reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

nam kazano brać witaminkę d po skończeniu 3 tyg., a w ulotce vigantolu podają że można zacząć od skończenia 2 tyg. ale przy tej pogodzie którą miałyśmy tzn. przy takim ładnym słoneczku to spokojnie po 3 tyg., Gaga zgłoś się do pediatry niech ci wypisze recepte, nam wszyscy polecali ten Vigantol, lek szwedzki, dobrze sprawdzony, b.b. długo na rynku.
Goga mnie przy karmieniu nie boili tylko jak dotykam tą pierś w od strony pachy, dlatego jak wyciągam rękę do góry to boli, a teraz to mam jedną pierś mięciuteńką a ta druga feralna nawet jak jest pusta to jest twardawa, czy tak ma być ???

reklama
hej!!
Anika ten ból pod pachą to mogą być węzły chłonne? Pierś raczej nie powinna być twarda moje piersi są po karmieniu miękkie. Co na to lekarz?
Goga my też niestety chodzimy prywatnie bo państwowe terminy np. na koniec listopada....
Mój tomcio dał mi dziś w nocy popalić!!
Dziś kończymy 2 miesiące!!!!!
Pozdrawiamy

Anecik wszystkiego najlepszego dla Tomeczka!!!
To jest ból w piersi od strony pachy, a do jakiego lekarza ja mam się z tym zwrócić ???
chyba sobie zamówie prywatną wizytę specjalisty od laktacji to chyba jedyne wyjście.

Witajcie kobietki!!!!! Jak ja za Wami tęsknię to nie macie pojecia.Tak nagle przerwali mi dostęp do internetu ,że nawet nie dano mi si e oswoić z tą myslą, że na jakiś czas muszę się z Wami pożegnać.Teraz piszę od znajomych u których jestem z Oliwką na"kawce".U nas wszystko ok, ale strasznie mi was brakuje mimo ,iż nie piszę zaledwie kilka dni. Nie wiem kiedy bedę miała łącze,zmieniają na neostradę- to pewnie kwestia kilku dni. Trzymajcie się. Nawet nie poczytała,m o czym pisałyście w tym czasie , ale potem nadrobię zaległości. Pa pa pa

Dziewczyny, tak sie wtrące z grudnia.
Troche nie na temat, ale jesteście już mamusiami i ma pytanko ;)
Co uzywacie po kapieli dla dziecka oliwke czy jakis krem specjalny ??? I co do kapieli ???

agnes my Witka najpierw kapalismy w plynie Oleatum i w kisielku a teraz w płynie z oliwka Nivea Baby. Odradzam uzywanie kosmetykow Johnsona (wiekszosć dzieci ma na nie uczulenie). Od czasu do czasu myjemy mu główkę mydełkiem Nivea Baby. Bardzo dobre sa tez kosmetyki Bambino - stosowałam je z wielkim powodzeniem jak starszy synek był malutki.

Agnes,My kąpiemy w mydełku,a po kąpieli natłuszczamy oliwką belli dla dzieci na razie nie narzekam :) Też miałam dzisiaj zacząć ten temat z ropiejącą rączką...Nawet nie sądziłam,ze po takim czasie to się pobabrze i przestraszyłam się nie na żarty.Coś mi Małego wysypało i tak czytam na internecie,że to może się ujawniło uczulenie na NANa ??? Cóż,i tak mieliśmy zmienić na bebiko.Zaparzyliśmy dzisiaj rumianek do popicia,bo woda przegotowana już mu wcale nie smakuje,Jak na razie kupki w normie :) Pozdrawiam i również witam Martę.

słowiczku czy Twój synek dalej jest żółty?? Bo Witek jeszcze trochę. Tak popatrzylam na zdjęcia Twojej pociechy i zauwazyłam, że chyba tak samo?

reklama
Anika z problemami piersiowymi byłam u ginekologów, pediatrów (także specjalistów od laktacji, bo tym to właśnie raczej pediatrzy chyba się zajmują) i u chirurgów, także chirurgów onkologów (oni robili mi USG). Moja pierś była miękka, ale od strony pachy miałą jakieś zgrubienie i dlatego chirurdzy sprawdzali, czy nie mam ropnia w piersi. Gdyby takowy był, trzeba by było pierś naciąć i opróżnić z ropy. Ale poszukaj jakiegoś specjalisty właśnie od laktacji, może to twardawe da się rozmasować? U mnie zatrzymali laktację nie tylko przez to że mnie bolało, ale z powodu tych zapaleń, od których gorączka momentalnie rosła mi do 40 st., a pierś robiła się buraczkowa. Jeżeli u Ciebie niczego takiego nie ma, to trzymam kciuki, żebyś mogła jak najdłużej karmić. A jak specjalista od laktacji nic Ci nie pomoże, to poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do chirurga.

Do góry