reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

woooow ale pustki:szok: a zatem i ja uciekam odpoczywać na łonie natury i łonie rodziny:-) lecimy oczywiście na działeczkę, a potem do rodziców na grilla (mniam..:-)) miłego dnia!

reklama
Heja

Próbowałam się rano tu dostać ale coś nie mogłam, mam nadzieję, że to nie komputer bo teraz jesteśmy u rodziców.

Wczoraj 3 godziny spędziłam z Marią u lekarzy bo od samego rana Maria nie chciała stanąć na prawej nodze i mówiła że badzo ją boli. No ale w efekcie Maria miała prześwietlone nóżki i żadnych zmian nie ma, wyniki krwi w normie dla jej wieku. Być może to efekt silnych bóli wzrostowych bo Maria w nocy popłakiwała a ja myślałam, że coś złego jej się śni. Dzisiaj już prawie dobrze, chodzi ale jeszcze czasami kuleje. Nieźle nas wystraszyła. Cały dzień raczkowała i wyglądało to strasznie, no ale już jest prawie dobrze.

Później pojechałam z małą do koleżanki, która ma córkę w wieku Marii i dziewczynki fajnie się bawiły chyba że chciały mieć w danej chwili jedną zabawkę.

pozdrawiamy majówkowo :-)
my dziś spacerowaliśmy po Łazienkach i warszawwskiej starówce, a teraz po 2 tyg pobytu u teściowej powrót do domu jeeeeee:-D:-):-):-):-):-):tak:

witam witam

mailen wklej jakies zdjecia, dawno was nie bylo w galerii:sorry2:

ja dzis z dziewczynami znow u rodzicow i znow spotkanie z Jasiem na placu zabaw, dzis cos nie mial humoru i nie chcial sie dzielic zabawkami

jakos moja Hania bardziej chetna do dzielenia sie (chociaz tez bez przesady), moze to kwestia posiadani rodzenstwa?

w kazdym razie stwierdzila ze i tak lubi Jasia i sie na niego nie gniewa:-D

jestem troche wykonczona powiem szczerze

dobrze ze male juz spia

niestety musimy Helene zastawiac zanim zasnie, bo inaczej wylazi z lozka 150 razy

U Hanki bylo to samo, ale nie pamietam kiedy jej przeszlo

chcialabym zeby jak najszybceij bo chce sie pozbyc lozka szczebelkowego(a to wlasnie nim zastawiamy Helene), strasznie ciasno u nichw pokoju:dry:

hej
My wczoraj zaliczyliśmy działeczkę i grilka u rodziców.... Tomuś uczył swoja kuzynkę młodszą o 13 miesięcy jak się podlewa kwiatki...
dziś mieliśmy gości....

hej
witam w niedzielne przedpołudnie z kawką:tak:

co do dzielenia się zabawkami, to też jest w sumie w pozytywnym szoku Olka, bo raczej nie ma problemow, chyba ze to jest jego ukochany motor, z ktorym spi i ciagle chodzi:-) za to jak byłam ostatnio u znajomej ktora ma synka rok starszego od naszych, ktoy jest weteranem przedszkolnych, chodził też do żłobka, wiec myslalam ze takie dzieci sa przyzwyczajone do wspolnej zabawy, do dzielenia sie zabawkami, a tymczasem ten Kuba był straszny, cokolwiek Olek nie chciał dotknąć (mimo że to sobie leżało i Kuba sie tym nie bawił) to podbiegał i krzyczał nie ruszaj to moje, ja sie tym teraz bawie, odpychal go...cos okropnego, kolezanka to tlumaczy ze on jest jedynakiem, Olek tez jest ale jakos nie ma problemow z zabawa z dziecmi i dzielenia sie zabawkami, nawet jak dostanie jakis slodycz, jakies żelki czy Mambe, to najpierw wszystkich poczestuje i na koncu zostanie dla niego;-)

atol fotki moze jakies dzis w wolnej chwili wkleje, nasze z Wrocławia i moze jakies wczorajsze z łazienek, jak brat mi przesle bo my nie mielismy wczoraj aparatu....

coś mi dziś ucho przytkało....okropne uczucie, prawie jak rok temu jak wróciłam z Irlandii:wściekła/y::no::zawstydzona/y::dry:

a od jutra zaczynam hard core:-D pobudka o 5 zeby na 8 byc w Warszawie na szkoleniu i powroty na 18-19 do domu:baffled: jedyne dobre z pobytu u tesciowej to wygoda, na szkolenie, ktore zaczynalam o 8 wyjezdzalam o 7.30 a teraz:angry::angry::angry: ale coż coś za coś;-) oby przetrwac maj:-D

Pozdrowionka z GB!
Dolecialysmy szczesliwie. Obawialam sie, ze bedzie ciezko, bo samolot o 20:50, na miejscu o 22:20 ichniego czasu i jeszcze 1h15min samochodem, ale dziewczynki spisaly sie REWELACYJNIE! I jakos dalam sobie rade z walizka, wozkiem i maluchami.
Misiunia ostatnio walczy o swoje. Nie zabiera George'owi zabawek, ale jak on probuje jej cos wyrwac, to nie pozwala. Na razie sie nie pozabijali;-)
Oby tylko pogoda dopisala.

Witam wszystkie po dłuuugim łikendzie:-)
Praktycznie cały spędziłam tylko z Damiankiem bo K wychodził rano i wracał jak juz spaliśmy:wściekła/y:W końcu Go dorwałam i zmusiłam do wspónego grilowania w niedzielę ale wieczorem znowu sie wyrwał. Juz mam tego serdecznie dosyć ale ponoć już skończyli remont u siostry i odzyskam męża.:rofl2:
Co do dzielenie sie zabawkami to sama nie wiem od czego to zależy, Mój Damian też od dawna jest w żłobku a niedawno przechodził taki okres skarajnego egoizmu, nie dzielił się niczym i z nikim o wszystko był wielki płacz. Na szczęście juz mu przechodzi i wraca mój grzeczny dzielący się synuś;-)

Heja

Arabella - zazdroszczę :zawstydzona/y: tego GB to moje mazenie, którego mój D. nie może jakoś spełnić od lat :sorry2:
O ile pamiętam to jak byłaś w drugiej ciąży też pojechałaś? Bo mnie tak wczoraj naszło, żeby pojechać ale już sama teraz nie wiem czy mój brat jest w GB czy Holandii - no ale tam też mają dobre wyprzedarze :-p

Z tymi zabawkami to Maria raczej nie lubi się dzielić, ma ogromne poczucie własności, zawsze tak było, nawet my z D. mamy swoje rzeczy i przy niej nie zabardzo możemy sobie je pożyczać np. telefony. Czasami Maria woli wyjść z piaskownicy niż się podzielić :zawstydzona/y:. Uczymy ją jak powinno być ale to nic nie daje :no:

Nie wiem jak oduczymy Marię spać z nami bo wczoraj w nocy jak D. wziął ją na ręce żeby przenieść to ta od razu pobudka i mówi, że nie chce tam spać. Nie wiem co robić - ma swój pokój, cały dla niej, łóżko z takim namiocikiem, więcej nie wykombinujemy a ona i tak chce spać z nami.:baffled:

reklama
No i gdzie jesteście baby, wszystkie na spacerach czy co?

żużaczku - hej, hej co się dzieje, że się nie pokazujesz ?

Pogoda ładna zamiast nastroić mnie jakoś pozytywnie to mi się chce spaaaaaaaaaaaaać

Do góry