reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Hej.

Dopiero teraz mogę do Was zajrzeć. Bo ja uspiłam dziewczynki to musiałam ugotować coś. Teraz Maluchy się bawią, a ja mam chwilę.

Te układanki drewniane są super, my mamy farmę i takie zwierzaczki inne, o z takich:
*A* - puzzle drewniane/zwierzaki - wzor 2 . . . qq (145331935) - Aukcje internetowe Allegro
I tak samo jak Majka dziewczynk wiedzą gdzie co wlożyć i pokazują co jest co. Tylko nam udało się trafić w championie na te układanki i kupiliśmy po 5,99:-)

reklama
A co do prezentów na mikołaja to u nas dostaną dziewczynki i mój mąż, dla mnie nie będzie napewno. Ja dostałam od rodziców w niedzielę kurtkę-jesionkę, bo musiałam sobie kupić. Miałam kupic sobie sama, a w końcu Mama dało mi 150 zł, Tata 100 zł i tak kurtka kosztowała mnie 50 zł:-)

Mąż dostanie kalesonki i podkoszulkę z długim rękawem. A dziewczynki lalki bobasy i książeczki od nas, od teściów rajstopki, od moich rodziców firanki do pokoju, od mojego brata 100 zł i od Piotrka siostry chyba tablice ze znikopisem, więc trochę się tego nazbiera.

Gaga, Słowiczek, współczuję tych choróbsk, u nas odpukać, narazie nie jest źle. Chociaż mimo że Pani doktor-pulmonolog kazała nam odstawić inhalacje to będę je robic dziewczynkom raz dziennie, bo po tygodniu od odstawienia zaczynają kasłać i katarek lekki. I wczoraj Ani zrobiłam już na wieczór inhalację i w nocy już nie kasłała. Więc jednak nie obędzie się bez.

Spadam do Maluchów.

Cześć

Dzięki dziewczyny za prezentowe informacje.

Marysia dostanie na mikołaja (jak kupię) - tablicę ze znikopisem, a Darek chyba latarkę, żeby miał do samochodu (żeby nie było w domu też nie ma :baffled: ).
Na mikołaja drobne prezenty zawsze dostawali wszyscy, zwłaszcza od kiedy moja siostra zaczeła kojażyć co i jak. Zrywała nas rano, kazała oglądać a później znowu szliśmy spać :-D

A pod choinkę to Mery na pewno jakąś zabawkę, rodzice coś do nowego domku (może np. maszynę do pieczenia chleba), moja siostra pewnie ucieszy się z kuponu do H&M, teściowa prezent dostała, zostają babcie (pewnie po kalendarzu) mój brat i siostra Darka, no i oczywiście Darek, który nigdy nie ma pomysłu a jak ma to ceny kosmiczne. Chetnie kupiłabym mu grę komputerową albo jakąś książkę w oryginale tj po angielsku tyle, że on nie ma na to czasu, nawet na książki po polsku. Koszule i krawaty i tak kupujemy wiec to nie prezent

Kurcze marta, to wielkie prezenty się jutro u Was zapowiadają, a ja na razie byłam skupiona na klasowych mikołajkach, bo i syn i mąż musieli mieć prezenty kupione, i jakoś o własnych dzieciach zapomniałam,. Nastawiam się bardziej na prezenty Bożonarodzeniowe.
A teraz to siedzę sobie z kawusią, mała lula, i dobrze mi tak. A w poniedziałek do pracy...Trwaj chwilo..........

O boshe moje dziecko ciągle usypia. W nocy dała taki popis, że powiedziałam Darkowi żeby poszedł spać do drugiego pokoju. Od 1 do 4 prawie nie spała, o 4 dałam mleko, przewinełam i jakoś usneła. Ale powodu jej zachowania nie znam. Jakbym wiedziała gdzie mam czopki przeciwbólowe to bym jej dała. Uszki nie bolały sprawdzałam, gorączki nie było.

Idę do niej

Znowu wylała picie do łóżka :wściekła/y: Na szczęście to tylko woda ale prawie pół litra i nie wytrzymałam krzyknełam no i się wystraszyła. Nie wiem plastrem mam jej zaklejać ten kubek, żeby go nie odkręcała. :wściekła/y: Posmarowałam zęby żelem na który moje dziecko woła am am :eek:

:baffled: witam. małą spi . a ja dzis wolne.
robert jedzie w czwartek wiec dzis zaczelismy pakowanie . no i zakupy obowiazkowo....teraz troche luzu. potem mamy gosci i dzionek zleci.
my na mikołajki bez prezentów . maja dostanie jakas fajna ksiazeczke w butka i tyle. ja tez nastawiam sie na Boze Narodzenie . Kupiłam jej wczoraj laptopek dla maluszków -kóry miał byc pod choinke ale nie wytrzymałam i juz jest w obrocie . eeeeeeehhhh dobrze ze sie nim bawi...:-) :-D
agata
znam too majka wylewa wszystko jak leci: picie z kubka, mleko z butli -kontola musi byc :-)
żaneta - jak ty znajdujesz na to wszytsko czas. prezenty porobione . no i czas na szycie -TYTAN PRACY I TYLE

co do powrotów do pracy to ja tez nie zabardzo wspominam ale jakos musi byc. a kierowników sie ma i tyle . nie my ich wybieramy . najdalej omijac jak sie da ....:wściekła/y:

reklama
Do góry