reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

witam przy kawce.dzisiaj,ja jestem pierwsza.wolalabym jednak byc dziesiata ale za to dluzej pospac ;).maximilian jest jednak innego zdania.siedzi na moim kolanie i nawet pisac spokojnie nie moge.
pogoda u nas jest sliczna.uwielbiam lato :).

reklama
Witam. Ja też przy porannej kawce  :)
Buuu, znowu do roboty  :p
U mnie też @  ;D
Idę jutro z Małą do alergologa - testów ciąg dalszy. Na coś ma uczulenie (AZS), a na testach z krwi i skórnych nic nie wychodzi  :( I rezygnujemy z wielu smacznych rzeczy w diecie Zuzi  :mad:

Witajcie,
A ja muszę dziś obskoczyć parę sklepów,zaliczyć aptekę(a właśnie-podajecie jeszcze maluszkom wit.C?) i przynajmniej dzień jakoś zleci.Mężuś śpi po nocce,a jak się wyśpi to z powrotem do roboty,także z teściową chyba siedzieć nie będę... :p
Ja o roczku wolę nie myśleć.Jako,że koniec wakacji,będzie u nas cała rodzinka,więc wyjdzie mi więcej ludzi,niż na chrzcinach.Zupełnie nie wiem,jak ja się wyrobię.Mój Mężuś żartuje,że już powinnam ruszać do kuchni szykować...

moze ktos mi zaserwuje kaffke bo ja nie mam mleczka a czarnej sie nie napije bo to dla mnie żadna przyjemnosc ::) :p
a co do @ to jednak nie, chociaz cos tam niby brudze ale to nie jest jeszcze na dobre to :mad: ehh juz sama nie wiem....a brzuch dalej boli moze i powinnam przejsc sie do lekarza poki jeszcze nie pracuje i mam troszke czasu, juz od dawna gin mnie sciagal ze musze zrobic cytologie, co ostatnio to chyba ze 2 lata temu robilam :-[

Witam.
Justyna, oto jak wygląda jedzenie Ani: nocne karmienie(nieraz do 8mej rano), na śniadanie sinlac + do popicia cycek ok. 5 minut, na obiad papka warzywno-mięsna + cycek do popicia ok. 5 minut, po południu cycek, podwieczorek owocki, potem cycek, kaszka mleczno-ryżowa i cycek na dobranoc (i znowu zaczyna się nocne karmienie). W międzyczasie dopajanie wodą, ciasteczko czy chrupek.
Anda ja też mam zdiagnozowaną nadżerkę, w czwartek idę na cytologię a jak będą wyniki to pomyślimy z ginką, co z tym fantem zrobic.
Evelinka, Ania bierze cały czas cebion multi.
Wy tu o roczku myślicie... ja też, tylko przez inny pryzmat (ale o tym tylko na wątku bez cenzury) ;D ;D ;D

Pogoda się poprawiła, trzeba by szkraba na dwór porwać.

melduję się również :) już po spacerku, barszyk zrobiony, zakupy też, mała spi ja właśnie zjadłam śniadanko i zaraz kaffkę zapodaję z mleczkiem :) Mailen dla ciebie również

Majcia dzis jadła truskawy, na obiadek dostanie barszczyk z ziemniaczkiem :) bananka też na polku juz je ładnie tymi zębiskami

co do roczku to ja myślę o prezencie raczej i zdecydowaliśmy kupić jeździk, sukienuś Majula ma więc kupować specjalnie kreacji nie będziemy, tym bardziej że w niektórych sukienusiach nie chodziła

evelinka ja małej wogóle nie dawałam wit. C wit. D3 też juz nie daję, bo słonko straaaaaaaaszne, i lekarka nam powiedziała że nie trzeba dawać witamin żadnych, zresztą mam skierowanie na badania krwi więc się zobaczy co tam słychać ;D

Witajcie
Moja laleczka śpi mam powiesic pranie i jestem uziemiona bo mała jak wstanie to idzie odrazu na koniec łózka i moze spasc a ja z praniem musze wyjsc do drugiego pokoju i na balkon wiec siedze i czytam powiesze jak wstanie
Co do @ to tez mam i dzis w nocy to lało sie ze mnie okropnie musiałam wstawac az maz pytał czy wszystko ok.

A cebion daje nadal tylko czasem co drugi trzeci dzien a wit. D3 tez co kilka dni po 1-2 krople

Dziewczyny co troche piszecie o jakis badaniach dla maluchów moja Amelka od wyjscia ze szpitala nigdy nie miała zadnego badania krwi ani innych moze powinnam jej zrobic?? my do lekarza nie chodzimy bo odpukac nie mamy po co a jak był u nas jak była przeziebiona to nigdy na badania skierowania nie miałysmy i nie wiem jak jest wszystko ok. to powinnam robic jakies badania????

Lato to moja ulubiona pora roku musze kupic basenik Amelce

Diewczyny ja nadal poszukuje jakis sandałków 19 do sukieneczki dla mojej laski moze kupowałyscie jakies w necie jak mozecie powklejajcie bo ja juz nie wiem gdzie szukac jak mi sie cos podoba to nie ten rozmiar albo cena grubo ponad 100 a to przeciez buty na 1-2 m-ce i wolała bym kupic za to 2 pary

Margarita ja robię małej krew bo miała kiedyś słabe wyniki, a staram się brać od lekarza co 3 miesiące alebo częściej żeby skontrolować czy nie ma anemii, szczególnie jak daję jej nowe jedzonko, ja bym ci radziłą zrobić morfologię zobaczysz czy jest wszystko ok

co do butków to my sandałków nie kupujemy bo małą już chodzi za rączkę i by jej paluszki wyjeżdżały, ale na prawde do chodzenia polecam te butki
http://www.allegro.pl/item109643979__absolutny_hit_kapcie_zetpol_dorota_rozmiar_18.html
http://www.allegro.pl/item110348518_pantofelki_firmy_zetpol_sylwia_r_18.html

są i 18 i 19 i 20 i większe, mała w nich chodzi po polku, są cieniutkie i nóżka się nie poci, pięta twardza i mają władki profilowane a są do tego tanie

reklama
Cześc to i ja wpadam sie przywitac
U nas żar sie z nieba sie leje.Bartuś usnął ale pewnie nie na długo bo chyba mamy drugą cześc zebów.U nas nadal lekki katar i nie mam pojecia czemu nie mozemy sie go pozbyć ???
Co do witaminek to nie dajemy.
Margarita ja też jeszcze Badisiowi nie robiłam badań bo nie było takiej potrzeby a ja nie lubie wyszukiwac dziury w całym choc czasem nie wiem czy to dobrze.
Co do cytologi to ja terz sie musze wybrac tylko nigdy nie mogę na to chwili znależc bo przerażają mnie te kolejki-koszmar
Marzenaalicja ciesze sie ze pomysł sie spodobał-my też bedziemy miec 2 torty bo to wakacje i urodzinki będą tydzien wczesniej zeby rodzinka była w komplecie, a potem w tym dniu co sa naprawde ;D ;D ;D ;D

Do góry