reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
Dzieciaki szaleją w taką pogodę. Ja nie wiem skąd maja na to siłę, ja bym tylko leżała i wstawała do lodówki po colę ;D

Żaneta - ja miałam skórcze przepowiadające od 7 miesiąca, więc siostra jeszcze może trochę pochodzi jako 2 w 1 ::). Ale wiadomo każda ciąża jest inna.

Anda - ja bym dała takie mleko, dzieciaki nie są już takie małe, jedzą dużo dorosłych rzeczy. Zobacz czy to mleko w ogóle przejdzie. NIektóre mamy dają zamiast mleka kaszki mleczne i traktują je jako mleczny posiłek.

Ja daje Amelce kaszki bobowita lub Nestle bez mleczne i dodaje nan 3 lub na mleku

Duchota Amelka tez dziś niedobra dwie godz temu wstała i cały czas niedobra sama nie wie czego chce teraz usneła

Wczoraj kupiłam jakiś inny krem na odparzenia bo sudokrem pierwszy raz nie działa. Kupiłam Linomag plus z oantenolem. Zobaczymy. Dostałam też próbkę kremu mustella - podobno bardzo dobry i rzeczywiście widać poprawę tylko nie wiem czy to zasługa kremu (trochę na pewno bo po nocy jest lepiej) czy chdzeniz bez pieluchy.

Witajcie witajcie u nas kryzys zarzegnany ;D
Chorobsko poszło w las.A na dokładke wczoraj przebił sie nastepny ząbek górna dwójka wiec mamy juz razem 6 zeboli.Jak na każdego będa takie rozrywki to ja sie wcześniej wykoncze.

Co do urodzin to ja już na tą niedzielke sie szykuje:bedzie tort ,szampein,i grill co do reszty czyli piwka zobaczy sie ale jak bedzie skwarno to pewnie bedzie zimne ::) :p
Troszke wcześniej ale 23 wyjeżdzamy i nie chcemisie szykować wtedy dla gośc ::)i.Wiec 21 bedzie tort tylko dla naszej 4 i może jeszcze babcia sie zapisze.

To i ja przeterminowanego Bartusia urodziłam :laugh: :laugh: :laugh:Na szczeście nie tak bardzo bo tylko 9 dni wiec może jeszcze byc ;D a iteraz całkiem niezły z niego gość,odświeżony ::)

Moj Bartuś dziś już 3 godzine kima ::) to jest u niego nienormalne tym bardziej że noc była o.k
Chyba odsypia te nie przespane nocki i te go zeba :p A w sypialni mamy chłodno bo od pólnocy.

A i zapomniałm napisac :moja kumpela urodziła chłopca W DOMU,SAMA Z MEZEM.Karetka nie dojechała-fajnie co......................Mąz w nagłym szoku a chłopak w czepku sie urodził(taką miał bło,nke na główce-szcześciarz :laugh:

Agata jeżdzij jeżdzij i nawet jak coś poknocisz to sie nie przejmuj nawet zawiodowym si zdarza........
Ja też już ochrzciłam prawko tzn przykasowałam ojcu autko ale to już dawno :p i nie warto pamietac

Anda z checiom bym przyjechała bo usycham ,deszczu...............deszczu.................

Gaga a na odparzenia najlepszy spacer z gołą dupką :laugh: a tak na poważnie to przerabane moja julia tak miała-współczuje.Może Majutek przez to odparzenie taki nieznośny?
Ale wam popisałam............Ale wy też niezła wene twórczą macie
No wstał po 3 godzinach... :p dziś juz chyba do wieczora nie pójdzie kimac ::)

na odparzenia to chyab jednak najlepsze wietrzenia ;) jak się da to żeby dziecko biegało bez pieluchy, u nas po podwórko Olko lata z gołym siuronem ;) albo samo body zapięte bez zadnej pieluszki i ostatnio tez w dzien spał bez pieluchy i się nie sikolił :o w ogóle to juz widac że w tym wieku dzieciaczki bardziej panują nad tą czynnością, nie robią tego tak bezwiednie i nieświadomie jak maluszki, i wie że na nocniczek trzeba się ładnie wysiusiać i to bardzo chętnie robi ;D

Witam po południu.

Dajcie trochę tego deszczu, bo się roztopię :(
Ja od rana latam po urzędach, myślałam, że coś załatwię a tu nic z tego. I tak dla zainteresowanych, bo chyba Goga pytała, jeżeli chodzi o zasiłek wychowawczy i rodzinny to u nas w MOPS-ie, dopiero po 20 lipca będą wydawać wnioski a po 25 będą przyjmować. A to ze względu na to, że ma się coś zmienić od 15 lipca a nie wiedzą jeszcze co, może wnioski może kwota ta do której można dostać zasiłek. Nieźle by było jakby obniżyli.
A poza tym złożyłam wniosek o nowe prawo jazdy, bo miałam jeszcze na stare nazwisko, tylko nie wiem po co mi skoro i tak nie jeźdzę samochodem. Ja jestem jedną z tych osób która prawo jazdy ma, ale nie praktykuje jazd niestety :( :( :(

Bibi niezłego strach musił mieć ten mąż. Ale gratulacje dla nich, że są tak dzielni.

reklama
Gaga,ja pojechałam na ginekologię dwa tygodnie po terminie na poród wywoływany.Chcieli mnie przetrzymać jeszcze jeden dzień,ale ja nie mogłam się już doczekać i wybłagałam lekarzy,zeby brali się do dzieła(a za bardzo to im nie było na rękę,bo było po 22-giej).No i w końcu mnie zabrali na położnictwo,podali końskie dawki oksytocyny i po całej nocy urodziłam Dominka naturalnie ;D I dobrze,że sie zdecydowałam,bo wody już były nie bardzo...To tak pokrótce :)
Agata,polecam produkty Musteli.Wygrałam parę miesięcy temu w magazynie"Mam Dziecko" i sprawdzają się znakomicie,jednak ceny mogą trochę zrazić,no i tylko w aptekach dostępne.
Bibi,gratulacje dla koleżanki :)

Do góry