reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Hello jeszcze ja jestem
No tak Wy kladziecie do lozeczka maluchy , a umnie odwrotnie.
Julka caly czas spala w lozeczku i sama zasypiala do momentu kiedy Wojtek zachorowal,od tego czasu musialysmy wyniesc sie do drugiego pokoju i nauczyla sie zasypiac ze mna i na jednym materacu. A pozniej wyjazd do moich rodzicow tez nie bylo lozeczka teraz tutaj tez spie z nia razem. Pokielbasilo sie.W dodatku moja panna musi miec przestrzen przy zasypianiu bo sie potrafi 100 razy przewrocic , przekrecic, usiasc polozyc a lozeczko ja ogranicza. I nie wiem jak to bedzie jak wrocimy do domu. Tu musze ja pilnowac przy budzeniu , bo nie placze tylko sie budzi , siada i schodzi glowa w dol na podloge :mad:

A tak wogole to dzisiaj bylismy na basenie , Julka zaliczyla moczenie ,a ja stwierdzam ze nie mam kondycji do plywania za grosz , przeplyne troche i odpoczynek. No ale wkoncu ostatnio plywalam 2 lata temu...
Za to super odpoczal moj kregoslup bo juz mi wysiada od prowadzanai Julki :( :( :p

reklama
Misiunia zasypia tylko i wyłącznie przy cycu. Inaczej nawet nie da się położyć ani w łóżeczku ani na rękach. Czasami mam już tego dość i dostaję nerwa, ale nie wiem jak to zmienić. Mała terrorystka wpada w taką histerię, dostaje spazmów i najdalej po pół godzinie ja wymiękam. A jak widzę jak całym ciałkiem wstrząsa to jeszcze mam kilo wyrzutów sumienia. No i budzi się chyba tysiąc razy. Najgorzej wieczorem i nad ranem.

Czesc dziewczyny,nareszcie jestem z Wami ;D.
Troche mialam gosci,troche bylam zmeczona,bo @...

Poczytalam o spaniu Waszych dzieci i doszlam do wniasku ze u nas to troche jest na opak ;D.Maximilian spi w swoim lozeczku,a po porannej butli (5-6 rano) zostaje u nas,spi po butli okolo 2 godz. i jak sie obudzi to wtedy sie tulimy i piescimy.Z zasypianiem to: raz zasnie sam,a raz na rece.Wiecie,Sarah i Fabian dlugo w moim lozku spali i to byla meczarnia.Ja naszego Milianka specjalnie na noc do lozka nie biore.Zycie nauczylo mnie ze mozna tez inaczej.Ja tule sie chetnie do moich dzieci i kocham je z calego serca,ale w lozku wole sie tulic do mojego mezusia >:D.Nasze dzieci maja nas caly dzien,nocka nalezy do nas ;D.

Arabella,to Ty powinnaś tym bardziej wziąć się w garść i zprowadzić zmiany,bo Ci Misiunia raczej sama z tego nie wyrośnie,a na dłuższa metę to nie dasz rady.W programach typu"zaklinaczki" jest na to jedna metoda-tatuś kładzie nakarmione wcześniej dziecko i nie ma zmiłuj,aż mała przestanie kojarzyć:cyc=spanko :)
A Domiś nadal nie był na żadnym basenie,ale na ostatnim spacerku pomoczył nóżki w fontannie.Wkleiłabym zdjęcia,ale padam ze zmęczenia.Idę spać.Dobrej nocki...

Meldujemy się wieczorkiem... I od razu z nowinami - Marasek zaczął chodzić!! Przez pół pokoju od mamy do taty i z powrotem. I bardzo mu się to spodobało.
Marasek zasypia ze mną na tapczanie i odkładam go do łóżeczka (sporadycznie usypia go Tomek noszeniem na rękach), a w środku nocy ląduje u nas i tak śpimy do rana. Też lubię jak się przytula. Arabella, Michał też zasypiał tylko przy cycusiu, a jak przestałam go karmić (miał prawie dwa lata), to i tak podnosił mi koszulkę, wtulał się w cycusia i dopiero zasypiał. W łóżeczku zaczął przesypiać całe nocki dopiero na początku mojej ciąży z Markiem - a teraz wydaje mi się, że robi to od zawsze ;-)
Właśnie rodzice przysłali smsa, ze nie przyjadą na roczek, bo zwala im się wujek ze swoimi dziećmi. A co mnie to do $%&%%&#@ obchodzi - on co roku zwala się wszystkim na głowę, zawiadamiając w ostatniej chwili i nie pytając, czy ludzie nie mają innych planów!

hej!!
Gratulacje dla Mareczka!!
Meldujemy się po urlopie u teściów.... (jestem bardziej zmęczona niż przed ...)
Mam takie zaległości w czytaniu że szok....
Zaczynam wielkie sprzątanie na przyjazd roczkowych gości....
Widzę że Arabell ma ten sam problem z zasypianiem co i my...cyc to podstawa ale u nas wygląda to tak że ja leże obok tomka z cycem a on lata sobie po całeej wesaleczCE I CO JAKI

Witam.Dziewczyny spicie jeszcze?W taka ladna pogode? Ah nie ladnie ,nie ladnie ;).
Gratulacje dla Mareczka!

Goga,rozumiem Twoja zlosc i z pewnoscia rozczarowanie.Moze porozmawiaj z rodzicami na ten temat.Maly ma tylko raz roczek,a roczek to przeciez cos wyjatkowego.

hej dziewczynki!
gaga jak tam noc w łóżeczku minęła? ;D
Goga gratulacje dla Marska, zdolny chłopaczek!!! :)

reklama
Do góry