reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Bartek odstawia, a raczej pomału ogranicza ilość spożywanej kaszki.. no i powinnam sie cieszyć, bo do tej pory pożerał ją w ogromnych ilościach.. problem w tym, że cięzko mu zaakceptowac cokolwiek innego.. mam nadzieję, że to się bedzie zmianiać.. ale zaczał się problem z tym jak mu dogodzić..

i jeszcze wam się troszke pochwalę jak moje dziecko mnie zaskakuje.. wczoraj namalował na tablicy jakiś jajowaty kształt i pyta mnie: Mamo co to jest? no to ja jako wyrozumiała matka, która podnosi samoocenę dziecka poprzez niezauważanie drobnych mankamentow jego wytworów odpowiadam: Koło! na co mój syn z wyraźną pogarda w głosie odpowiada: Tak myślisz?! A ja myślę, że to jest owal!...hmm.. ale się poczułam niedouczona..:-):-):-)

no i moje dziecię nadal wykazuje niepohamowany pęd do poznawania literek.. efekt jest taki, że już większość z nich zna.. niestety znów bez mojego udziału zdobywa tę wiedzę..

przy tej okazji polecam serię Mądry maluch - 10 płyt dla dzieci w różnym wieku.. Bartek je uwielbia.. dla najmłodszych są płyty rozwijające prawa i lewą półkulę, potem kolory, ksztłaty, zwierzęta, cyfry, litery, liczenie, angielski alfabet i kilka słówek, muzyka, plastyka.. chyba tyle..

reklama
Skaba no hej hej no jesteś bo już miałam pisać co z Tobą i myślałam że już może nasza rodzinka sie powiększyła:-D:-)

mamy Mądrego Malucha, kiedyś było w jakiejś gazecie, 5 płyt za 15zł, ale Olek średnio tym zainteresowany, już woli Papi, albo Kajtusia.

u mnie praca, praca, praca, a to tego w ten weekend zaczynam nowy semestr w szkole (koniec laby) a za tydzień poprawki:confused::dry:
czytam Was ale gorzej z czasem żeby coś napisać:wściekła/y:

my 3 marca składamy dokumenty do przedszkola.

a co do literek to też mogę się nieśmiało pochwalić ;-) Olek tez zna, ale nie porafi ich nazwac tylko ucze go np. D jak dom, B jak bacia, to on pokazuje D i mowi dom, pokazuje B i mowi babcia :-) i takim oto sposobem zna wszyskie;-)

wiecie co to ja chyba jakas inna jestem, bo na razie Majki nie "uczę"
kurcze przeciez nasze dzieci maja 2,5 roku, dziewczyny nie szalejcie
skaba nie obraź się ale ja jestem przeciwniczką takich płyt, może półkule rozwija ale gapienie się w tv niszczy wzrok(sorki taki mam odchył na oglądanie tv przez dzieci i ślipienie w kompa u nas max 30min dziennie ale mówie moje zboczenie)
ja tam się z Majtencja bawię, dużo czytamy i rysujemy

co do przedszkola to u nas jeszcze nie, dopiero za rok, tzn. jak skończy 4 latka, na razie nie chcę, wolę takie zajęcia razem z rodzicami, a od września taneczno-muzyczne, przedszkole poczeka

wiecie co ułożyłam sprawdziany dla 4 klas chemia +matematyka i mi zaczyna odpie.rdalać :baffled: miły będzie łikendzik i sprawdzanie tego, a jeden sprawdzian na 4 strony :sorry2:

Heja

Ja już z pracy nadaję :tak::tak:
Cieszyć się nie cieszyć :sorry2:. Ale jest godz. 9 a ja w pracy, ubrana i umalowana i do tego zdążyłam już popracować. W domu dopiero wypchnęłabym męża i dziecko z domu :baffled:

Ja też jestem przeciwna komputerowi u takiego malucha ale bajki Mery ogląda bo to na prawdę jedyny czas w ciągu dnia, kiedy ja/niania możemy odpocząć. Marysia nie pozwala żeby siedzieć przy kompterze czy oglądać tv czy po prostu poczytać.
Często jest tak, że ogląda dopiero bajkę o 19.30 a później trochę z nami jakiś wiadomości czy flmów - ale to ją nie interesuje więc szybko to się kończy :blink:

A literki poznajemy dlatego, że Marysia jest ich ciekwawa - mamy taki alfabet z puzli i ona wkłada literki na miejsce i wtedy mówię jej jakie to literki, albo układamy z kloców. Umie napisać H i A, tak jakoś wyszło :-D
A ostatnio Marysia rysuje ludzi za kratkami, serio - buzia a na niej kraty :baffled:

Hejka!!!:-)
jestem i witam z kafką.
Agata o... i pierwsza dzisiaj na bb jestes.Widać że praca motywuje.:tak:
Ja też gdyby nie praca byłąłbym wogóle niezorganizowana.
Co do nauki to ja też jak gaga nie "ucze"
Wiem że to samo przychodzi.Moją Julinke w tym wieku interesowały kredki ,plastelina,i literki.
Bartuś nic z tych rzeczy,on lubi budowac z klocków i opowiadać historie niestworzone i wymysla sobie różne scenki.np:bawiąc sie figurkami z jajek kider:-)
A co do bajek to u nas wieczoryka +jakas na płycie jedna.
I to nam wystarcza.

Skaba my chcemy w okolice Szczytna ,konkretnie do Nart ,bo byliśmy tam 2 lata temu i tam jest super czysta woda i fajna okolica.A może ty bys mi jakąś miejscowosć poleciła i jeziorko??
Ale na dzień dzisiejszy nie mamy jeszcze domku.:-((a musi być duży ,przynajmniej 4 podwójne sypialnie.Oj cieżko bedzie)
A szukam na 2-gą połowe lipca.

reklama
Cholerka, nie mam co robić. Miałam mieć cały przyszły tydzień zajęty ale koleżanka wzięła kogoś innego do pomocy :-( Rozumiem ją ale w dwa dni spokojne przygotowałabym się do pracy :-( Inna rzecz została przesunięta na koniec marca :-(

Do góry