reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Gaga - ja to nawet nie wiem jak wyrazić to co myślę o politykach. Najchętniej przywaliłabym w gębę jak słyszę takiego Edgarda albo Jarosława. Jak można tak zmyślać, przekręcać, bzdury opowiadać :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

A druga dzidzia czemu nie, tylko jakoś trudniej sie zdecydować :-p Ja to muszę chwilkę popracować bo przecież 3 miesiące dopiero pracuję a myślę o zmianie pracy. Zobaczymy :-D

Ciacho sie piecze. Ja to jednak pierdolnięta jestem. Nie gotuję dziecku obiadu na jutro (będzie odmrożone spagheti:-p ) to ciasto piekę. Spać trzeba było iść :eek:

reklama
Witam wieczorkiem
Co do polityków to szkoda gadać kupa blażnów i cały świat sie z nich śmieje no ale Polacy sami ich wybrali i jeszcze bardziej mnie szlak trafia jak mozna na takich .... głosować:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Arabella DASZ RADE no i koncz t sprzatanie i nie przesilaj sie juz ci wystarczy!

hej
Nareszcie wolne do wtorku....
Gaga a Ty na dyplomowanego staż już robisz??
Co do szkoły i pracy w niej to ja niestety uczę religii............ do tego historia teraz ta oligofrenopedagogika i też za 3 specjalizacje więcej nie zapłacą a mnie za studia nie zwrócą kasy bo mam umowę na czas określony.... gaga sprawdź jakie u ciebie mają wymagania. Niestety dla takich jak ja (katechetów) pojawienie się Romana wywołało więcej szkody niż można sobie wyobrazić..... potwierdzeniem może być reakcja Gagi....
Co do kościoła i księży to im bliżej koryta tym się więcej widzi..... więc nawet nie chciałybyście wiedzieć tego co ja niestety wiem....
uciekam spać

Ale się rozpisałyście!!

PO kolei.
Może dla tego, że Wiktor jest moim drugim synem i mże dla tego, że preferuję jak najszybsze uczenie dzieci samodzielnosci, "pępowina" między mną a smykiem juz nie istnieje od dawna. Pod warunkiem, ze Witon zostaje z osoba od której mam zaufanie oczywiscie. To, ze się mamy martwią i denerwuja wynika chyba z brakiem zaufania do opiekunów a nie do tego, ze maluszkowi będzie źle bo mamy nie ma.

Skończyłam ostatnia pisanke. Co prawda mam jeszcze mnustwo telefonów ale powiedziałam "stop". Nic jeszcze nie zrobilamw d omu, mam tylko 2 dni, zeby coś posprzatac i przygotowac. nawet nie udekorowalam nic dla siebie. Wrrrrr.:-D:-D

Witek nadal nie mówi. Czasem wyrwie mu sie jedno słowo, ale ogólnie olewa. Wk. mnie to już, bo ciężko się zn im dogadac.
Nocnik kupilismy ten Fishera, jestem bardzo zadowolona, nareszcie nie mam osikanego dywanu - ale i tak baaardzo zadko udaje nam sie cos na owy nocnik sprodukowac. generalnie mały "nie ma czasu" siedziec w miejscu.
Powoli przykrecam mu srube, bo rosnie z niego niezły wariatuńcio. I musze przyznac, ze moje metody wychowawcze daja efekty (na razie). Boje się tylko tego mieszkania przy tesciach. Z babcia robi co chce. MOja matka tez jest zwolenniczka "zimnego wychowu cieląt" więc obie się doskonale dogadujemy w kwestii wychowawczej...ale tesciwa to inna para kaloszy....

Świeta spedzamy w dwóch miejscach. Niedzielę w Bielsku a poniedziałek w Białymstoku. Mój dziadek jest cięzko chory (własciwie nieuleczalnie):-( i bedzie bardzo szczęsliwy jak dzieci pobrykają u nich w domku. Z tego tez wzgledu musialam sama organizowac całe świeta. Ciach, wędliny w wedzarni... mama jeszcze ma klopoty z noga, babcia opiekuje sie dziadkiem. Kurde. Nie wiem jak to bedzie, jak ja sie wyprowadze. Dziewczyny, bycie jedynakiem to trauma:-:)-(

Zapraszam na kaffkę

helou to ja sie kawy napije:-D

widac zuzaczku ze yayca skonczylas malowac, wreszcie post dluzszy niz jedno zdanie:-)

ja tez nie mam problemu z pepowina, Hanie to przeciez juz w zeszlym roku zostawilam z moimi rodzicami na dwa tygodnie nad morzem i to dwa razy, teraz to pewnie gorzej y bylo ale nie z mojego powodu tylko z Hani, bo teraz ma faze tylko na tate i mame

ale jak ktos z rodziny zaufany chcialby wziac Helen to bardzo chetnie czemu nie;-)

czy jestem wyrodna matka:confused:

czesc dziewczynki
to w skrócie co zdążyłam przeczytać...
* Eurespal - dawałam i Michałowi, i Markowi - wszystko OK
* nocnik - służy do tego, zeby na nim usiasc w spodniach na 10 sekund i zaraz wstac i leciec dalej
* gadanie - nadal malo, przewazaja jednosylabowce, ba, dzi, da (banan, dziekuje, daj)
* pepowina - Zuzaczek ma racje, z drugim jest inaczej... a jeszcze jak jest taka nieduza roznica wieku i jak oni sie dogaduja razem, to nie mam skrupolow zeby ich zostawiac, ale OBU RAZEM. Tydzien po swietach ide na szkolenie, wiec chlopcy jada na tydzien do dziadkow. Nie czuje sie z tego powodu wyrodna matka.
oj, na razie koniec, bo zaraz szatanek mi na klawiature wlezie

reklama
Ja nie lubię Małej zostawiać z mężem, bo zawsze daje jej do jedzenia jakieś świństwa, typu ptasie mleczko, żelki, chleb ze smalcem itp. :wściekła/y:
Arabella to jeszcze nic, mój mąż bez mojej wiedzy wziął małą do Mc Donald'sa :wściekła/y: ponoć wcinała frytki, kurczaka mc nuget's popijała colą.

hej

Co do szkoły i pracy w niej to ja niestety uczę religii............
Baaaaardzo Ci współczuję tej religii w szkole , to był największy błąd umieścić religię w szkole.Porażka.Biedne dzieci innych wyznań np buddyści.
* nocnik - służy do tego, zeby na nim usiasc w spodniach na 10 sekund i zaraz wstac i leciec dalej
to tak jak u nas.
Za to z gadaniem nie ma problemu Jula już prawie wszystko mówi , oczywiście nie do końca powie wyraźnie wyrazy wielosylabowe ale można ją zrozumieć. Ostatnio przy stole powiedziała :pioszę jeszcze.:-)
Żużaczku pisanki śliczne też zagłosowałam.I czytając Twój artykuł stwierdzam ,że to nie jest duża filozofia zrobić taką pisankę trzeba mieć czas, chęci i materiały.

Do góry