reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej hej !!!

a ja jutro impreza i jeszcze plener nam wyskoczył ! zawsze coś byle sie troche pokomplikuje i na wariackich papierach !! w planach miałąm sprzątanie ale po zakupach padłam i mam dość i tak mi zeszło zę zaraz wypada iść spac a jutro będe jęczeć sama na siebie :baffled: jak sie nie wyrobie !!!

Witam wszystkie Sierpniówki!
U mnie już koniec laby i ciężki zapierdziel w pracy ale na BB oczuwiście musiałam zajrzeć:tak:
Te wakacje zaliczam do udanych, tydzień w Sopocie potem tydzień u rodzinki na wsi no i ostatni tydzień juz tylko z synkiem nad jeziorem:-):-):-)
No i teraz muszę się pochwalić jakiego mam grzecznego synka. Przeszedł z nami wszerz i wzdłóż cały Sopot, Gdańsk i Gdynię na nóżkach i ani razu nawet nie zamarudził. Na wsi to wogóle nie wiedziałam, że mam dziecko. Budził sie rano, ubierałam Go i kładłam sie dalej spać a On cały dzień na podwórku. Na szczęście duża rodzina i zawsze ktoś miał na niego oko. Zresztą cały czas zajmował się sam sobą i ślicznie się bawił.:szok::-):tak:.
Dzisiaj poszedł po miesiecznej przerwie do żłobka. Trochęsię bałam ale i teraz mnie zaskoczył, poszedł sam,ładnie, bez płaczu powiedziła, że jest juz duży a mama musi zarabiać pieniążki:-D
Mam nadzieję, że tak już mu zostanie, bo juz od dawna nie było jakiś wielkich histerii i scen. Oczywiście biega, szaleje, lata, że nie można za nim nadążyć ale bardzo się zmienił.

no to wakacje udane !! fajnie że juz Twój rycerz taki duzy :-D

reklama
Heja

Nie miałam neta, na szczęście blue connect zadział dzisiaj bo wczoraj nie ale to chyba moja wina :-p

My żadnej imprezy chyba nie robimy, moi rodzice są na wakacjach, dzisiaj przyjedzie moja siostra z chłopakiem i chyba teściowa :baffled:

Prezent odebrany :tak::tak:

dzisiaj Marysia została na spanie w przedszkolu bo już wczoraj chciała, jakoś daje sobie radę, pani mówi, że zachowuje sie tak jakby rok chodziła do przedszkola :-), ale z jedzeniem jakoś średnio - zjada drugie danie ale wsiada do auta i mówi że jest głodna :confused:
Ciekawe co dzisiaj zjadła bo na obiad barszcz i racuchy a ona ani jednego ani drugiego nie zje :sorry2:, pani obiecała, że najwyzej dostanie kanapki.

A i w przedszkolu Marysia sama chodzi do toalety a mi siusia w ciuchy, wczoraj usnęła i zasiusiała fotelik :baffled:

Byłam wczoraj u gina, mam wytrzymać 3 tygodnie a póxniej mogę już rodzić, tylko że teraz powinnam odpoczywać a tu nie ma na to czasu :baffled:

Teściowa jednak przyjedzie :baffled:, nie widziałam jej ponad 3 tygodnie i dobrze mi z tym było :-p, przyjedzie na dodatek zanim D. wróci do domu :dry:

ja juz po imprezce !! udana a ja zlatana jak rex ! dobrze że siostra zagoniłą mojego i swojego chłopa jak Liwie usypiałam i mi wszystko posprzątała ! Liwuśnik zachwycony goścmi i prezentami ! oczywiście ja mialam oczy całe mokre, jakas beksowata jestem !!!

jutro na usg i juz odliczam :laugh2: a Liwcia sie rozpłakała jak jej pow ze jutro sie okaze czy brat czy siostra a ona ze ona chce siostrzyczke no to jej tłumacze ze jeszcze nie wiadomo a ona w taką histerie i płacz ze nie chce brata :szok: zawsze ją przyzwyczajałam do myśli ze moze byc brat albo siostra a tu taka zajawka :baffled:

Justyna ja i tak Cię podziwiam jak Ty dajesz radę tak się eksploatować.
A co dostała Liwia?
Bo ja kupiłam Julce kasę fiskalną w Smyku i już ją dostała bo przecież nie będziemy wieźć prezentu w samolocie na wakacje takiego pudła wielkiego.I Julka cała happy, bawi się tą kasą non stop. Ostatnio nawet wrzuciła nam monetę z tej zabawki do kaloryfera :baffled:.Trzeba rozkręcać grzejnik.
Justyna - oby na usg było wszystko ok. Trzymam kciuki...
Żużaczku dobre, dobre. Ja jednak mojej teściowej bym nie podała.Moja teściowa jest super , w dodatku opiekuje się Julką w tej chwili a Jula jest bardzo zadowolona.

Domicela - Maria też ma tę kasę i też chętnie sie nią bawi, ja jakoś mniej :-p, bardzo długo była panią płacenką :-D, dopiero teaz mówi że jest panią kasjerką :tak:

MAria dostała hulajnogę, jak przyszła do nas spać to najpierw przyprowadziła hulajnogę :-D

A rano była trochę zawiedziona, że jest już po urodzinach :-D

Agata dlaczego Marysia chodzi już do przedszkola? Faktycznie powinnaś zwolnić tempo bo urodzisz gdzieś w dordze między mieszkaniem, sklepem budowlanym a domem.

Justyna jak po USG?

Żużaczku a gdzie sprzedają takie frykasy? :-D:-D:-D

Ania sie dzisiaj wylatała z wnukiem sąsiadów. Skonczyło się na tym, że siedzieli w domku i bawili się cukrem w kuchni. Mieli plan - pocukrować babcię, mamę, sąsiadkę. A babcie siedziały na dworze i myślały, że się dzieci grzecznie bawią...

Czas kąpieli Natalii, uciekam.

a ja Wam pędze z niusem że będzie dziewczynka druga !!!!! Liwia zachwycona i tylko w kółko chce oglądać zdj z usg :-D a dzidzia zdrowa, duza i BARDZO ruchliwa, lekarz sie śmiał jak mozna sie tak wiercić bo nie umiał jej złapać serduszka :-D

Domicela lekarz mi mówi żeby przystopować a ja jak sobie sama nie dopilnuje to jestem chora :-D w pracy musze sama zdj robic i obrobić bo potem bym chyba zagryzłą męza jakby cos nie tak zorbił a i tak palce by mnie świerzbiły zeby na kompie robić i tak samo przygotowania np na impreze jedzonko musiałam sobie wszystko sama dopilnować !
Liwcia dostała kuchnie, kase, flet, plecak do przedszkola, bielizne :-D, torebkę, plastelinę, sukienke ! no i w niedziele kinder party przede mną jeszcze wiec atrakcji ciąg dalszy ! Liwia juz nie mzoe doczekać sie tej dzieciarni a mnie przeraza wizja jak nie będzie pogody :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Justyna, gratulacjony. Czyli tak jak u nas, jo-anna-on i.. Agaty? Przynajniej zaoszczędzisz na ciuchach. Trochę.
Mnie mówią, że przy dwóch dziewczynkach mam marne szanse na trzeciego chłopca.

Do góry