reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej dziewczynki
anecik ja mam teraz@ dopiero pierwsza od porodu i tez w daleszym ciągu karmie i wczoraj bylam u lekarza i sie pytalam czy juz bedzie w miarę regularnie czy to tylko taki pojedynczy eksces????

reklama
aneik ja dostałam @ jakieś pięć miesięcy temu i maiałąm regularnie a nie karmię od jakiś dwóch tygodni

u nas nocki chyba się normują na szczęście, ale pewnie to napsałąm więc znowu zacznie się budzić co chwila ;D

zuzaczek żeczywiście coś zaginął w akcji
finiak dobrze że maluch już lepiej :)
Goga a jak tam twoje chłopaki ???

evelinka niezły Domi z tymi pieluchami, Majka też odpina ale przez ubranko na szczęście nie :)
agata ja sie przyzwyczaiłam karmić Majke midzy 3-5 i w tych godzinach nie śpię koszmaaaaaaaaaaaaaaar więc rozumię cię że nie możesz zasnąć wcześniej :)

Hei!
Anecik ja dalej karmię ale @ jeszcze nie było, ma podobno nadejść jak skończę z cycoleniem.
Mała śpi. A ja musiałam wybrać się na zakupy, bo zostały mi 2 pampersy. W Realu od dzisiaj jest promocja pampersów: za 44,95 (chyba) + 72 szt. chusteczek gratis. Karmelki i reddsy chłodzą się w lodówce ;D ;D ;D.
Dziecina się budzi, pospała 40 minut, zasnęła u babci na rękach. A teraz szeroko uśmiecha się do mnie z łóżeczka jak tylko na nią spojrzę. Stęskniło się dziecko.
A Ania siada z plecków, bokiem i z brzuszka. Na wszystko musiał przyjść czas.
Z zakładaniem pampersów też mamy problem bo mała tak się kręci, obraca się na brzuch, na kolanka i wędruje po przewijaku. A jak daję jej coś do ręki to najczęściej to ląduje w misce z wodą do mycia pupy ;D :(.
Czas zmienić pampusia...

Ja tez ostatnio kupilam te pampersy i jestem zachwycona :).Byly w promocji i mam 3 kartony.Mam nadzieje ze zostana na stale na rynku handlowym.W tych zwyklych zdarzalo sie ze Maximilian mial odcisnienia jak za mocno zapielam,a te sa tak elastyczne,ze nawet o tym mowy nie ma :).Polecam.

Hejka, mam chwilkę spokoju, dzieciaczki śpią a ja się nudzę. W końcu mam czas dla siebie i Was.
Mężowy przyjechał gdzieś przed 2 i poszedł spać a rano odrazu do pracy...
Moje dzieci a zwłaszcza Gabę coś ugryzło i od rana na mnie znowu leje. I wydaje mi się, że to jest przez to, że mąż wrócił a ona u niego ma fory...
Łukasz non stop drepta, nawet raczki już go nie interesują...
Jestem zła, bo nie mam mleka do kawy a bez mleka nie ruszę, a tak by mi się przydała kawka... Ledwo patrzę na oczy...
Ja @ dostałam jak skończyłam karmić...
Finiak trzymaj się!!! Dużo zdrówka!!!
Znowu dziewczyny poznikały. Gdzie żużaczek, marta, justyna, Goga???

Jestem, podczytuję po trochę, ale ledwo ciągnę z niewyspania. Zostało mi samo wykończenie pisania, a że ostatnio chodziłam spać koło 2, to wczoraj padłam razem z dziećmi po 22. I Maras nas obudził o 5 bo ryczał - a my półprzytomni nie mogliśmy znaleźć smoczka żeby go uspokoić. Jak dostał flaszkę, to potem zachciało mu się bawić, potem był kupsztal... Przysnęliśmy o 7 i obudziliśmy się wpół do dziewiątej - a u Michała o tej porze w przedszkolu dają śniadanie (dziś ostatni dzień) - no i było szykowanie biegiem, jeszcze sprint do kwiaciarni po różyczki. Tomek też biega jak z pieprzem - dziś ostatni dzień na dopięcie wszystkiego. Zarezerwował już stolik w restauracji dla profesorów. Ciekawe, ile zapłacimy za ten obiad :( I jestem dalej załamana zawartością swojej szafy. Chyba pójdę w dżinsach, bo tylko w tym jako tako wyglądam ;)
A a propos cen - czemu w Szczecinie truskawki są takie drogie?? Wczoraj już były tylko takie za 4 zł. A u niektórych z Was są prawie połowę tańsze. Ja chcę się stąd wyprowadzić!!! Ceny jak u Niemców, a zarobki jak w Rosji :mad:

no własnie słowiczek ma rację, gdzie się podziewacie ???
u nas od rana leje więc spacerek skończył sie tylko na wyjściu po zakupy :)
Mąż od poniedziałku do środy ma wolne uff uff odpoczniemy oboje :) jutro jedziemy po sukienusię na ślub i jakies butki do niej, trzeba będzie się nagimnastykować bo z kasa krucho :) (matka nie ma w czym na wesele iść ale dzieko jeździk będzie miało ;D )

słowiczku ty to masz z tym Gabiszonem zabawę ;) a i mleczko przesyłam :) do kaffki

ja się wczoraj dowiedziała że moja kuzynka która ma małą o 3 tyg, młodszą od Majuli jest w ciąży ;D ( drugie nieplanowane)

reklama
Goga u nas dziś truskawki po 3,5 więc wcale nie dużo taniej, ale były przez dwa dni po 1zł taki super słodkie i łądne, już zaczyna wszystko drożeć :(

Do góry