reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej hej !!!

a ja jutro impreza i jeszcze plener nam wyskoczył ! zawsze coś byle sie troche pokomplikuje i na wariackich papierach !! w planach miałąm sprzątanie ale po zakupach padłam i mam dość i tak mi zeszło zę zaraz wypada iść spac a jutro będe jęczeć sama na siebie :baffled: jak sie nie wyrobie !!!

Witam wszystkie Sierpniówki!
U mnie już koniec laby i ciężki zapierdziel w pracy ale na BB oczuwiście musiałam zajrzeć:tak:
Te wakacje zaliczam do udanych, tydzień w Sopocie potem tydzień u rodzinki na wsi no i ostatni tydzień juz tylko z synkiem nad jeziorem:-):-):-)
No i teraz muszę się pochwalić jakiego mam grzecznego synka. Przeszedł z nami wszerz i wzdłóż cały Sopot, Gdańsk i Gdynię na nóżkach i ani razu nawet nie zamarudził. Na wsi to wogóle nie wiedziałam, że mam dziecko. Budził sie rano, ubierałam Go i kładłam sie dalej spać a On cały dzień na podwórku. Na szczęście duża rodzina i zawsze ktoś miał na niego oko. Zresztą cały czas zajmował się sam sobą i ślicznie się bawił.:szok::-):tak:.
Dzisiaj poszedł po miesiecznej przerwie do żłobka. Trochęsię bałam ale i teraz mnie zaskoczył, poszedł sam,ładnie, bez płaczu powiedziła, że jest juz duży a mama musi zarabiać pieniążki:-D
Mam nadzieję, że tak już mu zostanie, bo juz od dawna nie było jakiś wielkich histerii i scen. Oczywiście biega, szaleje, lata, że nie można za nim nadążyć ale bardzo się zmienił.

no to wakacje udane !! fajnie że juz Twój rycerz taki duzy :-D

reklama
Heja

Nie miałam neta, na szczęście blue connect zadział dzisiaj bo wczoraj nie ale to chyba moja wina :-p

My żadnej imprezy chyba nie robimy, moi rodzice są na wakacjach, dzisiaj przyjedzie moja siostra z chłopakiem i chyba teściowa :baffled:

Prezent odebrany :tak::tak:

dzisiaj Marysia została na spanie w przedszkolu bo już wczoraj chciała, jakoś daje sobie radę, pani mówi, że zachowuje sie tak jakby rok chodziła do przedszkola :-), ale z jedzeniem jakoś średnio - zjada drugie danie ale wsiada do auta i mówi że jest głodna :confused:
Ciekawe co dzisiaj zjadła bo na obiad barszcz i racuchy a ona ani jednego ani drugiego nie zje :sorry2:, pani obiecała, że najwyzej dostanie kanapki.

A i w przedszkolu Marysia sama chodzi do toalety a mi siusia w ciuchy, wczoraj usnęła i zasiusiała fotelik :baffled:

Byłam wczoraj u gina, mam wytrzymać 3 tygodnie a póxniej mogę już rodzić, tylko że teraz powinnam odpoczywać a tu nie ma na to czasu :baffled:

Teściowa jednak przyjedzie :baffled:, nie widziałam jej ponad 3 tygodnie i dobrze mi z tym było :-p, przyjedzie na dodatek zanim D. wróci do domu :dry:

ja juz po imprezce !! udana a ja zlatana jak rex ! dobrze że siostra zagoniłą mojego i swojego chłopa jak Liwie usypiałam i mi wszystko posprzątała ! Liwuśnik zachwycony goścmi i prezentami ! oczywiście ja mialam oczy całe mokre, jakas beksowata jestem !!!

jutro na usg i juz odliczam :laugh2: a Liwcia sie rozpłakała jak jej pow ze jutro sie okaze czy brat czy siostra a ona ze ona chce siostrzyczke no to jej tłumacze ze jeszcze nie wiadomo a ona w taką histerie i płacz ze nie chce brata :szok: zawsze ją przyzwyczajałam do myśli ze moze byc brat albo siostra a tu taka zajawka :baffled:

Justyna ja i tak Cię podziwiam jak Ty dajesz radę tak się eksploatować.
A co dostała Liwia?
Bo ja kupiłam Julce kasę fiskalną w Smyku i już ją dostała bo przecież nie będziemy wieźć prezentu w samolocie na wakacje takiego pudła wielkiego.I Julka cała happy, bawi się tą kasą non stop. Ostatnio nawet wrzuciła nam monetę z tej zabawki do kaloryfera :baffled:.Trzeba rozkręcać grzejnik.
Justyna - oby na usg było wszystko ok. Trzymam kciuki...
Żużaczku dobre, dobre. Ja jednak mojej teściowej bym nie podała.Moja teściowa jest super , w dodatku opiekuje się Julką w tej chwili a Jula jest bardzo zadowolona.

Domicela - Maria też ma tę kasę i też chętnie sie nią bawi, ja jakoś mniej :-p, bardzo długo była panią płacenką :-D, dopiero teaz mówi że jest panią kasjerką :tak:

MAria dostała hulajnogę, jak przyszła do nas spać to najpierw przyprowadziła hulajnogę :-D

A rano była trochę zawiedziona, że jest już po urodzinach :-D

Agata dlaczego Marysia chodzi już do przedszkola? Faktycznie powinnaś zwolnić tempo bo urodzisz gdzieś w dordze między mieszkaniem, sklepem budowlanym a domem.

Justyna jak po USG?

Żużaczku a gdzie sprzedają takie frykasy? :-D:-D:-D

Ania sie dzisiaj wylatała z wnukiem sąsiadów. Skonczyło się na tym, że siedzieli w domku i bawili się cukrem w kuchni. Mieli plan - pocukrować babcię, mamę, sąsiadkę. A babcie siedziały na dworze i myślały, że się dzieci grzecznie bawią...

Czas kąpieli Natalii, uciekam.

a ja Wam pędze z niusem że będzie dziewczynka druga !!!!! Liwia zachwycona i tylko w kółko chce oglądać zdj z usg :-D a dzidzia zdrowa, duza i BARDZO ruchliwa, lekarz sie śmiał jak mozna sie tak wiercić bo nie umiał jej złapać serduszka :-D

Domicela lekarz mi mówi żeby przystopować a ja jak sobie sama nie dopilnuje to jestem chora :-D w pracy musze sama zdj robic i obrobić bo potem bym chyba zagryzłą męza jakby cos nie tak zorbił a i tak palce by mnie świerzbiły zeby na kompie robić i tak samo przygotowania np na impreze jedzonko musiałam sobie wszystko sama dopilnować !
Liwcia dostała kuchnie, kase, flet, plecak do przedszkola, bielizne :-D, torebkę, plastelinę, sukienke ! no i w niedziele kinder party przede mną jeszcze wiec atrakcji ciąg dalszy ! Liwia juz nie mzoe doczekać sie tej dzieciarni a mnie przeraza wizja jak nie będzie pogody :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Justyna, gratulacjony. Czyli tak jak u nas, jo-anna-on i.. Agaty? Przynajniej zaoszczędzisz na ciuchach. Trochę.
Mnie mówią, że przy dwóch dziewczynkach mam marne szanse na trzeciego chłopca.

Do góry