Ależ się rozpisałyście przez ostatnie dni
Zaczynam mieć zaległosci w czytaniu. Ja też witam Marte od bliźniaczek i pozdrawiam...
Evelinka - biodacyna na ropiejace oczka to dobra rzecz, ale to antybiotyk. Zakraplac kilka razy dziennie, ale tylko do ustapienia objawów. I nie zostawiać opakowania na później, bo można je zużyć w ciągu dwóch tygodni od otwarcia (mimo że na ulotce brak takiej informacji).
Anika czy Ciebie boli tylko w czasie karmienia czy cały czas? Bo u mnie były takie momenty, że jak zaczynałam karmić, to widziałam wszystkie gwiazdki na niebie. Jedna z teorii lekarzy mówi, ze to zatykają się kanaliki z mlekiem...
A jeżeli chodzi o ortopedę, to też mnie wkurzył. Byliśmy w piątek na usg bioderek i usłyszeliśmy, że mały ma miękkie stawy i trzeba mu dawać więcej wit. D3, a za dwa miesiące kolejne kontrolne USG, ale... W poradni można je zrobić tylko do 3 m-ca życia, a potem prywatnie, najlepiej u pana docenta, który właśnie je zrobił. I bach, razem z wynikiem badania wizytówka z adresem prywatnego gabinetu. Reklama dźwignią handlu...