reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

co do kolczyków sama miała przebite uszka na roczek ;D i też myslałam o przebiciu Majulce, wiem że to nie boli, sama sobie zrobiłam dodatkowe 2 dziórki, więc nie ma co panikować Halcia daj znać jak mała zniosła tez cały czas o tym myślę

co do nocek to u nas standart koło 2 pobudka, małą jęczy i albo wystarczy podać smoka i piecie, albo dwie godzinki mamy pozamiatane, je dalej koło 22-23 i koło 4-5 i nie wiem jak zrobic żeby nie jadła, nie daje się oszukac ani woda ani smokiem, wiem że jakby spała z nami to spała by dłużej, ale już zostaje w łóżeczku, co najwyżej ląduje w nim po karmieniu koło 4-5 chyba że śpi, to dobiero koło 6

reklama
Ostatnio na spacerze poznałyśmy 10-miesięczną dziewczynkę z przekłutymi uszkami i ... złotą bransoletką na prawej rączce. Ja nie mam przekłutych uszu więc się nie wypowiadam w tym temacie.

kazdy może mieć wlasne zdanie ;D

Dostałam paczkez jelpem. wszystko posypane pachnącymi plateczkami kwatów. Uroczo :D
Możecie mi pranie przesyłac ;D ;D ;D ;D ;D
Przyszła tez paczka z Merlina. No faktycznie pęknie opakowana i z dedykacją. :laugh:
Nakupiłam ślicznych stringów na moja wolowa sempiternę

aha i mamy już sześć ząbków!
Zrobiłam dwa mega słoje jabłek z cynamonem i zabieram sie za nastepne. Jutro wisnie.
może macie przepisy na jakies odlotowe przetwory słodkie i slone?? polecam się
Babcia Żużaczek​

Witam babeczki!Pierwsza czesc wakacji mamy za soba.Fajnie bylo,ale wypoczynek to moim zdaniem cos innego.Dzieci mialy frajde a my z mezem robote mieli i bieganie z i za Maximilianem.Nasze malenstwo nareszcie wzielo sie za raczkowanie ;D.Ja wczesniej nie mialam na nic czasu,a teraz to nawet nie wiem co to znaczy miec chwile dla siebie.Przez ostatnie dwa tygodnie Milian dostal dwa zabki,mamy teraz ich w sumie piec :D.Porobilam ladne zdjecia i postaram sie wieczorem kilka wkleic.

Ale ja sie za Wami stesknilam!
Chcialam nadrobic z czytaniem,ale nie dam rady :(.

Żużaczku, jabłka z cynamonem - mniam mniam. Lubię jeść, natomiast za przetwory się nie biorę, bo w mojej kuchni w korytarzu umarłabym z gorąca. Przetwory mogłabym robić, ale zimą, bo tylko wtedy w grę wchodzi dłuższe gotowanie.
Ja chyba też nie nadrobię zaległości... Teraz półtora tygodnia bez Was, a od jutra chyba ze trzy - poddaję się, to po powrocie kilka dni ciągłego czytania...
Arabella, numer wpisałam w komórkę, wysłałam Ci swój. Zobaczymy, jak wyjdzie z trasą powrotną... :)

kochane babeczki siedze przyrośnięta do krzesła przed kompem i retuszuje mase zdj i nawet nie mam kiedy tu zajrzeć buuuuuu

jeszcze resztki remontu i cały czas syf w domku no i masa przygotowań mnie pochłoneła przed wczorajszą imprezą Liwuśkową która sie super uda;la i solenizantka była zadowolona z prezentów i z przyjęcia !! !!

ja chce do Was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

całuski !!!

Witam
Ja się jeszcze ogarniam po przyjeździe a tu już zaraz trzeba będzie brać się za robotę przygotowaniową do roczku. Trochę plany pokrzyżowała pogoda, bo nie tak sobie to wyobrażałam, ale może się uda. Zobaczymy...
Wypoczynek się udał. Trochę pojeździliśmy na rowerach po jurajskich szlakach, były spacerki po okolicach, grill, ognisko. I wypad na zamek Ogrodzieniec. Mieliśmy blisko do znajomych, z którymi w związku z tym mogliśmy się częściej widzieć.
Z nowości: pierwsze trzy samodzielne kroczki za nami. W piątek. Ale Ania chyba się tym przeraziła, bo nie ponowiła próby... czekamy. I przebija się 4. ząbek.
Myślałam nad przekłuciem uszów małej, ale na razie jest na to za wcześnie chyba, pourywałaby sobie uszy ;D ;D. Poza tym ma sama zdecydować, czy chce nosić kolczyki (zdanie mojego męża :mad:; ja mam inne zdanie).
anecik Ktoś tam na górze czuwa nad Waszym bezpieczeństwem. Dobrze, że się nic Wam nie stało.

reklama
Cześć Kochane,

jakoś wcale nie mam czasu doo Was zajrzeć. Wczoraj padłam wieczorem, a dzisiaj od rana piorę i prasuję, bo jutro jadę do Mamy na kilka dni ;D ;D ;D Nareszcie trochę odpocznę.

Co do przekuwania uszu, to ja gdzieś czytałam opinię kosmetyczki i tam pisało, że najlepszy czas na przekucie dziecku uszu to wiek między 9 a 18 miesiącem życia. Ja też się nad tym zastanawiałam, ale narazie nie bede dziewczynkom przekuwać.

Żużaczku, napisz przepis na te jabłka z cynamonem, w tym naszym wątku przepisowym.

My jedziemy z mężem gdzies odpocząc pod koniec sierpnia, zobaczymy jak dostanie urlop. I niestety smutną wiadomością jest to, że nie pojedziemy do Krakowa :( :( Więc nie spotkam się z Gagą :( :( ten ośrodek który jest w Krakowie a do którego my mamy bony nie ma bazy hotelowej.

Do góry