reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Mailen fryzurka też mi się bardzo podoba:-):-):-) No i dopisuje się do grona szczęściar - cała ciąża bez mdłości:tak::tak::tak:za to ciągle ból brzucha:rofl2:

Goga juz sie pewnie nie możesz doczekać:tak:. Muszę też mojego zmolestować na jakiś wypad we dwoje;-)

Żaneta jeszcze raz ogromne GRATULACJE.:-)

reklama
u mnie w sercu nie maj tylko mega nerw, Hanka sie nie dostala do przedszkola, tak jak myslalam

nie wiem wlasciwie co teraz robic, bede czekac do 25, wtedy oglosza gdzie sa wolne miejsca

napisalam tez do jednego prywatnego, moze beda jeszcze miejsca (ale watpie), kurcze nie chce prywatnego przedszkola, co za syf:angry::dry:

No fakt, że na białołęce i ursynowie to tragedia z przedszkolami, nawet tymi prywatnymi. O dostaniu się decyduje chyba kasa :wściekła/y::wściekła/y: - czyli podatki od twoich zarobkówidą m.in. na budwę przedszkoli, do których nie można się dostać :angry::angry:

Atol - mam ndzieję, że ludziska poskładali wioski w kilka miejsc i jak się zadeklarują to u ciebie się zwolni :sorry2:

Goga - Praga, ach miłe wspomnienia :tak::tak:

My mamy kupione bilety do Madrytu, lecimy na 4 dni 24 kwietnia bo D. ma znowu jakieś szkolenie. Trochę boję się tego lotu tym bardziej, że będzie z przesiadką ale tyle dziewczyn lata i nie słyszałam, żeby coś złego się działo. Liczę że będzie dobrze :sorry2:
A hotel mega wypasiony, a ponieważ my musimy zapłacić za jedną dobę więc chyba będziemy szukać czegoś tańszego. Nawet nie ma cen na stronach tego holetu :blink:

no tak, ale skad oni wiedza ile zarabiam, jak we wniosku nawet sie nie pisze jaki zawod wykonuje?

sprawdzaja to czy co?

wkurza mnie to na maksa, nawet nie chodzi o to ze bede musiala zaplacic np za prywatne, bo dla jednej to mnie stac, ale problem sie zrobi jak obie bede musiala do prywatnych poslac:angry:

no nic licze na to ze sie cos zwolni

agata super wyjazd

ja juz sie nie moge doczekac naszej Gdyni w czerwcu:sorry2:

Żaneta GRATULACJE!!! A zastanawiałyście się ostatnio która następna :-)
Mailen - bardzo podoba mi się Twój kolor...

U mnie do kaszlaka Marka dziś dołączył Michał. A Tomek jest świeżo po anginie ropnej. Ja się trzymam.
Zdrówka dla was
Żaneta i ja przyłącze sie do gratulacji.
Goga a na kogo stawiasz?:-)
i jak chłopaki po przedstawieniu w teatrze, jakie reakcje?

Mailen zgadzam sie z dziewczynami, włoski rewelka:tak:
Żużaczek wiosenke poczuł i sliczności wyczynia :-)A ja kopie i grzebe w ziemi ...ach wiosna i ogródeczek,jest roboty ful ,ale ja to chyba lubie:-)

Goga mam do ciebie pytanko,czy to że rodzeństwo ma pierwszeństwo w przyjeciu do przedszkola to jest na to jakiś paragraf ,czy to jakaś umowna ustawa?
Bo zaczyna sie robić nieciekawie,i nie wiem jak to bedzie bo wszystko sie zaczyna pieprzyć:wściekła/y:
I wogóle czeski film.Chcą nasze dzieciaki te zerówkowe do szkoły wysłać,czyli taki oddział 6 latków w szkole i to by było tylko na 5h.a przedszkole w osobnym budynku jest.I ja bym musiała 4 razy z dzieciakami jeżdzić 2 km w jedną i 2 w druga strone.
I co chyba musze sie zwolnić żeby dzieciaki do przedszkola wozić:wściekła/y::-)Nasza polska rzeczywistosc.:wściekła/y::crazy:
kurcze ale mi chcą życie zorganizować:wściekła/y::wściekła/y:

Heja

Weekend za mną, nawet wczoraj wyszliśmy na spacer wieczorem co nie zdażyło nam się od zeszłych wakacji :sorry2::szok:

Atol - może w w-wie są jakieś inne kryteria przyjmowania do przedszkola, tylko nawet nie wiadmo jakie:no:. Starałam się kiedyś znaleść je ale nistety nie znalazłam :no::no:
Dorze chociaz tyle, że nasze dzieci przed września urodzone bo co prawda w w0wie nie nie dzielą dzieci na 3 latków urodzonych przed 1 wrzesnia i po ale w Krakowie tak jest. Porażka.
Moim zdaniem powinny być jasno określone kryteria przyjmowania do przedszkola.

reklama
A gdzie wy się podziewacie :szok:

Siedzę w pokoju i grzeję się farelką :-p, mam wschodnie okna a ponieważ pokój się nie ocieplił słoneczkiem to było w nim pieruńsko zimno to włączyłyśmy sobie z koleżanką farelkę i mamy otworzone okno. Super :laugh2:

Dzidzia szaleje po brzuchu już regularnie, np. jak jadę do pracy :laugh2:

Mamy gościa od tynków, ja wczoraj przez ponad pół godziny liczyłam powierzchnię ścian a okazało, się że jest mega prosty wzór, z którego korzystają fachowcy i liczy się w 5 sekund. Na dodatek wychodzi o 10 m2 na naszą korzyść :tak:

Do góry