reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

witam

zuzaczku jak zwykle super:-)

arabella, a co pani z przedszkola moze wiedziec? w domu u ciebie siedzi czy co? wali takimi wyswiechtanymi tekstami, dziecko niegrzeczne to chce zwrocic na siebie uwage... generalnie moze i tak, ale nie zawsze

zgadzam sie z zuzaczkiem, moze jakbys nie byla na kazde zawolanie to Michalina inaczej by sie zachowywala

Agata wszystko sie jakos ulozy, dobrze ze masz nianie do pomocy

a i z karmieniem sie unormuje i przyspieszy

reklama
Arabella - no właśnie chciałam się ciebie zapytać jak organizujesz kładzenie spać dziewczynek jak jesteś sama.

Ja wczoraj myślałam, że będę sama kąpać obie bo D. nie wracał do domu. Przyszedł wtedy kiedy zabierałam się do tych kompieli :no::no:. Ania jak najedzona to jest ok, ale teraz ile będzie miała cierpliwości :sorry2:, z kolei Maria jest wulkanem energii i cały czas ją rozsadza. Wchodzi do pokoju Ani cały czas. Wczoraj jedna awantura, dzisiaj następna.:-(

Teściowa wczoraj była, zachwycona drugą wnuczką, a starsza cały czas chciała jej uwagi :-( Będzie ciężko no ale przecież nie jest to pierwsza i ostatnia starsza siostra na świecie ;-)

Qpki już lepsze :tak::tak:

A i dostałam piękne kwiaty z kancelarii D., chociaż wolałabym kilka dni wolnego :-D

Hej,

wpadłam na chwilę do Was , bo u nas tradycyjnie pustki :baffled:.Jakoś tak niefajnie pić kawę ze swoim odbiciem w monitorze :sorry2:

Żużaczku
, zarówno strona jak i wizytówka bardzo klimatyczne i zachęcające do zakupów...przynajmniej mnie :cool2:

Arabella, nie wiem , czy Cię pociesze, ale Hanka też miewa gorsze dni i jest...jakby to ująć...na maxa upierdliwa, mimo, że skacze wokół niej jak tresowany piesek. Wiem, że gdybym zignorowała ją na całej linii, miałabym totalną histerię i stan przedzawałowy ...u mnie. Jestem cholerykiem i wolę unikać sytuacji , w których może nastąpic samozapłon :evil:. Wtedy to z dala od mnie :growl:
Przedszkolankę olej...nie ma pojęcia jak wygląda twoja opieka nad dziećmi...

Agata, jesteś niezłomna :-) i stworzona...nie tylko do rodzenia ;-). Podziwiam twoją energię :tak:

Dziewczyny, czym uodparaniacie swoje przedszkolaki ? Hanka już półtora tygodnia siedzi w domu. I tym razem obyło sie bez antybiotyku, ale katar wciąż jest i to megaśny...kaszel przechodzi.Jak tak dalej pójdzie, to więcej w domu będzie niż w przedszkolu :baffled:

witam

zuzaczku jak zwykle super:-)

arabella, a co pani z przedszkola moze wiedziec? w domu u ciebie siedzi czy co? wali takimi wyswiechtanymi tekstami, dziecko niegrzeczne to chce zwrocic na siebie uwage... generalnie moze i tak, ale nie zawsze

zgadzam sie z zuzaczkiem, moze jakbys nie byla na kazde zawolanie to Michalina inaczej by sie zachowywala

Agata wszystko sie jakos ulozy, dobrze ze masz nianie do pomocy

a i z karmieniem sie unormuje i przyspieszy

Nio, ja widzę po zachowaniu Marii przy teściowej - palma dziecku odbija a ona na każde zawołanie Marii (np. zupka pomidorowa na śniadanie proszę bardzo, lody gdy dziecko ma chrypę - proszę bardzo), wczoraj byłam już dla Marii przy tesciowej mega stanowcza bo dziecko skacze po parapecie, ściąga skarpety i o 20 zakłada czyste a teściowa szukała jej drugiej czystej do pary :no:
A i nauczyła dziecko jak obsługiwać mikrofalę, która stoi u niej w szafce na dole - włoży jej kiedyś coś Maria i piedryknie będzie miała za swoje :-p

Idę szukać instrukcji obsługi kosza na pieluchy bo nie umiem go używać :baffled:

Agatka, z kąpielą robiłam tak, że Magusia albo spała albo brałam ją w leżaczku ze sobą do łazienki i kąpałam Michalinkę, ubierałam w piżamkę potem szłyśmy wszystkie trzy do Misi pokoju, paciorek, przytulanko i Misiul do łóżka a Mała albo dalej w leżaczku albo na rękach albo do cyca. Jak Misiula zasnęła to robiłam kąpiel Magdalence. A od kiedy skończyła pół roku i sama siedzi to już je kąpię razem i jak muszę siedzieć przy Michalince, żeby usnęła to Małą do cyca i też usypia.
Misiunia obiecała, że jak skończy 3 latka i 2 miesiące to będzie sama zasypiać. Już to widzę! Ale mamy zamówione łóżko, ma być w piątek albo poniedziałek, nowa pościel czeka. Ciekawe czy chociaż na początku się uda.

Agata, jaki masz ten kosz? Ja tylko wpycham pieluchy, przekręcam kilka razy tym kółkiem i zamykam!

Znacie jakiś sposób na walkę z leniem??

A tak poza tym wklejam Wam jesień widzianą przez mój obiektyw.
Zdjęcia robione w poznańskim parku Sołacz.
Tylko coś zdjęcia dużo straciły przy kompresji:dry:

Załączniki

• DSCF3641k.jpg
    DSCF3641k.jpg
    158,7 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCF3677k.jpg
    DSCF3677k.jpg
    150,7 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCF3670k.jpg
    DSCF3670k.jpg
    179,4 KB · Wyświetleń: 36
  • DSCF3658k.jpg
    DSCF3658k.jpg
    204,2 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Słowiczku, bardzo fajne :tak:. Z ręki czy ze statywu robiłaś ? Ostrość manualnie ustawiasz, czy autofocusem ? W jakim formacie robisz jpg. czy raw ?
Z okazji rocznicy dostałam statyw i nowy obiektyw, ale jeszcze nie miałam kiedy wypróbować :baffled:

Do góry