reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

A ile la miała Gaba,jak się wyprowadziliście i czy wtedy lepiej spała?Bo właśnie u nas jest to samo-nawet boimy się obrócić z boku na bok,bo już się wybudza:baffled:
Gaba była dzień lub dwa przed pierwszymi urodzinami. Najpierw stwierdziliśmy, ze to na próbę...bo ze wstawaniem na karmienie nie wiedzieliśmy jak będzie i tak zostało...
A Łukasza wyprowadziliśmy jak miał skończony roczek, kilka dni po.
Dzieci lepiej śpią, nikt ich nie wybudza, nie przeszkadza. Dopóki nie pójdziemy spać leci u nich cichutko radio aby wytłumiało hałasy z mieszkania.
A my mamy luz...
A też baliśmy się obrócić z boku na bok...

reklama
ja ma DSL firmowego... w kazdym naszym sklepie go mamy bo tego wymaga centrala... nie wiem ile mąż płaci...ale ostatnio cos mówił ze musi zmienic, bo jest za słaba predkośc... ale tak naprawde to sie nie orientuje...
znajomi maja neostrade i jest ok...ale zanim podpisali umowe to cztery razy trzeba wszytko przeczytac

Gaba była dzień lub dwa przed pierwszymi urodzinami. Najpierw stwierdziliśmy, ze to na próbę...bo ze wstawaniem na karmienie nie wiedzieliśmy jak będzie i tak zostało...
A Łukasza wyprowadziliśmy jak miał skończony roczek, kilka dni po.
Dzieci lepiej śpią, nikt ich nie wybudza, nie przeszkadza. Dopóki nie pójdziemy spać leci u nich cichutko radio aby wytłumiało hałasy z mieszkania.
A my mamy luz...
A też baliśmy się obrócić z boku na bok...

-ja bym tez z miłą chceia młodego wyeksmitowała...ale nie wiem jakby to było z moim wstawaniem... bo Olo buzdzi sie co 2 godziny , a czasami nawet co godzine...

Evelinka - Marysia śpi w innym pokoju od kiedy skończyła 10 tygodni.
No tak,ale miałaś chyba nianię elektroniczną:confused: Ja to właśnie nie wiem,jak z tym wstawaniem w nocy by było.Boję się,że usnę i go nie usłyszę,a sam do nas nie przyjdzie,bo żeśmy do tej pory mu celowo szczebelka nie wyciągali.
Dziewczyny,wiecie może na której części "Teletubisiów" jest ta rymowanka z misiem i lwem,bo nie wiem,co ściągać...:confused: :cool2:

Hejka!!!
nocka taka sobie ,moze być.
Jestem zła bo przed chwilą dowiedziałam sie ze musze dzieciakom kał do badania pobrać.
Jakiś kolega w przedszkolu ma robaki:wściekła/y::wściekła/y:
no to pewnie i moje mają.Chociaż nic nie zaobserwowałam ,ale nie zaszkodzi sprawdzić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ja na HIb tez tą jednorazową szczepiłam Julie ,a i z Bartusiem też musze iśc.
Tylko nie wiem kiedy, bo jak nie katar to teraz antybiotyk.....
Ale chyba czas jest na tą szczepionkę do ukończenia przez dziecko 18 mies.
Wiec chyba zdąże co?:confused:
Dobrze wiem czy coś poknociłam???
Ja mam radiówke .Nie wychodzi drogo ale czasem sie ślimaczy .:dry:
Dobrze słowiczek zauważył.Atol daj znak.bo list gończy wyślemy.

No tak,ale miałaś chyba nianię elektroniczną:confused:

Tak, to było dla mojego spokoju. Teraz jej nie używamy i też zawsze słyszę Marysię - to nie jest problem. Ty też na pewno usłyszysz, że Dominik płacze o ile będzie płakał. Może możecie od kogoś porzyczyć taką nianię i zobaczycie. Poza tym nawet jak Dominik się obudzi i chwilkę popłacze to nic sie nie stanie. A do tego pewnie nauczy sie samodzielnie zasypiać po tym jak się rozbudzi bo jak nikt nie zareaguje to po jakimś czasie uzna, że może jednak trzeba spać dalej :tak:

reklama
Dobra, muszę oddać kompa Darkowi, który jest juz na urlopie! Zważywszy na to, że miał być od poniedziałku to niezły wynik ale żeby nie było za dobrze w poniedziałek jeszcze idzie na jakieś spotkanie.

A za 3 godzinki idę malować paznokcie a później na imprezę. Bardzo jest mi to potrzebne bo inaczej cos sobie zrobię.

Do góry