reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Cześć dziewczyny! Troche mnie nie było ponieważ jestem strasznie podłamana. No właściwie to mi troszkę przechodzi. Już pisałam, że Wiktorek ma skaze białkową. W jej wyniku na skórce zrobiły mu się straszliwe strupy. Cała główka wyglądała jak poparzona. Oczywiscie u lekarza w przychodni (gdzie bylam kilka razy) szanowne panie doktor stwierdziły, ze na to są tylko kropelki. Apogeum przypadło na sobotę i niedziele i dopiero w poniedziałek rano dotarłam oczywiście prywatnie do prawdziwego lekarza. Mój mały biedaczek był w takim stanie, że ma przepisane leki na bazie sterydu. Lekarka powiedziała, że dawno tak zsypanego dziecka nie widziała. Na "lekarzach" z przychodni stan Okrószka nie zrobił wrażenia. Rozumie znieczulice w stosunku do dorosłych ale do 5 tygodniowego niemowlaka! A tak na marginesie jak byscie jeszcze nie wiedziały to jak nie macie kasy to na lekarzy nie liczcie.
Monika   
dsc003722sk.jpg

potem było jeszcze gorzej

reklama
anda ja jestem z W-wy więc tak jak ty mam wszędzie daleka i nad morze i w góry. Roksi chyba lubi jeździć bo usypia jak tylko zbliżamy się do samochodu a fotelik mamy Maxi Cosi i wydaje się być wygodny szczególnie ze można go ustawić i na siedząco i leżąco (jak w bumerangu), dla dziecka to chyba dość wygodna pozycja ??? Stwierdziliśmy jednak że poczekamy te 6 tyg. aby zaszczepić małą i aby połóg sie skończył, potem zobaczymy jaka będzie pogoda... ja już na tyłku wysiedzieć nie mogę, nie jestem przyzwyczajona do tracenia takich pięknych dni w mieście  :(
żużaczku tobie jeszcze raz dzięki ze jesteś z nami na BB  :laugh:
mobugaj współczuję z całego serca, przecież to się zapłakać można, ale trafiłaś na "lekarzy", i co teraz, jakieś specjalne mleczko?

Monia znowu się aż chce powiedzieć POZNAJ SWÓJ KRAJ, ja sie modlę żeby nasza malutka zdrowa była, bo nie wiem jak długo nas będzie stać na prywatnego lekarza na razie ten w przychodni wystarcza odpukac !!! twój maluch na pewno szybko dojdzie do siebie, nic się nie martw, nade mną wisi fatum alergi na nasze zwierzaki, już mam obsesję na tym punkcie, modlę sie tylko żeby nie była alergikiem, i miała zdrowie po tatusi a nie po mnie
próbowaliśmy dzis Majcie położyć lżej okrytą na noc coby te potówki poszły precz, ale gdzie tam zawinięcta w rożek musi być i koniec !!! inaczej nie ma spania
ja zmykam bo małą śpi i ja z nią chce pospać ;D

Monisiu jak tylko z diatki szkraba zniknie bialko mlaka krowiego od razu zacznie sie skórka poprawiać. Z ta alergia mozna wytrzymac, gorsza jest celiaklia. pociesze Cie, ze jesli będziesz surowo przestrzegac diety Witusia, to najprawdopodobniej, jak pójdzie do szkoły alegria prawie całkowicie zaniknie a potem będzie coraz lepiej. Warunkiem jest trzymanie diety. Bedzie dobrze!! Ja przez to przeszłam z Boguchą i musze Ci powiedziec, że nawet torty nauczyłam się robic bez mleka ;D.
Maluszka wykap parę razy w krochmalu - zlagodzi to podraznienia i zmiekszy tą tarkę. Krochmal robisz z jednej łyżeczki maki ziemniaczanej, z tego gotujesz lekki kisielek i kiesielek dodajesz do wody do wanienki. Naprawde pomaga. W takich kapielach nie uzywasz juz innych srodków do mycia czy natłuszczania.

o żużaczku dzięki, każdy poleca te kąpiele w krochmalu tylko nikt nie znał przepisu jak to się robi, kleje to na polecane

mnie nauczyły połozna w klinice. Wogóle przez te parę dni to sie dowiedziałam tyle ciekawych rzeczy że hej. Np. ja bolace zrosty po zastrzykach domiesniowych rewelacyjny jest okład ze swiezych drozdży (dodaje się do nich kropelke wody, zeby wyszła ciapka i smaruje sie tym bolace miejsac, potem pod folie i taki kompres trzymac jak najdlużej). Rewelecyjnie przynosi ulge dzieciom po zastrzykach.

Cześć! Kochany Żużaczku mój Wiktorek od ponad tygodnia jest na specjalnym mleczku, kapiele krochmalowe też były stosowane. Nic mu to nie pomagało a z dnia na dzień było coraz gorzej. On jest niestety przypadkiem gdzie ingeręcja farmakologiczna była konieczna. Na szczęście po 2 dniach stosowania leków dziecko jet jak nowe, pierwszy raz widze zeby się tak szybko rany goiły. monika

monika ja karmiłam piersia, więc pewnie metabolizm i usuwanie alergenu z organizmu szło innym torem. Bardzo sie ciesze, ze Witek juz czuje sie lepiej bo nie wiem czy wiecie, ale wysypka na polikach = wysypka na sciankach jelit i dla tego tak szybko trzeba reagowac.
Ja jestem cały czas na diecie bezmlecznej wiec nie jest powiedziane, ze mój synek nie bedzie miał tez uczulenia. Gdzies za tydzien zjem troche jogurtu i będe go obserwowac. Niestety, jest duże prawdopodobnieństwo, ze "dwa Witki" z naszego forum będą na dietce, bo czesto jest to rodzinne.

hej!!
My chrzcimy Tomcia 11 września o 14,30!
Co do szczepień to mamy dopiero w 8 tyg. Nasz synuś tez rożnie w 6 tyg waga 4870!
Czy kupujecie nosidełka?
Nam pediatra zalecił na bioderka i do ułatwiania sobie życia.
Pozdrawiamy

reklama
dzis mam karuzelkę ;D ;D. Witem niemrawy do spania a spluczka w wc się zepsuła i tak latam miedzy Witkiem a wc , między uspokajaniem a naprawianiem spluczki... ciekawe ile kilometrów zrobiłam ;D ;D

Do góry