reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Gratulacje Kolorowa Kredka! Najważniejsze, że jesteście w domu i z Tymonkiem wszystko ok.
Dziewczyny z tymi terminami to lekarze strzelają chyba w ślepo, ja z ostatniej @ miałam termin na 12 sierpnia z usg na 18 sierpnia a urodziłam 29 lipca! Jedyne co do wagi to gin strzelił w 10.
Gaga popraw mojego Wiktorka na liście dzidziusiów ( 2500, 49 cm, 29. 7.2005). A co ile masz te skórcze? Monika

reklama
hej!!
Kolorowa Kredko przystawiaj małego do cyca jak najczęściej!! Ja na początek też miałam problemy i nawet dokarmiałam butlą a teraz mały na cyca tak się rzuca że hej!! Sprawdzaj wagę małego to bedziesz wiedziała czy się najada. Mój czasem co godzinę a czasem co trzy cyca ciągnie. Moje4 maleństwo do tego bardzo ulewa i je tak łapczywie że nawet mi się krztusi.
Gaga ja rozwarcie na 4 palce miałam prawie bez bólu, tylko regularne co 5 - 7 minut.
Słyszałyście coś o żelu kminkowym do masowania brzusia?
Pozdrawiam

Anecik mój maluszek tez strasznie łapczywy i krztusi sie bo taki zarłok...moze na te bóle brzusia pij herbatke z hippa dla karmiących piersią ja jeszcze dodatkowo pije plantex po jedzeniu (tj dla dzieci ale karmiacymn tez to polecają) i na razie odpukac nic sie nie dzieje
Kredka gratulacje tak dzielnego małego mężczyzny

KREDKA super że już jesteście w domku i Tymcio na silnego faceta rośnie ;)

moje skurcze są tak ja wiem co około 10min, ale są słabe, przechodzi mnie taka fala bólu dwusekundowa, lekarz mnie dziś badał i w badaniu jest zero gotowości porodowej, czop mi nie odszedł i nie mam rozwarcia, nie wiem czy te skórcze się rozkręcą czy zaraz mni przejdą, podsycamy je z mężem jak możemy ;), oprócz tego cały czas staram się chodzić no i cieplutka kąpiel, no zobaczymy

Anika,co do czopa to nie wiem,a z tym terminem to mi teraz namieszali,bo dziś doktor po dogłębnej analizie(ostatnie miesiączki,długości cyklów i Bóg wie czego jeszcze)doszedł do wniosku,że prawidłowo termin powinnam mieć na 20-go ::)
A,że do tygodnia jak nic się nie dzieje można czekać,to wyszedł 27.Już jestem tak zakręcona,ze nie wiem,kogo się w końcu słuchać,alew póki mnie nic nie boli ani nie mam żadnych dziwnych plamień,to czekam i mam nadziję,że natura jednak będzie łaskawsza i szybciej przytulę maluszka.

ale jazda dziewuszki :-[... tak to juz jest z dziećmi.... Moj syn ma swinkę!! Bogu dzieki, ze zachorował w Supraslu i nie miałam bezposredniego styku z infekcją - nie chorowałam i Witek mógłby sie odemnie nabrac jakbym to złapała. Przybita jestem, bo ma dwa tygodnie kwarantanny i brata dopiero po tym czasie będzie mógł zobaczyc.... :-[ :-[ :-[ Bardzo bardzo mi smutno :-[

Żużaczku to szczęście w nieszczęściu!

Ja się trochę denerwuje bo z usg termin wychodził mi na 7.08 potem na 4.08, z wyliczeń 11.08 a dzięki Bogu mamy 16 i nic. Dlatego właśnie się denerwuje, ale gin powiedział mi ze najważniejsze jest ktg i jeżeli nic się tam nie dzieje to spokojnie możemy czekać, że to badanie jest ważniejsze niż usg bo oznacza że łożysko pracuje prawidłowo.
Mimo wszystko w czwartek najpierw zrobimy usg.

oj zuzaczek to ci Bogucha sprociaczył, no ale dobrze że nie w domku, bidok w wakacje będzie kwiczał sobie, ale pomyśl jakie będzie szlone i miłe powitanie po tak długim czasie

anika nic nie bój, u mnie też mówią że ktg najważniejsze, jak jest ok to nie ma co się denerwować, ana usg sprawdza ci ilość wód płodowych, rozumiem że w czwartek cię kładą do szpitala??? ja idę w piątek leżeć
ciekawe która z nas urodzi pierwsza

zuzaczek zaczynam już trzymac kciuki za ciebie, niech mężulo da znać co z wami będziemy czekać

reklama
REMIGIUSZ JUŻ JEST!!!!12.08.2005 godz. 12:20

hej!!Ja już jestem ze swoim synkiem w domku!!Wszysto ok. Cały poród trwał zaledwie 4 godzinki i mąż przeciąl pępowinkę.Remik to duży( 3600 i 55 cm), zdrowy chłopak(10 pkt).Jesteśmy szczęsliwi, a nasza córeczka zakochana w braciszku

Do góry