reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

WiTAJCIE,
Żużaczku oj,jak ja bym chciała,żeby mój zechciał łaskawie ponosić sliniak,bo jak do tej pory to trzy bluzki dziennie lekko idą,a niekiedy to co godzinkę zmieniam do suszenia,tak mu zębole dokuczają.
Dzięki Dziewczyny za wasze rady odnośnie tego wyjazdu.Ja od początku jestem do niego na nie i ryczałam wczoraj na samą myśl,bo człowiek myśli,że nie ma wyjścia,ale zawsze się znajdzie rozwiązanie.Zresztą mężuś też doszedł do wniosku,że mnie by nigdzie nie puścił i ciężko by mu było daleko.

reklama
Atol to się ciotki musiały zagadać,że o bluzce zapomniały :tak: A ze spaniem to może te szczebelki,bo ma więcej luzu,ale jak je teraz wsadzisz,to jeszcze będzie chciała na własną rękę wychodzić.Może też i zęby.
Skaba a Ty co tak rano uciekłaś :confused:

Słowiczek to chyba nam gdzies w bzie spiewa....:-D:-D
albo jej kable od netu zalalo:-:)-(

No nasza mila! daj głos!! Ćwir Ćwir!!

:-D:-D:laugh2:Żużaczku niech sie odczepią Witoń to śliczny kawaler beznesmen niezły ale usmiałam sie ty to pomysły masz orychinalne:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
A o rajstopkach tyz nie kojarze
zdrówka dla chorowitków
Moi sie wymyli do dziadka pojechali po jakieś soczki i inne bo im nakupił
David dzis do domu sie oddelegowywuje wiec lużniej i spokojniej i nerwy mnie puszcza bo ciagle nie wolnpo rie rusz nie nie nie a oni ciociu mamus i tak całymi dniami mam dość mała jest o wiele grzeczniejsza sama
dzisiaj byłam z nimi w akademi zabaw wywściekali sie i mam nadzieje ze mała sie drzemmnie a my w poszukiwaniu telefonu brykniemy

żużaczku rewelka :-D:-D:-D
a co do śliniaczka to ja też czasem Bartka z nim gonie, ale coś mi się to nie udaje, a mówiąc ogólnie - w domu zawsze stawiam na praktykę!! o estetykę dbamy raczej publicznie :)

atol nie zazdroszczę nocnych przeżyć :-(pewnie to jakiś kolejny etap rozwojowy :-(

a tak wogóle to czy wasze dzieciaczki śpią jeszcze w łóżeczkach? Bartek tak, ale mam wrażenie, że mu tam ciasno. Co o tym myślicie? Z drugiej strony śpi w pokoju sam (wywalił nas od siebie zaraz po pierwszych urodzinach - dostało mi się za nocne chrapanie :) i teraz protestuje zawzięcie, gdy chcemy spać z nim w pokoju) i boję się, że np. spadnie z normalnego łóżka. Sama nie wiem...:eek:

A co do rannej ucieczki to zostałam pilnie wezwana do Prezesa. Sęk w tym, że Prezes by poczekał aż dokończę zdanie, ale mój wspołpracownik stanął nade mną i lukał mi przez ramię.. wrrrrr...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Że małżonek szanowny przez ramię mi zerka to ok, ale żeby jakiś obcy chłop!!!!!!

hej !!!

Liwia ogląda Misia na mini mini a ja przyleciałąm nakarmiłam dziecie i korzystając z chwili kukam do Was !!! wieczorem musze porandkować z żelazkiem bo kupa aż pod sufit sie zbiera :baffled:

Żużaczku fakt jest taki że ja juz kiedyś zauważyłam na zdj że Witoń duzo w śliniaku chodzi ale jakoś mnie to nie zbulwersowało, skoro nie przeszkadza mu to jest to bardzo praktyczne, ja tak jak Ewelinka musze zmienaić koszulki !! Od koleżanki synek o rok starszy to ma taki ślinotok że wiecznie cały pod szyją mokry ale dosłownie az cieknie i chyba o wiele lepiej wizualnie i dla dziecka jest być w śliniaku !! W ogóle nie rozumiem czy sie przejmujesz !!!

Domicela no wreszcie !!

Bibi zaraz widać że Ci przeszło bo posty że ho ho !!!

Ewelinka super zdj Dominisia w suwaczku normalnie przeczadowo wygląda taki zadziorek !! super !!

mój super niań, podobno przyjedzie znów do nas w poniedziałek !! mam nadzieje ze nie zrezygnuje !! bardzo by mi pomógł !!

a tak wogóle to czy wasze dzieciaczki śpią jeszcze w łóżeczkach? Bartek tak, ale mam wrażenie, że mu tam ciasno. Co o tym myślicie? Z drugiej strony śpi w pokoju sam (wywalił nas od siebie zaraz po pierwszych urodzinach - dostało mi się za nocne chrapanie :) i teraz protestuje zawzięcie, gdy chcemy spać z nim w pokoju) i boję się, że np. spadnie z normalnego łóżka. Sama nie wiem...:eek:

no właśnie mi też sie wydaje czasami że to łózeczko juz maławe jakieś :baffled: Poza tym niby Drewex a taki badziewie że drugiego dziecka na pewno nie przetrzyma co chwila gdzies sie rozwala, zapada itd szok jak jakaś chińszczyzna czy coś :-p Tez sie zastanawiałam czy nie wypierniczyć go i kupić juz takie normalne jak np Łukaszek Słowiczkowy ma ale męzowy oprotestował :baffled: I chyba jeszcze sie wstrzymam !!

zuzaczku ja chyba kojarze rajstopki, to te laski się żarły co się chciały podpiąć pod nasze forum tak ???
A Witoń w śliniaku, rany no nosi go, ale jakos nie zjarzyłam że można to komentować :szok: no ale jak można to skomentuję - fajny śliniak :-)

co do tej dziewczyny co wraca, to nie wiem czy ona chce, czy dyrekcji się czasem nie chlapło i nie wiem jak to odkręcić, ale cieszę się bo w pracy za mną murem stoją i nie chcą żeby mnie zwolniono, tym bardziej że od września mam tam pracę, a z jednej pansji na pewno się nie utrzymamy, bo rodzice nam nie pomogą a pensja K idzie w zasadzie całą na rachunki :confused:

co do łóżeczka to my mamy chyba Klupsia albo drewex ale z tych większych więc miejsca spoko, tyle że wyjęliśmy tylko dwa szczebelki, reszty nie ściągamy bo małą tak się kręci w nocy że na bank by spadałą co chwila

reklama
Dziewczyny muszę kupić lekki wózek na wyjazd.Co myślicie o tym wózku?
Wózek spacerowy SORENTO parasolka (193629835) - Aukcje internetowe Allegro

Witam! Ja mam wózek (też kupiony na Allegro) firmy Baby Design. Chyba firma wycofała się z tego wzoru, bo nie ma go na ich stronie, ale wyglada identycznie jak ten SORENTO.
Wiem, że to inna firma, ale wózek wygląda tak samo, więc piszę...
W tamtym roku bardzo mi się ten wózek spodobał, a i cena była konkurencyjna. Niestety jakościowo jest kiepski. A wygląd też jest trochę gorszy niż na zdjęciach (tak mi się wydaje). Ten prosty daszek jest utrzymywany na dwie gumki na rzep - w pierwszym wózku gumka była zerwana, więc nam wymieniali, a potem już u nas szybko się wyrwała i boki daszka dyndaja luźno. Poza tym koszmarne kółka!! I przy składaniu też trzeba docisnąć. Z drugiej strony Bartek jeździ nim już prawie rok, ale wózka używa tylko nasza niania, bo jak ma znieść z czwartego piętra 10-ciokilogramową spacerówkę to wymięka. Ogólnie nie jest źle, ale....:-)
Ja jestem rozpieszczona przez lekkie składanie i prowadzenie wózka GRACO:-D:-D.

Do góry