reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Cześć! Gratulacje dla mamy Weroniki! To chyba jesteśmy wszystkie, tylko z Martiką nie wiadomo co się dzieje.
Wiktorek to generalnie śpi we wszystkich możliwych pozycjach, tylko obu rączek przy sobie nie trzyma. Czyli odwrotnie niż Twój Wiktorek Żużaczku. Co do seksiku ja do konńca połogu prawie wytrzymałam. Pierwsze próby zaczelismy po 5 tyg i 4 dniach. Bardzo się bałam i troche panikowałam. No a po 2 dniach dostalam okres który nadal trwa. Narazie nie jestem w stanie powiedzieć jak mi było, bo się chyba wczuwałam w nie to co trzeba ;D. Monika

reklama
hehe my sobie jakoś radzimy ale nas skręca powolutku, no zobaczymy, może jeszcze wytrzymamy
ja z ma jazdę z prawą piersią, cały czas jest pełna, mała nie może jej opróżnić, normalnie studnia bez dna ;D
nasza Majeczka też ma ręce w różnych pozycjach, zuzaczku a twój Wicio po prostu stwierdził, że nie ma się czym chwalić i już, przecież to chłop co on będzie pokazywał że mu dobrze ;)
ide kimać bo łeb mi pęka, a mała zasnęła w końcu, ale coś bardzo marudziła przy tym, boję się że noc będzie przegwizdana

no nasz po kąpanku i śpi, najedzona to chyba jest za trzech, żarła od 18-ej z bardzo krótkimi przerwami, nie dziwota że mi się wydaje że nic w piersiach nie mam ;D

Mama Weronki GRATULACJE!!!!!!
Mnie tez kaftaniki doprowadzaja do szału, zdecydowanie wole body!
Dzis bylismy u lekarki na przeglądzie mała to niezły klops bo wazy 5140 !! kazała zrobic nam posiew moczu bo przy tych wymiotach trzeba wylkuczyc ewentualnosc zakazenia drog mocz. A poza tym ten zapchany nos to sapka i nic nie zarazdzi sie jedynie to co robimy sól fizj. i morska noi nie przegrzewac malucha i wietrzyc mieszkanko. Mała prawdopodobnie odziedziczyła po tatusiu alergie!!!

co do bodziaków to koleżanka doradziła mi aby rozcinać na zszyciach przy bioderkach body, aby maluszek miał więcej przesterzeni do ruszania nóżkami, można uchronić w ten sposób dziecko przed szerokim pieluchowaniem i ogólnie przed problemami z bioderkami, ja porozcinałam na szwach a także nie zapinam pod pampersem śpiochów i pajacy a mała śmiga nóżakmi ile wlezie, a czy to dało rezultaty to powiem wam 12.10 po wizycie u ortopedy.

hej z rana
W piatek ide z Wiktorem na USg - głowa, biodra, nerki (miał nerki różnaj wielkosci na usg prenatalnym i trzeba skontrolowac). Przy okazji ja skocze na przeglad podwozia.
Co do sexu to maz może sobie kochanki szukac. Od 6 miecha ciązy zero potrzeb. :mad: :mad:

zuzaczek a u mnie na odwrót, tylko najpierw ciąża była zagrożona a teraz ten cholerny połóg !!! ;D
my idziemy w czwartek do lekarza na kontrole i mam nadzieję że dostaniemy skierowanka na usg, no i dowiemy się co ze szczepieniami, może ona nam coś poleci

anika moja mała codziennie od tak mniej więcej 18 do 20.30 jadła by non stop, robi sobie 15 minutowe przerwy, o 20.30 zasypia a o 21 ją kąpiemy, jedzonko i lulu, martwi mnie to jej jedzenie częste w tych ogdzinach, bo wtedy będe miała korki, odciągacz na moje cycki nie działa, a zresztą małą z butli nie chce jeść

zuzaczku mam pytanko, widziałąm u ciebie na zdjęciu taki chyba leżaczek, maluch jest w nim spokojny, interesuje się tymi zabawkami, bo chcemy taki zakupić,
img4618copy7mw.jpg

reklama
Gaga to jest hustawka, ma 8 prdkosci bujania i rzna melodyjki. Witek bardzo ja lubi - rewelacyjna na krytyczne chwile - kiedy juz nic nie pomaga ;D
dsc009675qs.jpg

Do góry