reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Moja cierpliwość jest na wyczerpaniu. Od półtorej godziny usypiam Misiulę, a ta nie chce spać.
Mąż wrócił i - oczywiście - obrażony i się do mnie nie odzywa (a ja - spragniona rozmowy po całym, kolejnym, dniu samotności z dzieckiem).
Komputer muli okropnie.

reklama
hej !!

co do fotelików to chicco vector należy do droższych a wcale nie jest taki dobry ! A ramatti ja oglądałam i jak dla mnie to pasy takie badziewiaste i jakis taki mało masywny mi sie wydał !

a Liwutek dzis tez w króciutkim rękawku i spódniczce ! rano byłyśmy na polku i potem dopiero o 15 poszłyśmy na kocyk pod drzewo i tak nam zeszło do 18  ;D ale super u nas ciepło dzis i na noc Liwia śpi w rampersie czy jak to tam sie nazywa tzn pajac z krótkim rękawkiem i nogawkami krótkimi a i tak całe nózie i wszysko ma zgrzane a to dopiero początek lata !!

Arabela zdrówka dla Misi !!!

Anecik Liwia tez tylko cycek i cycek a jak juz to nasz rosól albo ziemniaki ale tak symbolicznie !!

Marta takie ćwiczenia to tak jak piszesz na dobre tylko wyjdą dziewczynom a jak refundowane to czemu nie skorzystac !

kurcze zaniepokojona jestem bo normalnie jestem niewolnicą własnego dziecka !! nigdzie ruszyc sie nie mogę na angielski dzis nie posżłam bo nie spała po południu i bałam sie z histerie odwali Pawłowi i nie pomyliłam sie bo powiesić firanki chciałam a ona za rzadne skarby do Pawła nie chciała i ryk i bije go ! Nawet nie przekonało ją to ze bedzie mnie widzieć !!! Jestem przerażona bo we wrześniu siostry ślub i co ??? chyba po 19 zmyje sie  :mad: Matko a Paweł nie chce juz z nią zostawac bo boi sie ze sie zaniesie znowu i jak takie szpoki robi to on nie wie co robić !! Kurde normalnie niewolnica !!!

arabella współczuję, tyle moge powiedzieć na szczęście nie mam takich doświadczeń z Krzyśkiem

justyna współczuję również, ja tak miałam, ale wtedy zaczęłam na troszkę zostawiać małą z Krzyśkiem albo z małą i jest ok, w piątek , sobote i niedziele idę do pracy na Błonia, zobaczymy jak małą zniesie rozstanie, no i jak ja je zniosę...........

agata my mamy stare okna i jest u nas ciągła klima ;D więc małą od niedawna puszczam w krótkim rękawku, jak były deszcze to u nas było pierońsko zimno, a w nocy też się rozkopuje, ale śpi w pajacyku (takim cienkim) bo jej stupki marzną

a co do usypiania dzieci to ja nie usypiam Majki, jak nie chce spać to nie, daje na podłogę zabawki i sie bawi, jak jest zmęczona i chce spać, to ją kładę i zasypia, a jak nie no to siup podłoga :) dzięki temu nie tracę nerwów, a też kiedyś usypiała, ale efekt był taki sam, a teraz ona się bawi a ja na bb ;D jak zmęczona to do łózia ale nic na siłę

A u nas wszystko wraca do normy (mam nadzieję) Marta już prawie zdrowa tylko jeszcze trochę kaszle
Szymon też miał w niedziele gorączkę i to nawet wysoką, byliśmy na pogotowiu. Lekarz stwierdził gardło i ucho, ale ja po matczynemu myślę że to trzydniówka i jeszcze do tego zęby :mad:
Ale już dziś było prawie ok

Witajcie z wieczorka

Agata nie wiem ale wydaje mi sie ze zielone kupki to nic złego bynajmniej ja sie nie martwie bo Amelka robi dosc czesto np 1 dzien w  tygodniu kiedys pytałam lekarza i powiedział zeby sie nie martwic .

Domicela - dobrze że znalazł się ktoś kto pomoże mężowi, tylko dlaczego lekarze nic wcześniej nie potrafili pomóc. Ja nie wiem dlaczego ludzie decydują się na taki zawód a później szkodzą albo niepomagają swoim pacjentom.

No nasza Amelka dzisiaj pierwszy raz w krótkich spodenkach z krótkim rekawkiem ;D
Amelka spi zawsze odkryta i nie da sie nigdy przykryc bo sie rozkopie a jak ja dalej przykrywam to sie rozbudzi

Wszystkim chorowitkom ZDRÓWKA

my dzis na poklu standardowo do 20  cieplutko ze az sie chce siedziec
nie wiem czy sie cieszyc czy nie mozliwe ze mój Krxys bedzie miał nowa prace lzejsza i w stałych godz od 9 do 17 i w soboty tylko pare godz ale nic pewnego i nie wiem jaka stawka  no zobaczymy
Mała spi maz za godz nie cała bedzie a ja nie moge sie uporac z wordem cos sie poj... i nie moge nic pisac nic nie działa miałam skonczyc i dac babce pismo i dupa nie da sie  :mad: :mad:
dalej bede próbowac.

reklama
Do góry