reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

gaga wszędzie mówia, że 10-15min wystarczy zeby maluszek sie najadł a co do spania to trochę czasu minie, zanim malenstwo się "wyreguluje". Maluch nawet nie odróznia dnia od nocy. Bogucha potrafił spac do 5-6 godzin, Witek od 1 do 3 ale ciągle mu się zmienia, tak samo jak apetyt. Dzis np. w nocy obalał za jednym zamachem 2 cyce i spał ok 3 godziny, teraz w dzień dopiero niedawno najadl się jak trzeba a wczesniej to tylko "dziubek moczył".
Mimo mojej drakkońskiej diety mamy problem z brzuszkiem - czasem bączki sie zbierają, nie jest to kolka i pomaga jak wypije koperek z HIPPA. Nie wiecie ile moge pic tego koperku? Pije jeszcze rumianek, tez z HIPPA

reklama
no u nas poprawa w dzień cyc często ale za to druga noc gdzie Majcia śpi po 3-5 godzin pod rząd, także odrabiam spanie po szpitalu,
zuzaczku niezła jesteś z tą dietą, ja jem w zasadzie wszystko, no prawie, staram się lekko jeść ale nie przesadzam, jak na razie jest ok

ja też stosuje diete czyli indyk, marchewka, buraczki, ryż, ziemniaki, chleb, wędlina z indyka, ser żółty i dzemik /domowej roboty/ z jabłek no i moje ulubione sucharki, żużaczku jesz coś więcej?
Ale w dalszym ciągu mam zaj...stą ochotę na piwko i papieroska szczególnie po tych wszystkich stresach, właśnie karmiłam małą jakieś 4 godziny może dłużej ale trache już poczucie czasu ::)

no ja też myślę o diecie powoli, żeby spaść na wadze, w swoje ciuchy jeszcze nie wchodzę i chyba marne szase - rozmiar 34, no zobaczymy jak to pójdzie
jutro idziemy do lekarza, bo mała ma z oczkiem problem i strasznie jej ropieję, no i jakaś mała wysypka, możliwe że z ciepełka, no zobaczymy co jutro powiedzą

my jutro też do lekarza, po wizycie położnej środowiskowej, stwierdziła że mała ma za wodniste kupki, w mądrych książkach piszą że wodniste kupki koloru żółtego, zielonego są ok. ale dla niej nie, więc na wszelki wypadek sprawdzimy? A jak kupki waszych pociech?

MAJKA TEZ ROBI WODNISTE ŻÓŁTE KUPKI, I TO NORMALNE PONOĆ, ALE CO TAM PRZYNAJMNIEJ CI LEKARZ MALUCHA ZOBACZY, OD RAZU ZWAŻY I BEDZIESZ SPOKOJNIEJSZA.

Nasza pobija rekordy w spaniu, śpi w nocy po 3-4 godziny potem papu i znowu 3-4
o budzi się ;)

gaga widzę, że się doczekałaś swojego małego szczęścia :) Serdeczne gratulacje od ciotki lipcóweczki :) !!!
Zaglądnij czasami do nas :)

Pozdrawiam :)

hej!!
Nasz Tomcio robi żółciutkie kupki po każdym karmieniu czasem z "ziarenkami gorczycy" i nasza położna mówi że to ok!!
Byliśmy wczoraj na usg głowki powolutku sytuacja wraca do naormuy kolejne za 5 tygodni.
wczoraj lekarz tak badał naszego synka że nawet postawił go na głowie myślałam że zemdleję!! Musimy go kłaść częśiej na lewym boczku, bo skraca prawą część ciała na której był częściej kładziony!!
Teraz idziemy na spacerek!!
Pozdrawiam

reklama
Do góry