reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Witam
Dzisiaj już mi lepiej... Czekam na świadectwo i muszę się zarejestrować i na kuroniu przez pół roku będę...

Ale jest plus tego, nie muszę już pracować.... ;D

Łukaszysko w nocy rządził, jestem nie wyspana.
Mąż olał wczoraj zakupy, więc zaraz dzieci ubieram i idę do marketu. Dobrze, że tam kartą mogę płacić, bo oczywiście wszystkie pieniądze mi zabrał i zapomniał uzupełnić mi portfel...
Jak mi się nic nie chce.

reklama
A co do wyglądu to przestańcie. Ja gdyby nie to, że poszła zrobić sobie te paznockie to ii brwi miałabym niewyregulowane, a tak to skorzystałam i sobie zrobiłam. Paznokcie mam zadbane, ale sztuczne, bo mam te tipsy. Włosy krótkie więc też nie trudno je rano ułożyć. I jak widać idę na łatwiznę. A co do ciuchów to nawet się nie wypowiadam. Po domu dresy i jakaś koszulka, a jak gdzies wychodze to mam dyżurne jeansy i bluzkę. Bo w pozostałych rzeczach wyglądam okropnie.

Margerita, a co do męża, to ja jeszcze dwa tygodnie temu bym poczekała a teraz to nie wiem. Maż ma coraz mniej czasu dla nas, a można w zasadzie powiedzieć że wogóle go nie ma. Dzisiaj jak dziewcyznki się obudziły na karmienie rano, ja myślałam, że jest jeszcze wcześnie i nie wstałam, a on przychodzi do mnie i się pyta jak dziewczynkom mleko zrobic, no myślałam, że wyjde z siebie:( Ale tak to jest, jak ja zawsze robię i tylko go wołam, że przyszedł i dał jednej. Ostatnio sam doszedł do wniosku, że on by chyba nie dał rady zostać sam z dziewczynkami cały dzień, bo nie wiedziałby w co je ubrać, co im dać jeść i że wogóle nawet nie wie jakie zabawki lubią nasze dziewczynki. Spoko, nie:( Normalnie mam czasami dość. A tej jego nowej pracy to już wogóle, w tej starej to chociaż wiedziałam o której wróci, a tutaj jak się go pytam rano, to on nigdy nie wie. Aj, smucę od rana. Idę do moich wrzaskunów.

Ja już po zakupkach, Łukaszek śpi, ogarnęłam mieszkanie, naczynia się myją :p , i chyba zaraz się drzemnę....

A jak dzisiaj chorowitki?? Lepiej??

Co do wyglądu, to miesiąc temu byłam u fryzjera i jest jeszcze jako tako, troszkę ciuszków sobie pokupowałam, ale brzuszek dalej lekko odstaje. Ale jest poprawa.
Ale mam tak jak Matra. W domu albo dresy lub stare dżisny i koszulka a na zwykłe wyjście dyżurne spodnie i bluzka...A już jak gdzieś mamy wychhodzić to jak zwykle: w co ja mam się ubrać????? Normalka.

Wczoraj moja kuzynka dzwoniła i coś wspomniała abym przyjechała do niej z dziećmi na tydzień. Mieszka pod Gdańskiem. Też od 1 czerwca jest na bezrobotnym... Więc posiedziałybyśmy razem... Chyba się skuszę. Tylko mąż musiałby mnie zawieźć...

Marta, Twój mąż pyta jak zrobić mleko, to i tak nie jest źle bo wykazał chęci zrobienia. Mój nawet nie wpadłby na to. On nawet nie umie przypiąć fotelika w samochodzie. Kiedyś puściłam go z Małą do znajomej. Przedtem kilka razy powtórzyłam jak ma ją przypiąć szelkami w foteliku. Mówię, że te końcówki szelek muszą wejść w siebie i kliknąć w tym pasku z dołu. Przyjechał i okazało się, że szeleczki zapięte, ale... pod paszkami. No comments!!!

Arabella, ale on nie zrobił tego mleka:) To pytanie było retoryczne, a w podtekście było "wstań i sama zrob to mleko". A Twój niezły z tymi pasami ;D ;D

hej dziewczynki jak jak zwykle zagladam z kaffką ;D
oj co do wygladu to...tak tak chyba kazdej babie dobrze robi wizyta u fryzjera i kosmetyczki ;D ja do fryzjera na podciecie sie zapisalam na koniec czarwca a o paznokciach tez intensywnie mysle i czuje ze raczej skonczy sie na tym ze sobie zrobie te tipsy bo lakier trzyma sie tydzien i masz z głowy a co do brwi to ja staram sobie regulowac chociaz raz na tydzien bo mam cholernie czarne i takie krzakuny do tego ze jakbym zarosła to bym wygladała jak dziadek mróz :laugh: :laugh: :p

Witon chyba lepiej... zobaczymy. Nie chwal dnia przed zachodem słońca.....

Ja jutro o 9 na przeglad podwozia. Trzeba cos zaradzic, bo chyba jakies stany zapalnie mnie dopadaja (węzły chłonne bardzo bolesne). Znikaja i znowu sie pojawiają cholery mozna dostac. nie bardzo chce mi się faszerowac lekami, ale chyba nie bedzie wyjscia.

no i sobie nie pospałam... Łukasz zamiast dwóch godzin ledwo godzinkę pospał i dupa, dupa, dupa...może później mi się uda...
Siedzę z kawusią. Ma ktoś kawałaek ciasta bo baaaaaardzo mi się chce coś słodkiego????

Qrczę, ja też musiałabym się wybrać do gina... coś ta @ nie była taka jak zawsze. Jeden dzień ból nie do wytrzymania a później spokój i mało leciało. Jeszcze tego by brakowało, zebym w ciąży była, podobna sytuacja była jak z Gabą zaciążyłam...
Wszystko się wali i pali, nie dość, że pracy nie mam to jeszcze jakieś dodatkowe wydatki się pojawiły, samochodu nikt nie chce od nas kupić... ::)

reklama
najpierw sie pochwalę a potem zmykam nadrabiać :)
Moja malutka Majulka dostała z zestawem do piasku foremki trzech zwierzątek i wczoraj nauczyłyśmy się pokazywać np. ja jej mówię gdzie jest zółta rybka i ona ja bierze do rączki, albo czerwony słonik i też go znajduje :) a oprócz tego jak pyam gdzie balonik to zasuwa do balonika, gdzie piłeczka znajduje w pokoju pełnym zabawek piłkę ;) umie jeszcze pokazać skarpetki na nodze i nie tylko, Kubusia w książeczce (ale nie zawsze) no i kotek i piesek to od dawna :) ale jestem dumna jak paw, aha i daje jeszce cześć

Do góry