reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

HA, Domicela, mam ten sam problem !! Teraz właśnie przekwitł mi storczyk (po 5 miesiącach kwitnienia) i nie wiem czy obcinać tego badyla czy go zostawić? Na forach storczykowych same sprzeczne informacje są na ten temat. Jedni każą obciąć zaraz przy liściach, inni na wysokości 3go oczka kwiatowego, inni poczekać aż uschnie i dopiero wtedy. Nie wiem co robić.
Zależy jakiego masz storczyka , ale jeśli Phalenopsisa to ja bym obcięła , sama tak zrobiłam.Ale nad trzecim oczkiem i faktycznie na jednym pędzie puścił nad tym trzecim oczkiem nowy. A przycinać trzeba moim zdaniem bo później zostają takie suche kikuty, ja na nowe pąki czekałam ok 5 miesięcy.Powodzenia.

reklama
Ale miałyście produkcję , chwilowo mam spokój bo młoda ogląda Clifforda i zasypia w łóżeczku.
Ja też się dołączam do tych gratulacji dla Słowiczka i Gagi...
Słowiczku ale gdzie ten domek będzie?
Gaga Ty też sobie lubisz robotę znajdować....
Ja dzisiaj miałam zalatany dzień kupę kasy zostawiłam w sklepach :no::no: Ale jestem zadowolona bo kupiłam sobie fajną bluzkę na wigilię a w Sephorze kupę zaległych "potrzebnych" kosmetyków;-).
Póżniej wzięliśmy Julkę do Ikei - TRAGEDIA moje dziecko nie umie się zachować w sklepie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: więcej jej nigdzie nie biorę bo wszystko chciała . Jak zobaczyła lampę w kształcie balonu to ją chciała podnosić , podrzucać, no istny Meksyk.

Zależy jakiego masz storczyka , ale jeśli Phalenopsisa to ja bym obcięła , sama tak zrobiłam.Ale nad trzecim oczkiem i faktycznie na jednym pędzie puścił nad tym trzecim oczkiem nowy. A przycinać trzeba moim zdaniem bo później zostają takie suche kikuty, ja na nowe pąki czekałam ok 5 miesięcy.Powodzenia.

Ja nie wiem dokładnie co to za storczyk, dostałam go w prezencie na urodziny. Z tego co udało mi się ustalić na fotkach w internecie to prawdopodobnie jest Aerangis mystacidii hehe
Dzięki kochana za odpowiedź, będę jutro cieła w takim razie tego kikuta :szok: :-D :-D ;-)

Justyna jak mozesz to wklej fote tej zabawki lub napisz jak ona sie nazywa.
Mam ochote ją kupic pod choinke.
Wtedy miałabym jeden prezencik z głowy.
Madzia gratki dla Maji za samodzielną(prawie samodzielną;-))toalete.
BRAWO!!!!:-):cool2:
Gaga ale supcioooo!!!!!!!!.Poprostu bomba ten kalendarz.
Może załozysz biznesik i dorobisz do skromnej pensii naucyciela.
Na tym byś napewno wiecej zarobiła,i bez stresowo:tak:
Słowiczku ,ja już nigdy nie bede chwalić :tak:,A gdybym zaczeła to zapoodajcie mi kopa porządnego.
Zdrówka dla Łukaszka:elvis:.
I powodzenia w załatwianiu sparaw,obyscie szybciutko byli na swoim:tak::happy::elvis:
Marta najważniejsze nie tracic nadzieji.Szansa trafi sie w jak najmniej oczekiwanym momencie,a półki co nie stresowac sie za bardzo.
Zobaczysz że wam też sie uda i bedziecie cieszyc sie tak jak słowiczki teraz:tak:
A jeszcze mam do was pytanko:jak myślicie czy ten wczorajszonocny ból brzuszka u mojego synusia mógł byc wywołany zjedzeniem krupniczku na kaszy mazurskiej:confused::confused:.Sama zgłupiałam od czego taki meksyk.A wczoraj zjadł sporo tej zupki.Juz kiedys tak było.I to mnie zastanawia czy jakis wrażliwy na kasze czy co?????
Ale nieraz je i nic mu nie jest, a nieraz poprostu Meksyk.O co tu chodzi:confused::confused::confused::baffled:
Ale sie opisałam:szok:

Gaga ale supcioooo!!!!!!!!.Poprostu bomba ten kalendarz.
Może załozysz biznesik i dorobisz do skromnej pensii naucyciela.
Na tym byś napewno wiecej zarobiła,i bez stresowo:tak:

Gaga, mogę być pierwszą klientką? Potrzebuję kalendarz na Dzień Babci, a ten, który zamawiałam w zeszłym roku średnio mi się podoba. Za to Twój jest rewelacyjny!

a taka będzie strona tytułowa :)
tytulowacopyzz6.jpg

arabella nie ma sprawy :) cieszę się że ci sie podoba :0 prześlij tylko fotki i mniej więcej co byś na nim chciała

jeszcze w tym kalendarzu w słoneczniku chcę umieścić morduchy dla kogo jest ten kalendarz :) ale na razie mi się nie chce

RATUNKU
nie mam pomysłu na prezent dla Majeczki, co wy kupujecie na gwiazdkę ????? tyle miałam pomysłów a teraz wszystko wydaje mi sie beznadziejne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry