reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

A u mnie odpukać nocki ostatnio spokojne.A Domi nas całkowicie zaskoczył i...raczkuje :) :) I to tak śmiesznie,że jednym kolankiem sunie po podłodze,a drugą wyprostowaną nogą się odpycha :) Może jeszcze dojdzie do wprawy.I całe szczęście,bo już tak nie domaga się prowadzenia za rączki...Zdjęcia rzeczywiście fajniuchne,tylko nie miałam ostatnio czasu i nie wiem nawet o co biega z tym konkursem.

reklama
Gaga, jak tak dalej pójdzie, to obsadzisz wszystkie wolne etaty w okolicy  ;D
Agata, a może meliskę  ;) , bo do dziecka potrzeba dużo cierpliwości. Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo. A może zwiąż włosy albo je obetnij?
Żużaczku, też mnie kiedyś dopadło to dziadostwo - zapalenie mieszka włosowego. Urosła mi taka bańka, ze wylądowałam w szpitalu i pod narkozą przecinali to paskudztwo i czyścili. Od tamtej pory co jakiś czas pojawiają się małe ale bolesne zgrubienia i samo przechodzi  :p

No to wypada, zebym troche o postępach Witonia napisala bo przez ta chorobe, to i checi nie było.

Witoń raczuje jak torpeda. Wstaje przy meblach (na razie nie chodzi). Nauczył sie pokazywac jaki jest duzy i mowi - papa - machając reką. Dzis np. chcialam go do cyca przypiac a on pociagnął dwa razy, usiadł, powiedział papa i tyle go widzialam... :mad:
No własnie, coraz mniej je cycy... ale moze to dla tego, ze zęby mu idą...chyba wszystkie 2 na raz ::)
W plebiscycie na najlepsza zabawke wygrywa kolekcja oblesnych owadów Boguchy..i co ciekawe zsame węże wybiera.... ::) normalnie Ichneumon.
A ja odstresowujac sie, chodze i szukam wyprawki dla Amki.......
::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
http://www.4lapy.com.pl/images/Lupine/obroza_picnic.jpg
i
http://www.4lapy.com.pl/images/Lupine/smycz_picnic.jpg

A w ogóle to prawem serii wszystko się k..... wali: mąż unieruchomiony, popsuła się antena od tv , lekarze to dupki i milion innych kłopotów
np mam problem z Julką bo nie chce gryźć i jak by ją tu nauczyć albo zmusić by zaczęła używać dziaseł bo zęby ma aż dwa i może jakaś doświadczona mama mi pomoże bo już kiedyś pisałam o tym ale nikt mi nie pomógł. Wszystko musi być na krem starte bo każdą drobinkę wypluwa albo wymiotuje :p
Mam dzisiaj taki power ,że jak mi sie ktoś nawinie to przyp.... albo op.... :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Domicela, to w sumie dobrze, że mała na razie nie raczkuje, bo jak zacznie, to nie będzie można jej zostawić ani na chwilę. A próbowałaś dawać jej coś w dużym kawałku do gryzienia? Np. marchwekę albo kawałek chleba? Maras chleb je (albo raczej: kruszy) w ogromnych ilościach. Łapie biszkopty, chrupki. Spróbuj może z tym, ale sama też przy okazji jedz, niech Jula zobaczy, do czego to służy. U mnie łątwiej, bo Marek naśladuje Michała. Wczoraj mu podwędził kabanosa i zaczął gryźć :-)
A jeżeli chodzi o łażenie... Maras czołga się, raczkuje, a tam, gdzie ma się czego złapać, to od razu wstaje. We wtorek była u mnie lekarka i zostawiłam go na pół minuty, jak się z nią w przedpokoju żegnałam, to uciekł mi do ubikacji, przechylił się przez deskę (a Michał chwilę wcześniej robił siku i nie zamknął) i zaczął obiema rękoma mieszać w środku. No i co ja mam zrobić?

domicela niektóre dzieci bardzo dlugo nie chca zrezygnowac z miksowanego jedenia a niektóre prawie od poczatku wola miec kawaleczki. Witoń ładnie gryzie i kanapki, i naleśniki.. kotlety..owoce. Ale zupke woli miec przetartą.
Moim zdaniem nalezy się cieszyc, ze je. a co lubi to kwestia malego gusciku ;D

byłam z małą dziś na nadaniu imienia patrona w mojej w zasadzie byłej pracy, małą normalnie gwiazda, a mi łezka się w oku kręciła, bo patronem został gen. Anders i kącik patrona był z pamiątek po moim dziadku, który walczył w siłach Andersa, i jak zobaczyłam film o zdobywaniu Monte Cassino to o mało się nie poplakałam, bo mój dziadek tam został ranny ehhhhhhhhhhhhh

ide uspic mala i nadrobic

reklama
Hej dziewczyny !!

Moja laska spi razem z mezem a ja dalej buszuje w poszukiwaniu kuchenki moze któras z was cos wie o jakiejs na sprzedaz musze kupic na mieszkanie które wynajmujemy i nie chce nowej tylko dobra i nie droga

Amelka tez nie chciała nic gryzc a nauke zaczynała od chrupków kukurydzianych pokazywałam jej jak kilka razy sie krztusiła wymiotowała ale sie nauczyła teraz je chleb bułki biszkopty dalej jak zje za duzy kawałek czasem zwróci no ale zawsze staram sie patrzec jak je i jak wezmie za duzo to jej czasem wyciagam i daje picie zupke tez nauczyła sie jesc popijajac po kazdej łyzeczce inaczej zwraca zup ogólnie nie lubi i je od czasu do czasu
Domicela głowa do góry i nie wkurzaj sie tak bo tu wszystkie dzisiaj oberwiemy

A ostatnim Amelki wyczynem jest to ze sama pije herbatke z butelki daje jej do raczki i radzi sobie sama

A spac idzie ok 22 czasem pozniej i od niedawna usypia na łózku lezac bo do tej pory usypiała na moich kolanach i zawsze bawi sie moim łancuszkiem bez tego nie usnie Krzysiek jak ja chce uspac tez musi miec łancuszek
I usypia przewaznie ze smoczkiem i chce ja oduczyc od tego memla
Gaga gratulacje Swietny dziadek jest kim sie pochwalic

Do góry