reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hoho ale cisza ;D powiedzcie jak tam po chrzcinach
my dziś 3 godzinki na spacerku ;) super pogoda i małą pieknie spała ide bo marudzi......

reklama
Uch, goscie wyszli... Mieszkanko jak po tajfunie, trzeba sie zabrac za sprzatanie. Maly chrzescijanin spi mi jak zwykle na rekach. Poplakal na poczatku mszy i pod koniec na ogloszenia duszpasterskie, samo polanie glowki woda zignorowal zupelnie i nawet oka nie otworzyl. Zdjecia potem, idziemy sprzatac...

hej!!
Anika ja wcale nie myślę że 7 kg to dużo tak powiedział lekarz!!Może to jest jakas graniczna waga od której mozna wprowadzac nowe smakołyki?? Nie mam pojęcia...
Gaga my też 3,5 godzinki na spacerku...
Ciekawe jak nasze maluchy będą reagowały na tą zmianę czasu??
Ja "Idę" z planem dnia Tomusia jeszcze po staremu... a Wy.......
Pozdrawiam

My już po chrzcinach. :D :D Mała zaczęła mnie ssać, ku uciesze ministrantów jak tylko weszliśmy do zakrystii przed mszą. Potem na mszy była spokojna, a właściwie cały czas spała. Nawet polewanie przespała - coś tam sięporuszyła i dalej komarzenie. W lokalu była za to płaczliwa i wcale jej się nie dziwę. Uważam , że nawet zniosła to dzielnie. Dzieciaków było pełno,ciągle biegały, zabawy z balonami, dorosłych ok 50 osób, więc gwarno cały czas. Na szczęście już jesteśmy po kąpieli i najedzone w domku. Martwię się tylko , bo mała jest zachrypnieta, aż piszczy i nie wiem ,czy to od popłakiwania przez cały dzień czy od gardła.

Dodam jeszcze , że bardzo mnie cała msza wzruszyła , ale najbardziej już potem klęknięcie przed obrazem Matki Boskiej jako ofiarowanie dziecka pod jej opiekę. Nie no, coś wspaniałego. Łzy mi leciały jak grochy. 8 lat temu tak mocno tego nie przeżywałam, chyba wiek jednak swoje robi.
Prezenty prezentami , ale jeden przywieziony przez nazego zaprzyjaźnionego brata z klasztoru specjalnie dla Oliwii od Ojca Św. jest wyjątkowy. To wypisana data chrztu ,imiona i nazwisko malutkiej pogd zdjęciem papieża ze słowami Błogosławieństwa od niego dla niej. Coś pięknego.
Idę już spać, bo też jestem padnięta. Jutro powklejam zdjątka.
goga bardzo miło, że nasze dzieciaczki mają taką samą datę chrztu .Całuski dla Twojego maleństwa w tym wyjątkowaym dniu.pa pa :D

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was nie walczyła przypadkiem z bakterią Coli ?
Mój maluszek ma ją i strasznie cierpi - płacze przy siusianiu.
Oczywiście lekarz przepisał leki ale czytałam że u takich małych dzieci ta bakteria może narozrabiać :(
Skąd ją ma ...? Podobno mógł się zarazić już w szpitalu po urodzeniu a dopiero teraz się uaktywniła.

hej !! My po weekendzie u dziadka i przy okazji bylismy na grobach bo z mała to we wtorek nie da rady a ma byc ładna pogoda to pojdziemy na spacer zamiast meczyc ją cały dzien w aucie!!
Goga co do korepetycji to na tyle na ile umiem chetnie pomoge :)
Anduś ja prawie całą msze mokre oczy miałam i szczerze to byłam tak przejeta jak nigdy w życiu nawet na ślubie sie tak nie stresowałam :D
Klinke my walczylismy z bakteria w moczu ale nie coli i po jednym leczeniu przeszło, na pewno szybko sie pozbedziecie tej bakterii bo nas lekarka nastraszyła ze to jest leczenie na ok pół roku a tu po pierwszej dawce leku (10dni) przeszło i teraz tylko kontrolne posiewy. Ja np pije duzo herbaty z żurawiny bo bardzo lubie i przy okazji ona pomaga w leczeniu bakterii takich i nie wiem moze to tez miało jakis wpływ ze Liwia tak szybko uporała sie z tymi bakteriami, moze te właściwości przenikają do pokarmu !!
A moja ma juz ponad 7 kg, ja mam zamiar cos jej wprowadzic ale dopiero od 6 m-ca. Teraz to czasami herbatke plantex tylko !!!

Hej sierpniowe mamusie!
Mam na imię Milena i jestem sierpnióweczka podobnie jak Wy, śledze juz Wasze forum od kilku miesiecy jeszcze jak byłam w ciązy i bardzo mi sie podobało bo Wasze problemy były mi tak bliskie ;) Ale jakos nigdy nie mialam odwagi sie przyłączyc, az wreszcie dzis Gaga mnie do tego namówiła i.... oto jestem;)
Moj synek ma na imię Aleksander (Oluś) i urodził sie 24.08.2005r. w Warszawie ważył 3580g i długi na 54 cm.
Pozdrawiamy

reklama
justyna dzięki za słowa pocieszenia - do czwartku bierzemy Furagin a potem po 3 dniach posiew do kontroli
mam nadzieję że będzie dobrze - dzisiaj jakby nieco mniej go boli :)

Do góry