reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Hej!!!
skaba kliknij w ten link, jak wyskoczą Ci wątki tzn., że masz już dostęp
https://www.babyboom.pl/forum/sierpniowe-mamy05-f100/

to zyczę powodzenia na jutrzejszych egzaminkach.
tak, tak, bez prawka to ciężko...jak zdam to będę bardziej niezależna :tak:;-):-)

gaga W powiedział, że już łóżko Wam da, bo nie chce żeby czasem traffka od namiotu się pogniotła;-);-);-);-):-D:-p

Dzisiaj załatwiłam od lekarza zaświadczenie na kurs. Weszłam, facet wypisał, zapłaciłam i poszłam:-D

Mam pytanie.
czy Wasze sierpniaczki już tak na poważnie interesują się narządami płciowymi??? Mój jak tylko ma możliwość łapie się za siuśka i mówi JAJA i małego miętosi. Nawet rękę w pampka wsadza...Czytałam właśnie, ze od około 2-go roku tak się zaczyna...
A najlepsze jest to, że podejdzie do mnie, pokaże u mnie "wiadome miejsce" i też mówi JAJA....i co mam mu juz tłumaczyć, że ja nie mam jaj???????

reklama
Hehe,Słowiczku no to masz dylemat :-) Mój też lubi sobie "pooglądać" czasami co mu tam dynda,ale jeszcze nie bardzo kojarzy,co mają dziewczynki a co chłopaki a ja póki co nie tłumaczę.Zresztą jeszcze nie widział co mają dziewczyny,więc pewnie też myśli,że wszyscy mają "jaja" :-D A prawko super,mi też by się przydało.Nie musiałabym męża na zakupy namawiać- "Nie chcesz?To sama jadę,siedź z małym w domu" Eeech...ale się rozmarzyłam:happy2:
Niepokoję się,bo Dominik zamiast w nocy przestawać pić i siurkać to na potęgę,muszę mu co noc zmieniać pieluchę.Jak był niemowlakiem lepiej sypiał.Niby wszystko jest w porządku,zwiewnie go ubieram,otwarte okno,a jemu coś nadal nie pasi.Chyba muszę podjąć drastyczne kroki i mu podawać wodę a nie herbatkę.Może uzna,że nie warto się budzić...:eek:

Evelinka mój też jeszcze nie kojarzy, ze dziewczynki mają coś innego, bo przecież z Gabą się razem kąpią ...ale jak pokazał na mnie i że ja też mam jaja to zaczęłam się zastanawiać czy już mu tłumaczyć... ( hihihihihihi)
A co do picia w nocy to tylko jedyna rada - przestać dawać !!! Pomarudzi kilka nocy i się skończy. U nas tak było...na pewno z głodu się nie budzi tylko z przyzwyczajenia.

ha dziecko śpi :cool2:

Moje dziecko za to zaczęło w końcu pić i zamiast mniej siusiac w nocy to rano jest cała mokra. Zupełnie nie mam ochoty na przechodzenie na nocnik :baffled::sorry2:

Skaba - gratki za dzisiejszy egzamin i propozychę wykładu, powodzenia jutro i nie dziękuj :tak::tak:
A swoją drogą tyle kilometrów co miesiąc :szok: - jeździsz swoją furą czy służbowym :confused:

Słowiczku - jak mi dali prawko to tobie też :-)

powodzonka dla wszystkich wkuwających :-D:tak:;-) łączę się w bólu....:sick:a i ja proszę o kciuki w piątek i w sobote;-)

evelinka dobrze że mi przypomniałaś bo mnie też prasowanie czeka:eek::sorry2::sick:

hej
ja nadrabiam i nadrabiam...
mam na sobotę prackę napisać.....
załatwili mnie nieźle na studiach mam zjazdy codziennie łącznie z niedzielami od 23 czerwca do 1 lipca od 9 do 16....... mam dość na samą myśl....
jeszcze trochę i zacznę do was częściej zaglądać...

słowiczku jak dla mnie to ty jesteś baba z jajami i już :-D:-D

Kurna chata. Dalka ma cieczkę. Łazi w takich fajnych majtach (wygladaja jak męskie stryngi z występów Chipendelsów. Chyba jej rurę zamontuję. niech tańczy. A swoją droga, to mogła cholernica poczekac jeszcze....w Bielsku bym ja wykopsała na podwórko i było by z banki. :cool:

na imieniny mojej mamuśki:-D

Zmiana%20rozmiaruDSC05101.JPG

reklama
słowiczku jak dla mnie to ty jesteś baba z jajami i już :-D:-D
hehehehehehehehehehe:-D

żużaczku b. ładny ten zegar...
cholercia trochę przegapiłam...moja mama ma za parę dni urodziny i całkiem zapomniałam, że mogłam coś znów u Ciebie zamówić, ale gapa ze mnie...:tak:

A ja dałam sobie spokój chwilowo z nocnikowaniem...młody chyba jeszcze nie gotowy...poczekam jeszcze z miesiąc i spróbuję znowu...choć przed kąpaniem zawsze siada i robi siusiu na nocnik...
A jeszcze czytałam coś takiego, ze jak dziecko poznaje nową rzecz czy jest na jakimś nowym etapie np. na etapie mówienia to wprowadzenie nowej czynności np. odpieluchowania mija się z celem...dziecko skupia się na jednej czynności i nie bardzo reaguje na drugą...
Także poczekam jeszcze troszke z nocniczkiem...

Młody śpi.
Gaba czeka w kolejce do kompa.
A ja spadam do znaków, przepisów, etc...

Do góry