reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
Żużaczku żółtaczka u dzieci karmionych piersią może utrzymywać się ponad trzy tygodnie. Tak mówili mi lekarz i położna.
Mój Łukaszek też jeszcze żółciutki a już mija trzeci tydzień. Jeżeli będzie się utrzymywać dłużej do wizyty u lekarza ( 10.09) będziemy robić badania.

Evelinka gratulacje !!!!!!!!!

Izzabela również dziękuję i życzę powodzenia.

Pozdrawiam
Kaśka

SŁOWICZKU balsam lejesz na moja skołataną duszę. Mnie polozna nastraszyła, ze albo musze zaczać dopajac albo malego na kroplowe wezmą. A ja wiem, ze nie jest odwodniony, bo ciemiaczko oki, sika jak maly strazak no i humorek mu dopisuje. Rosnie tez zdrowo (juz namber 56 w odstawke poszedł)
Jeszcze raz dziekuje, połozna wciagne nosem, niech sama sie do kroplówki podlaczy.

hej!!
Evelinka gratulacje!!
Izzabelko dzięki!!
Bylam dziś u gina na kontroli bo to 6 tydz. po porodzie. Wszytko ok!!!
Mój Tomcio dostał dziś bebiko omneo 1 i na chwilę obecną odpukać!!!
Pozdrawiam

żużaczku to ja Cię jeszce bardziej pocieszę , bo mi mówił lekarz w szpitalu , że dzieciątko karmione piersią może w domciu być żółte nawet do miesiąca. Czytałam gdzieś , żeby malca wystawiać na słonko , bo to taka naturalna fototerapia. A w ogóle jak u Was ze spacerkami? Bo my budzimy się tak na dobre ok.9 i tak o 11 na miasto -zakupy z maleńką i ok 13 powrót do domciu , by podszykować obiad. Karmię małą i ona w domku trochę zasypia i później tak między 15 a 16 znów na spacer i po18 powrót.
Bogu dzięki moja Oliwia jak na razie nie ma wysypki a ja już zaczynam sobie pozwalać a to na ciasto a to na łyczek fanty ,na słonecznika, sos z podsmażanym mięsem .Nic jej nie jest ,więc chyba powoli mogę wprowadzać takie potrawy.
Izzabela dzięki zażyczonka.Dla Ciebie też dużo dobrego!!!!! :D :D :D

A i jeszcze takie pytanko- czy dajecie dzieciom jakieś witaminki? Pamiętam , że jak Arturka karmiłam piersią to dawałam mu cebion i wit.D a teraz nikt mi nic nie powiedział a i ja z tego wszystkiego zapomnialam zapytać. Co prawda ja biorę raz dziennie feminatal , więc może starczy tych witamin?

anda dzieki. Już jestem zupełnie spokojna! Wspaniale mić takie przyjaciólki!!!!!!
Lekarz który powinien byc u Ciebie w domku ( z rejonu) ma obowiazek zostawic Ci receptę na wit D3, która dajesz maluszkowi od 2 -go tygodnia. Niby mowia że 2 kropelki dziennie, ale podobno jedna wystarczy. I tylko ta D3 jest obowiązkowa. Chyba to, ze bierzesz feminatal nie ma znaczenia, ale na wszelki wypadek spytaj. Dziecko w mleczku mamusi dostaje wszystkie witaminy własnie z wyjatkiem D3.

cześc dziewczyny chwila spokoju no i pytanko do was
moja mała ssie na okrągło, ale martwi mnie ulewanie, dzis tak ze cztery razy ulała solidnie, i to jakąś godzine po jedzeniu, na szczęście bez odruchu wymiotnego, ale czy to normalne??? potem po kąpieli też lunęła sporo, mąż twierdzi że ulałą bo się darłą w niebogłosy, sama już nie wiem, iść z tym do lekarza??? jak wasze szkraby ulewają???

anda ja od dwóch pediatrów dostałam recepty na witaminkę D3, z tym że mi każą podawać po skończonym 3 tyg. jedną kropelkę, dwie opinie pediatrów takie same, szok ;D ::)

iza dzięki, takie życzenia bardzo się przydadzą, tobie również wszystkiego naj...!!! i powodzenia.

żużaczku dzięki, no to mnie nie pocieszyłaś, miałam nadzieję że tej skazy białkowej to ona po mnie nie odziedziczy..., serek już od 3 dni jest w odstawce i mam wrażenie ze to powoli znika, a moze to zasługa nadmanganianu potasu ??? może chociaż troszkę się połudzę ;) dziś pediatra też kazała mi uważać na wszystko to co pochodzi od krowy, łącznie z cielęciną.

Głupia jestem ale teraz się boję napisać coś dobrego o małej, bo ostatnio jak się nachwaliłam to się totalnie spieprzyło, napisze więc tylko że na spacerki wychodzimy też 2 razy dziennie ok 9-10 tak 30-40 min i po południu ok 18 na godzinkę

A to z serii wyślij chłopa po zakupy rzeczy kobiecych, kupił mi podpaski bella niebieskie, z tym ze nie rozróżnił koloru niebieskiego od granatu i zamiast zwykłych podpasek dostałam maxi, teraz mozemy zakładać je we dwie ja i Roksi ;D

reklama
Dziś mała dała koncert równo o 20, czyli tak jak powinna być kąpana, akurat adam był w makro więc czas kąpieli się trochę miał przeciągnąć, pokrzyczała z przerwami ok godziny bo zabrakło mi mleczka i się wściekła a kąpiel o 22 przebiegła wzorowo, bardzo jestem ciekawa co będzie jutro, bo jak tak to zmienie jej godziny kąpieli ::) ::) ::)

Do góry