reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

witam wszystkie mamuski i dzieciaczki
my tylko na chwilke sie przywitac bo jestem umowiona z kolezankom na spacerek wiec trza sie powoli zbierac ale jak wroce to zagladne na pewno

GAGA strasznie dziekuje za pomoc z wstawieniem suwaczka, jednak co forum to forum i zasady inne :) DZIEKUJE

buziaczki dla małych solenizantów :)

u nas wieje i pogoda jakas niepewna ale jak to na wyspie zmienia sie to szyyybko wiec nigdy niewiadomo co bedzie dalej oby nie lało bo wrrrrr

buziaki
papa

reklama
Doczytałam :laugh:

Wczoraj nie zaglądałam bo uczyłam się na egzamin teoretyczny 8) na to prawo jazdy. Zdałam no ale wiele nie umiałam i na ten prawdziwy to muszę poświęcić trochę więcej czasu niż 2 godziny ::).

Gratulacje dla Majki :laugh:
malaYoo pisze:
A w Warszawie leje!
A u mnie nie. ALe to norma, na nowodworach rzadko pada bo tu niby jakiś mikroklimat przez wisłę (bo za moim blokiem są wały przeciwpowodziowe)

Co do tego fluoru to chyba zalezy jaka jest woda. W Warszawie woda jest różna w różnych częściach miasta więc nawet w jednym mieście trudno ocenić.

Niejedzenia ciąg dalszy. Wczoraj prawie nic poza mlekiem i bułką, dzisiaj trochę sinlacu z sokiem przy tv  - zbyt dużo świadomości u Marysi powoduje odtrącanie łyżeczki :p. Katar mniejszy - czy to tylko  pogoda czy coś jeszcze ???

Pogoda okropna - duchota i skwar, chociaż dzisiaj trochę chłodniej. W przyszłym tygodniu ma być powyżej 30 stopni.

I skończyłam z odciąganiem pokarmu - huuurrrraaaaa bo mi pokarm zanikł :p. Jak Marysia się budzi nad ranem to butla mleka i śpi dalej. I jest mniej pobudek a właściwie ich nie ma po tej butli (jak ją pochwaliłam to jutro będzie ich kilka ;)) i dzięki temu śpimy drugi dzień do 9 ;D. Ale jutro na pewno będzie gorzej bo u nas dobre rzeczy trwają dwa dni. ::)

Co do dnia taty to było bez prezentów i życzeń. Darek oczywiście zauważył, że dzisiaj jest dzień taty ale odpowiedziałam że przecież Marysia jest jeszcze mała i jak będzie większa to będzie inaczej - taka sama była jego odpowiedź w dzień matki. I co przykro mu było :-X. ALe było bez preznetów bo po prostu nie zdążyłam kupić. :p

Żużaczku jak znajdziesz chwilkę to napisz jak walczycie z katarem Witka - bo ja nie wiem co robić. Nasivin był przez 3 dni i więcej nie można, a pozostałe specyfiki - krople hoeopatczne i maść majerankowa nie działają. Kataru Marysia nie daje sobie ściągać - muszą być dwie osoby a i tak niewiele co się udaje bo jest jakoś głęboko. Zapiszę się do lekarza w przyszłym tygodniu jak nie przejdzie ale do tego czasu chciałabym jeszcze czegoś spróbować.
I zdrówka dla Witka

Nenar - dla Marty też duuużo zdrowia - czy to pierwsze choroby przedszkolne ???

agata u nas katar ljest na tle alergicznym. maly dostał Zyrteg. pozdrawiam. moze jak mi się humor poprawi to cos skrobnę.

zuzaczku dołą załapałaś ??? wracaj do nas szybko

ja chyba zakupie niekapa aventu, na razie szału na allegro dostaje żeby znaleźć coś dla małej na ten roczek, co godzinę mam nowe pomyśly ;D

A ja własnie małego zostawiłam na chwilę samego,bo zaczął mi wydziwiać i niekiedy widzę,że na złość mi robi,to teraz siedzi sam i się denerwuje.Zaraz oczywiści lecę z powrotem.
A"la laurka zrobiona.Musiałam się nieźle nagimnastykować,żeby odrysować rączkę,ale za którymś razem się udało i będzie pamiątka :)
Współczuję Wam ogromnie katarków,bo wiem,jak wtedy maluchy marudzą.A teraz to mojemu i bez katarku coś odbija.Lecę...

Hejka!!
Chorowitki zdrowieć!!

A na katar tylko jedna rada: ściągać gruchą i jeszcze raz ściągać. Wiem, wiem, przechodziłam przez to całkiem niedawno, trwało to 3 tygodnie. Wypróbowałam masę specyfików i nic nie pomogło. Musi poprostu zejść wszysto z nosa...
Zyrtek jest wyjściem, ale nasza lekarka mówiła, że to ostateczność i przy podejrzeniu alergii.

Agata, trzymam kciuki za prawko. Ja chwilowo musiałam zrezygnować...

Wczoraj pisałam, że mój chodziarz ostrożny i woli raczki czy jeździk, a dziś się roztuptał - dzisiaj ponad 10 kroczków stawia za każdą próbą chodzenia...
No to mam pozamiatane............................

Gaga, zaproszenie super
Żużaczku, głowa do góry !!!

reklama
Witam i ja
U nas też upał i dzieci sie męczą
Gaga ale zajefajne to zaproszonko!-Ty to masz zdolności kobito
Co do specyfiku na zabki to my przy Juli nie stosowaliśmy i teraz też nie zamierzamy.Julia ma piekne ząbki-i nie lakowane.
Co do kubków niekapków to ja dokupiłam ustnik do butli-ten powyżej 6 mies.Bartoszek bardzo dobrze sobie radzi.wszystko z niego pije ,tylko mleko podaje przez zwykły smoczek.Gaga z tego co dobrze pamietam to ty używasz butelki balonik canpola a te ustniki do niej tez pasują.wiec na początek mozesz sprawdzic czy wogóle załapie a potem kupić kubek .bo jeśli nie załapie to tylko stracicz kaske ::)
Bartuś uwielbia pić przez słomke-rureczke
A i zapomniałam Pogratulowac MAJCI-no to teraz sie zacznie ::) ufff....Ja już mam dość.
Domicela udanego wyjazdu.
Nenar,Finiak zdrówka dla dzieciaczków.
żużaczku nie daj sie!!!!!!
Słowiczku witaj w klubie Tuptusiów

Zapomniałam mamy kolejnego zabka-po upadku, który chyba troszkę pomógł w przebiciu
sie

Na dzień taty nic specjalnego nie mamy, ale słodkości dla łakomczucha beda :laugh:

Do góry