reklama
anda55
Fanka BB :)
no taka biała książeczka z którą się chodzi do lekarza. U nas w przychodni jej nie wołają,ale np.w szpitalu jak jeżdżę z synkiem do ortodonty, to zawsze ją wożę. ///Nie wiem czy dobrze napisałam,ale za pewno tak się na nią mówi.Ja ją mam i mąż i syn a Oliwka jeszcze nie i nie pamiętam skąd my te książeczki mieliśmy.
agniecha25
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny ja to juz sie nie odzywalam od wiekow ale przyznam ze czasem sobie was czytam...CHyba sie nie pogniewacie ze tak z ukrycia ...
Anda55 -mojemu maluszkowi tez lakarka zalecila cwiczenia na glowke bo tez przekreca (jak widac na zdjeciu obok)tyle ze w lewa strone .Powiedziala mi ze moze to grozic plaskoglowiem,jesli maluch lezy w jednej pozycji wiekszosc czasu. Pozatym pokazala mi proste cwiczenie na to: posadzic dziecko na swoim kolanie(kolanach),pleckami do ciala rodzica tak zeby sie moglo oprzec, w tym czasie trzaba mu przekrecac delikatnie glowke obiema rekami w przeciwna strone tak zeby ucho albo brodka dziecka dotykala ramienia.To cwiczenie podobno ma oswajac babelka ztym zeby nie zapominal(a) o tym ze przeciez ma dwa ramionka i ze moze przekrecac glowke w dwie stony.
Anda55 -mojemu maluszkowi tez lakarka zalecila cwiczenia na glowke bo tez przekreca (jak widac na zdjeciu obok)tyle ze w lewa strone .Powiedziala mi ze moze to grozic plaskoglowiem,jesli maluch lezy w jednej pozycji wiekszosc czasu. Pozatym pokazala mi proste cwiczenie na to: posadzic dziecko na swoim kolanie(kolanach),pleckami do ciala rodzica tak zeby sie moglo oprzec, w tym czasie trzaba mu przekrecac delikatnie glowke obiema rekami w przeciwna strone tak zeby ucho albo brodka dziecka dotykala ramienia.To cwiczenie podobno ma oswajac babelka ztym zeby nie zapominal(a) o tym ze przeciez ma dwa ramionka i ze moze przekrecac glowke w dwie stony.
anecik
Majowe mamy'09
hej!!
ANDA55 co do książeczki rumowskiej to idziesz tam gdzie je wydają z następującymi dokumentami: akt urodzenia, NIP dziecka i jeżeli dziecko jest ubezpieczone u Ciebie w pracy to druki: ZCZA i ZUS Ruma wydawane w Twoim zakładzie pracy, a jeżeli u męża to od niego.
Słowiczku daj znać czy Twój Łukaszek też tak wrzeszczy na rehabilitacji jak mój Tomcio!!
Co do układania głowki na jedną stronę to robi tak 90% dzieciaczków nie wolono korygowac tego samemu przez podkładie poduszek czy cos w tym stylu wystarczy rączkę dziecka przesunąć za linię środka i automatycznie przekręci głowkę....
Agniecha25 czy u Twojego maluszka problem dotyczy tylko głowki czy to asymetria lewej strony?
Co do kupek mój tomek też ze śluzem ostatnio robi...
Pozdrawiam
ANDA55 co do książeczki rumowskiej to idziesz tam gdzie je wydają z następującymi dokumentami: akt urodzenia, NIP dziecka i jeżeli dziecko jest ubezpieczone u Ciebie w pracy to druki: ZCZA i ZUS Ruma wydawane w Twoim zakładzie pracy, a jeżeli u męża to od niego.
Słowiczku daj znać czy Twój Łukaszek też tak wrzeszczy na rehabilitacji jak mój Tomcio!!
Co do układania głowki na jedną stronę to robi tak 90% dzieciaczków nie wolono korygowac tego samemu przez podkładie poduszek czy cos w tym stylu wystarczy rączkę dziecka przesunąć za linię środka i automatycznie przekręci głowkę....
Agniecha25 czy u Twojego maluszka problem dotyczy tylko głowki czy to asymetria lewej strony?
Co do kupek mój tomek też ze śluzem ostatnio robi...
Pozdrawiam
anecik
Majowe mamy'09
hej!!
Anda przepraszam za błąd druk ZUS RMUA....
Anda przepraszam za błąd druk ZUS RMUA....
Ż
żużaczek
Gość
No, zebralam się w sobie i nareszcie pare aukcji na allegro wystawię. Sporo ciuszków mam po Witku i innych dupereli. Pół roku juz chyba minęło od mojej osatniej aukcji....takiego lenia mialam ;D
Czy Waszym maluchom tez sie w nocy noski przytykają?
Czy Waszym maluchom tez sie w nocy noski przytykają?
gaga
uzależniona
witam z ranka,
zuzaczki Majce się nosek przytyka, dlatego na wieczór stosujemy wodę morską i pomaga, ponoć to od centralnego ogrzewania
dzewczyny jeśli chodzi o główke to mała juz na obie strony trzyma
napisze cos potem pob już z ranka zmęczona
dzieki za głosy
zuzaczki Majce się nosek przytyka, dlatego na wieczór stosujemy wodę morską i pomaga, ponoć to od centralnego ogrzewania
dzewczyny jeśli chodzi o główke to mała juz na obie strony trzyma
napisze cos potem pob już z ranka zmęczona
dzieki za głosy
reklama
mobugaj
Fanka BB :)
Właśnie wróciliśmy od lekarza. Na szczęście antybiotyk na uszko zabił prawdopodobnie paciorkowca. Mamy zrobić dosiew kontrolny moczu. A tak ogólnie wszystko ok. Mały przytył przez ostatni miesiąc kilo i to jest w sam raz (ja bym wolała żeby był taki tłuściutki jak Oliwka ;D). Kolka będzie męczyć aż bebeszki się wykształcą. To nic nam innego nie pozostalo jak zacisnąć zęby i czekać.
Nos Wiktorek też ma po nocy zatkany i musimy działać gruszką. Główke trzyma praktycznie na dwie strony ale widać, że woli na lewo.
Kupujecie jakieś używane ciuszki na allegro? Mam upatrzone fajne spodenki ale ciągle się waham. Wolałabym kupić od jakiejś mamy, która pozbywa się ubranek zamałych niż od handlarza. Ja narazie nic nie sprzedaje bo myślimy o 2 dzidziusiu. No i w rodzinie same kobitki w wieku rozrodczym . Mam nadzieje, że zapoczątkowałam serie.
a co do numerów gg to bystrzacha ze mnie, że ho ho :
Nos Wiktorek też ma po nocy zatkany i musimy działać gruszką. Główke trzyma praktycznie na dwie strony ale widać, że woli na lewo.
Kupujecie jakieś używane ciuszki na allegro? Mam upatrzone fajne spodenki ale ciągle się waham. Wolałabym kupić od jakiejś mamy, która pozbywa się ubranek zamałych niż od handlarza. Ja narazie nic nie sprzedaje bo myślimy o 2 dzidziusiu. No i w rodzinie same kobitki w wieku rozrodczym . Mam nadzieje, że zapoczątkowałam serie.
a co do numerów gg to bystrzacha ze mnie, że ho ho :