reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Nie wyobrażacie sobie dziewczyny jak ja się cieszę, że jesteście - wy przynajmniej możecie odezwać się do kogoś po polsku, poradzić się mamy, od czasu do czasu spotkać się na piffku z koleżanką - a ja co, siedzę w domu od 7 do 7 i do nikogo nawet gęby otworzyć a teraz jeszcze doszła mi teściowa-hipohondryczka do kolekcji - nic tylko zwariować ze szczęścia ::) ;D

Tak więc dzięki babeczki, że jesteście :laugh:. Słowiczku nie martw się - masz nas, swoje osobiste babsztyle.

Martuś a ja robię tak - jak mój mężowaty wraca z pracy to zostawiam go z małym samego i nie mam, że jest zmęczony - tłumacze mu to tym, że niedługo mały go nie będzie znał i zwracam uwagę: " zobacz jak się cieszy jak się z nim bawisz..." a jak akurat mały płacze to mówię, że mu zęby idą i cierpi : "..przypomnij sobie jak ciebie ostatnio bolał ząb a emu akurat dwa naraz wychodzą..." i się chłopina nabiera ;D Ostatnio teściowa próbowała to zmienić i żałowała synusia, że on taki biedny zmęczony i po co ci on potrzybny przy tym kompaniu małego a ja na to, że to jest taki rytułał i za nic w świecie go nie zmienie. Mówie wam widziałam gasnącą nadzieję w oczach mojego męża, że nawet mamusi nie udało się przekonać mnie, żebym mu dała wypocząć! >:D

reklama
u nas Krzysiek kąpie i za nic by tego sam nie zmienił, wyciera, ubiera w piżamkę, a jak jest łikendzik to każde przewijanie jego ;D ale on sam się garnie do małej,
wkleje wam filmik jak on ja przewija to padniecie ;D

a co do teściowej to widze żemacie niezłe sztuki ;) same perełki hihi

Wszystkim naszym dzieciaczkom życzę dużo uśmiechów, mnóstwa marzeń, niepochamowanej fantzji, ciekawości świata oraz mądrych i kochających rodziców

1094477187747dk.jpg

Słowiczku ja to już biorę czopki przeciwbólowe bo mi tabletki na france nie pomagają - ja biorę diclofenac - chyba tak to się pisze. Ale to tylko na recepte.

Słowiczku ja też mam @. Ale po ciąży jakieś bardziej znośne.

A tu tyle mężów Krzyśków że zamiast sieprniowe mamy to krzysiowe żony możemy się nazywać

Słowiczku, u mnie się sprawdza ketonal, to środek przeciwbólowy, ale taki silny. Tylko nie we wszystkich aptekach chca sprzedac bez recepty.

Agata, miłego wyjazdu.

reklama
Witam wszystkie dzieciaczki te małe i te troszke wieksze.!!!!

Samych radosnych chwil z okazji dnia dziecka
agata806 pisze:
A tu tyle mężów Krzyśków że zamiast sieprniowe mamy to krzysiowe żony możemy się nazywać
Dobre Agata naprawde nieżle to wymyśliłaś.Normalnie te Krzyśki to jakieś BOOM(Krzyśkoboom)
Na małpiszona to mnie No-spa pomaga i nie musze sie szprycowac czym innym,a ketonal to naprawde silny-u nas tylko na receptęi swietnie sprawdza sie na ból żeba-lepiej niż dentysta ;D
Dziewczyny ja też prawie 24 na dobe z dziećmi sama i powiem wam że można zwariowac.I gdyby nie to że choć na 4 godz dziennie wybywam do pracy i to że jest BB, to już dawno jakaś deprecha by mnie dopadła.A te pare godz bez domowych spraw to dużo.Poza tym już terz pare razy usłyszałam od mezowatego że on po pracy zmęczony.....A ja to może śpie cały dzień????...............Oczywiście miał za swoje odgryzłam sie i nie prałam jego rzeczy przez tydzień i wymiekł jak nie miał co na siebie włozyc hi hi zołza jestem

Atol my tez czasem śluz w kupce mamy ale to przez podanie jakiejś nowości a potem spokój.

Do góry