reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej hej

juztyna skupiaj sie skupiaj coby w jednym kawalku jeszcze pochodzic

gaga szpital cos strasznego, duzo zdrowka Majutkowi zycze

cos nam agata umilkla

arabella moje dzieci jakos wolno rosna:-p

my dzis na spacerku bylismy, ale zimno juz brrrr

Hanka znow nos zatkany, juz nie wiem, w kolko to samo

zaraz konczy sie clifford i mam swoj serial, pa pa

reklama
ło mamo, a co tu się dzieje? :szok::szok::szok: rposze o przywrócenie dyscypliny:
justyna nogi zaciskaj!! niech kruszynka mała jesczze poczeka!! nie ma się do czego pchać! :-):-):-) (pewnie przegapiłam - czy to będzie panienka?)

agata u nas też fiolet pomógł.. Bartkowi odpadł po 3 tygodniach, bo smarowałam spirytusem i zaczął śmierdzieć, az dopiero połozna mnie oświeciła.. Marysi smarowałam od razu foletem i odpadł w 6 dniu..

żanetka trzymaj się! już niedługo!!:-)

mailen przykra sprawa:-:)-( ja byłam w piątek na pogrzebie tego Marcina.. do tej pory nie mogę dojśc do siebie:no::no:

gaga wracać mi z tego szpitala!! i to szybko!! buźki dla Majeczki! gratuluję nagrody!!:-)

żużaczku ty jak zwykle cuda tworzysz:-):-) i przypomniałas mi, że święta blisko;-)

Justynko trzymaj się ja tak dygotałam po fenoterolu. Mnie od 30 tyg groził przedwczesny poród ale udało się wytrwać do 38 tyg. Powodzenia.
Gaga i Majulka trzymajcie się dziewczyny!!
Agata pewnie padła z przemęczenia!!
Atol mój Tomek tez ma znów katar, ale cóż się dziwić w czwartek w przedszkolu biegali po mokrej trawie i dziecko miało mokre rajstopki mokre skarpetki mokre spodnie i mokre buty a panie po spacerku zamiast przebrać to na te mokre rzeczy założyły kapciuszki i co... katar gotowy...i jeszcze usłyszałam że miał takie buty co przemakają.... i dziecko w tych mokrych rzeczach siedziało godzinę kiedy go babcia odebrała... a komplet rzeczy do przebrania ma w swojej szafce....
no i ja tez mam już katar i opryszczka mi wyszła i oczywiście mąż też pociągający...

hej !!!!

puścil mnie :-) dzidzior zrezgnował z dalszego wpchania sie !! pojechałąm na 6 i z rana zaraz zrobił mi zapis potem badanie, wymaz i o 7 byłam w domku !!! fenoterol dalje mam brać !!! oj i uważam teraz bo juz mi zatliło bo z tego co mi powiedział to w środe było jak do akcji porodowej tak sie cisła :sorry2: dalej jest miednicowe ułożenie i czekamy bo ma czas jeszcze sie obrócić !!!

Anecik mnie tez czasem doprowadza do szału to przedszkole najbardziej mnie wkurza ze np do kibelka puszczają dzieci same :baffled: a z tymi rajstopkami to przegięcie co za wygodne dupy !!!! a u nas dzis jechali na wycieczke do lasu no i Liwie omineło bo znów zakatarzona i gorączke ma :dry: i tak siedzimy razem !!! próbuje namierzyć naszą lekarke zeby za wczasu ją obejrzała !!!

Gaga zdrówka !!! oj Majutek coś wrażliwie ma te jelitka !!!

Agata, mojej Michalince pępek odpadł jak miała równo 6 tyg, a Magdalence jak miała 7 tygodni i 1 dzień!

Lecę dalej szykować jutrzejsza imprezę, bo wyprawiamy roczek. Jak ten czas zleciał!

O rany nie strasz :szok:
U nas pępek jest, smaruję tym filetem i chyba jest lepiej ale nadal jest. Do tego mamy:
-katar - zamiast mniejszy to większy a na dodatek uszkodziłam śluzówkę bo w katarku było trochę krwi - tylko jak ja to zrobiłam skoro nos oczyszczam fridą
-śluz w kupach, już nie wiem od czego,
-coraz mniej pokarmu :-(
-kolki - chociaż tego nie jestem pewna :baffled:

Dobrze, że Maryśka chociaż zdrowa i zdrowo daje popalić :sorry2:
W weekend byliśmy u moich rodziców - opieka nad Marią rozkłada sie na więcej osób i można odpocząć :rofl2:

Gaga - zdrówka, niech juz Majka nie choruje

Justyna - super, że już w domku :tak::tak: ale leż kochana i się oszczędzaj :tak::tak:

Justyna ja zawsze 40 min przed fenoterolem brałam isoptin. Mnie w 30 tyg pamiętam lekarka powiedziała że wyczuwa główkę w badaniu i nakazała bezwzględne leżenie ale naprawdę nawet się podpisać nie mogłam tak mi ręce latały. Będzie dobrze!
Tomek miał dziś iluzjonistę w przedszkolu zobaczymy jakie wrażenia??

Poszłam dzisiaj do przedszkola, a Michalinka mi mówi, że ona nie idzie ze mną tylko z tatusiem. I musiałam wracać sama!
W sobotę przed imprezą poszłam do fryzjera (oczywiście z dwójka dzieci!). Uczesała mnie, a potem Michalinka: "A teraz ja". Wskoczyła na fotel i pani musiała jej zrobić fryzurkę! A ja musiałam zapłacić:wściekła/y::-) A tatuś musi na to wszystko zarabiać. Za dwa lata dojdzie mu jeszcze jedna co będzie chciała do fryzjera!

agata, ten pępek siedział, ale nic się nie działo. Denerwowałam się, że to ja robię coś nie tak, ale lekarka mnie uspokajała, że nie mam się czym martwić bo skoro nie gnije to czasami tak się zdarza. A u nas to chyba dziedziczne, bo obydwie tak długo!

justyna, dbaj o siebie i Maleństwo!

to co arabella ustalone ze za dwa lata trzecie?:happy2:

ja juz powoli sie sklaniam ku dwojce:-p

arabella a jak by taty nie bylo to co zostawilabys ja w przedszkolu? u mnie nie ma dyskusji, no bez przesady:dry:

atol, no nie bez przesady. Masz rację. Ja też nie lubię takich sytuacji. Misiul rano umawiała się z tatusiem, że ją odbierze, ale ja akurat przechodziłam koło przedszkola więc weszłam i sama zapytałam czy idzie ze mną czy czeka jak się umawiała.
A o tych dwóch latach to miałam na myśli, że Magdalenka za 2 lata będzie chciała fryzurę. Co do dzidzi to ja cały czas męczę ucho K. I to im prędzej tym lepiej, bo latka lecą

reklama
HEJ !!!!

jak Wam powiem że Liwia ma początek zapalenia płuc ....... normalnie mam dość ! co za cholera sie uwzieła na mnie :-(
matko od sobotniej noc ma gorączke i w niedziele kaszel i dzis juz osłuchowo w płuckach słychac :baffled: załamka !!!!

Anecik ja juz chyba do tego dziadostwa sie przywyczaiłam bo tak nie dygocze juz :baffled: lezeć cały czas nie musze wiec ok !!

Agatka oj to cos długo ten pępek nie daje za wygraną !

Żaneta a jak Ty ????

macie wieści od Gagi ???

Do góry