reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Agatko oczywiscie, że bym zostawiła. jeśli jestem pewna, że dziecku nie dzieje sie krzywda to fanaberie małolata mam w nosie. ...I pewnie dla tego moje młode raczej z histerii nie korzysta (wie, że mnie nie zmiękczy):-D

Hm tyle, że ja mimo wszystko za każdym razem zostawiałam Marię, ona raczej wie, że nie żartuję ale jakoś nie pamięta o tym :sorry2:

Już w domu, rany ale tu duszno.:no:

reklama
Cześć Kobity!
My po bardzo udanym wyjeździe nad morze. Niestety, gagą nie udało się nam spotkać.
Ja mam luzy, bo mąż w domu, a Michalinka ciągle tylko "mój tatuś i mój tatuś". Wyobraźcie sobie, że jedziemy samochode, a młoda pyta" tatusiu, daleko jeszcze?" Ja jej odpowiadam, że blisko, a ona: "Ciebie nie pytałam tylko tatusia!" No i tym sposobem mam tylko jedno dziecko. :tak:;-)
Sałatki, klopsiki, ciasta itp czekają na jutrzejszą imprezę. Nie mogę uwierzyć, że to juz 3 lata minęły!

Myślałam, że to Żużaczek zapoda jakiś przpis na tort...

U nas już po imprezie. Piekłam tylko sernik, ciasto ze śliwkami i tzw. eccles cakes. Tort z cukierni. Niestety spóźniliśmy się z zamówieniem tortu typowo dziecięcego i Misiunia była z deczka zawiedziona, ale królewski i tak był dobry!

hej !!! ja wróciłam z tych moich " wakacji " 4 dniowych ! ale zawsze coś !!
była jazda na kucyku, basen, jazda wąskotorówką, zoo - tak że młoda sie nie nudziła i zadowolona !!!

Agata i co juz w domku ? !

a ja teraz kombinuje nad wtrokiem co tu zrobić za dobroci ! jeszcze musze jedna sałatke wykombinowac :baffled:

No moje uzaleznieoie siegnelo zenitu i nadaje z komory buziam was wszystkie troszke poczytalam co u was ale znikam bo mnie chlop za rachunek za komore do piachu posle

hello
Ja tak ostatnio nieczęsto zaglądam tutaj, że hurtowo składam wszystkim lipcowym i sierpniowym trzylatkom najlepsze życzenia urodzinowe.Buziaczki.

U nas trochę zmian.Julka dostała dyplom ukończenia żłobka :-) i od piątku ma wakacje, w tej chwili jest z babcią i prababcią i ponoć jeszcze gnije. A wczoraj biegała i jeździliśmy rowerami do 21.My z racji tego że Julka zostaje z babcią i musielibyśmy ją wozić rano przez całe miasto przeprowadziliśmy się i mieszkamy teraz przy lotnisku. Mam brak internetu szerokopasmowego, ale za to ogród i jeżdżenie rowerem bez konieczności wnoszenia go na 3 piętro to jest plus.
Agata moja Julka też ostatnio jest w fazie : wszędzie tam gdzie Ty (czyli ja). Łazi za mną bez przerwy i jeszcze mówi : daj mi za rączkę :-) Ale ponoć jak mnie nie ma to jest bardzo grzeczniutka.
Gaga udanego wypoczynku, ja już dni odliczam do wyjazdu.Mamy pomysł, żeby jeszcze popłynąć do Tallinna.
Udanego dnia , nareszcie chłodniej....

Dziecko w przedszkolu :cool2:
Podobno wszystko było ok, Maria ładnie zdjeła buty, założyła przedszkolne i chętnie poszła do sali. Troszkę nie chciała, żeby D. wychodził ale było ok :tak::tak::tak:
Bardziej przeżywał chyba D. :sorry2:

Zamówiłam właśnie dziecku hulajnogę na urodziny :cool2:

W ramach wakacji wstałam o 7.30 bo musiałam jechać na badania, jutro też wstaję wcześnie bo jadę do lekarza. Kiedy ja odpocznę. Mam górę prania a zapał mojego D. do pomagania skończył się wczoraj rano :baffled:, zaznaczam, że w sobotę zobaczyliśmy się dopiero po 18 :baffled:
Wyjazdów mam dość a on coś przebąkuje o morzu - bardzo chętnie tylko jak znowu mam pakować sie z Marią, a później przez 3 dni ganiać gdzieś co chce zobaczyć D. lub Maria a po powrocie 3 dni prać to ja dziękuję, zostaję w domu :no:
JUż zapowiedziałam, że potrzebuję z tygodnia dla siebie przed porodem, bez budowy, prania i takich tam :sorry2:

Witam wszystkie Sierpniówki!
U mnie już koniec laby i ciężki zapierdziel w pracy ale na BB oczuwiście musiałam zajrzeć:tak:
Te wakacje zaliczam do udanych, tydzień w Sopocie potem tydzień u rodzinki na wsi no i ostatni tydzień juz tylko z synkiem nad jeziorem:-):-):-)
No i teraz muszę się pochwalić jakiego mam grzecznego synka. Przeszedł z nami wszerz i wzdłóż cały Sopot, Gdańsk i Gdynię na nóżkach i ani razu nawet nie zamarudził. Na wsi to wogóle nie wiedziałam, że mam dziecko. Budził sie rano, ubierałam Go i kładłam sie dalej spać a On cały dzień na podwórku. Na szczęście duża rodzina i zawsze ktoś miał na niego oko. Zresztą cały czas zajmował się sam sobą i ślicznie się bawił.:szok::-):tak:.
Dzisiaj poszedł po miesiecznej przerwie do żłobka. Trochęsię bałam ale i teraz mnie zaskoczył, poszedł sam,ładnie, bez płaczu powiedziła, że jest juz duży a mama musi zarabiać pieniążki:-D
Mam nadzieję, że tak już mu zostanie, bo juz od dawna nie było jakiś wielkich histerii i scen. Oczywiście biega, szaleje, lata, że nie można za nim nadążyć ale bardzo się zmienił.

hej...
ja własnie wczoraj po urodzinach , tortu nie było aloe za to sernik z całą masą rodzynek...:-):-):-)
dzisiaj dzień zaczoł sie burza ale własnie to pozwoliło odetchnąć po tych piekielnych upałach...
zaproszenia na Olkowe urodziny rozdane....jezeli któraś z was bedzie w Borach Tucholskich to zapraszam 13 sierpnia na 15 :-):-):-) robie impreze dla dzieci - a Olowi wciaz mało dzieci...hahahah...jak pytam synusia co chce na urodziny to mówi ze chipsy i cole....a z prezentów dużo dzieci i balony- niewymagajacy przynajmniej...

działkie po budowe domu kupilismy w piątek...od wiosny bedziemy chyba ruszali z budową...:-):-):-)jestem cała szczesliwa...

reklama
Żaneta - gratuluję zakupu :tak::tak:

Wiola - może mojemu dziecku też sie coś odmieni :sorry2:

Pierwszy dzień w przedszkolu już za nami, chyba było ok bo Maria wyjść za bardzo nie chciała. Kimneła mi w aucie i siedziałam z nią na parkingu i czytałam książkę bo bałam jej nieść do domu :sorry2:
Jedyne co to miała lekką biegunkę, mam nadzieję, że to nie od przedszkolnego jedzenia, to drugi raz jej sie zdarza - pierwszy był na wyjeździe :dry:. Maria w tygodniu je tylko domowe jedzenie ale w weekendy to już raczej nie wiec nie jest tak, że nie jest przyzwyczajona do jedzenia poza domem :confused:

Do góry