reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

zuzaczek ja mam telefon Mitsubishi i polecam go gorąco, najważniejsze że trzyma 6-7 dni w zależności od ilości rozmów, jak nie gadam to trzyma nawet 8 dni, ale poniżej 5 nigdy go nie ładowałam

productsmobphonesm320onmed19lv.gif

reklama
mam do was pytanie bo znowu złapałąm schiza że coś jest nie tak
zawsze czułam nóżki małej po prawej stronie, a tu dzisiaj niespodzianka nogólec wyłązi mi z lewej strony, możliwe że małą się tak przekręciła ??? Ruchy sa ok, bryka jak zawsze, mnie nic nie boli, rany ja juz powoli wariuje??? u was też brzdące zmieniają sobie położenie, ja nogi czułąm po lewej stronie tak do 33 tyg, potem po prawej no i dziś po lewej :o :o :o

Gaga mój maluch cały czas karuzelki kadłubkiem kręci. Tylko głowa cały czas w dole a pupa i nogi z boku na bok przelatuje. Raz z prawej, raz z lewej sie wypucza a czasem rowerek na obie strony mi funduje
To normalne. Same tez bysmy na jednym boku długo nie wytrzymaly :D

zuzaczek jak przestaniesz karmić to ja ci flaszkę za te rady postawię ;D znowu mnie uspokoiłaś dzięki wielkie, moja mała chyba plecki sobie teraz o mój kręgosłup opiera a nogi mi koło pępka latają ;D ufff juz jestem spokojna

Ale mam niespodziankę, znalazłam 15 pieluch tetrowych po Bogusiu i dwa komplety poscieli do łózeczka! To za pół roku nie bede musiała pościeli po sklepach szukac. ;D Poscieliłam tez już wózek... chyba misia będe wozic zaraz. Pamietam jak z Bogucha nie mogłam się doczekac pierwszego spaceru. teraz mam tak samo. Spacery z takim maluchem to była najfajniesza rzecz w całym maciezyństwie

kurcze ja tez bym chciała pościelić już łóżeczko i wózio ale kot nam tam zaraz wlezie, cholera jedna, więc trzeba czekać aż maluszek będzie i aż zakupimy drzwi do sypialni, jakos do tej pory nam nie były potrzebne więc je wyrzucilismy ;D
u nas dalej upał JESZCZE WIEKSZY

Cześć, żyjecie jeszcze w ten upał???

Witam nową sierpnióweczkę.

U mnie już stan przedporodowy odwołany. Wszystko wróciło do normy. Podejrzewam, że te krwawienie wynikło od badania. Może gin już nie powienien dotykać mnie tak mocno i darować sobie sprawdzanie stanu szyjki macicy. Może przez dotyk zrobił masaż i stąd te skurcze i krwawienie. No, ale się skończyło i teraz dalej czekam...

Gaga nie martw się, że mała tak się kręci. To normalne. Ja mam non stop pokopane żebra z prawej strony, a jak już zacznie rządzić mały po lewej to jakoś tak dziwnie, bo nie przyzwyczajona do kopniaków po lewej stronie.

Żużaczku, ja z kolei proponuję Nokie. Od 6 lat jestem zwolenniczką tego rodzaju telefonów. Miałam już ze 4 rodzaje tych telefonów. Ani razu się nie psuły, nie było żadnych problemów. Baterie trzymają po średnio 7 dni. Nawet po dwóch latach użytkowania.
Właśnie mam taki teraz typ Nokii, że nie raz trzyma mi po 9 dni przy średnim gadaniu. Ale we wrześniu już sobie wymieniam i właśnie się zastanawiam na jaki. Oczywiście też z Nokii.

Idę teraz przeszukać łazienkę i może znajdę coś co będzie przypominało zraszacz. Gaga gratuluję pomysłu...
Papa

Ja jeszcze upału nie odczuwam. Balkon zamknęlam na głucho a otworzyłam w sypialni - tam jest cien. Właczyłam wentylatorek i nawet sie nie pocę.
Słowiczku, bardzo mozliwe, ze to po badaniu. Mi gin. sprawdza szyjke tylko wewnętrznym usg.
Co do telefonu to tez miałam zawsze nokie i teraz chyba kupimy ta 3220

reklama
Hej kochane sierpniowe mamusie!!Ja mam termin na 15 sierpnia wg OM, a wg USG na 8 sierpnia.Mam pytanie czy czop sluzowy zawsze musi być podbarwiony krwią?Mi już od wtorku odchodzi czop śluzowy, jest bardzo gęsty ale bardziej taki przezroczysty, troszkę żółtawy..Ile jeszcze do porodu???Całuski i trzymam kciuki za sierpniowe mamy.Wy też trzymajcie za mnie... ;D

Do góry