reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

taaa... expert od alergii a ja juz sama w pietke gonie i mukowiscydoze wymyslam bo jak Witon je to mu chrzęsci jakby zaflegmiony był. Osluchowo jest ok.
Normalnie nie wiem co robic. Kupki robi wydaje sie normalne tylko troche często (2-3 razy dziennie) miał parekrosteczek na szyjce ale znikly jak posmarowalam sudocremem.......
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. A dzis tak okropnie plakal, przestał dopiero po panadolu :( :(

reklama
Żużaczku poczekaj na ząbki, jak po panadolu przeszedł płacz to pewnie Witka bolą dziąsła. A ta mukowiscydoza to jak sie objawia i czy w szpitalu jak się dzieci urodzą to nei robią na nią badań i jak coś jest nie tak to po 3 miesiącach się odzywaja z labolatorium. Wystarszyłaś mnie bo Marysia też tak jakby zaflegmiona ale osłuchowo wszystko w porządku.

no na razie nie bede panikowac z tym glutenem tez mysle ze to reakcja na nowosc, zobaczymy

mailen idz do alergologa dla ukojenia nerwow, ja poszlam wydalam 100 i dalej jestem glupia ;D, jedyne co mnie uspokoil to ze jej szorstkie poliki to nie alergia

marta tez mysle ze powinnas wyjsc od czasu do czasu spotkac sie z jakas kolezanka, albo moze na zakupy dla zdrowia psychicznego, porozmawiaj o tym z mezem nie moze byc tak ze wszystko na twojej glowie i to przy dwojce maluchow!

zuzaczku a moze to po prostu zeby? Ja wszystkie zle nastroje Hani zawsze zwalam na zeby :p

no ja to przeczytałam to tak sobie pomyślałam że chyba normalnie odpuszczę jakikolwiek wyjazd w wakacje i postawię na narty w zimie, bo szkoda normalnie męczyć się z maluchem jak pada na jakimś zadupiu

mała zasnęła ja piję kaffke, chce któraś ???

powiedziałąm mojemu mężowi żeby sobie nie myślał i jak ja mam dietę to nie mam zamiaru osobno dla niego gotować ;D on na to spoko, mi też się przyda zrzucić pare kg, tylko bidny nie wie że dzis na obiad kalafior i kotlety sojowe, albo jajko ;D

gaga zamożysz Krzysiaczka a on i tak chudzinka ;D
a za mna chodzi kebab tu koło nas sa takie dobre i wczoraj maz mial mnie zabrac na urodzinowa kolacje na kebaba :D bardzo romantyczny co ;) ale w koncu kupił kwiaty i prezencik i piliśmy winko w łóżeczku zagryzając chipsami ;D
OK uciekam do mojej interesujace lektury "Wywieranie wpływu na ludzi" bo w sobote mam 2 egzaminy :mad: ale lektura sadząc po tytule moze być życiowa ;)

zuzaczku masz i wybij sobie z głowy mukowiscytozę
180px-Mlotek_kamieniarski.jpg

normalnie dziecku daj pozabkować i pomarudzić, Majka też ma tak w środku noska jakby katarek, ale to zęby na pewno, jeszcze nie widać ale pewno niedługo górne jedynki zawitają, bo na dole dwie jedyneczki juz mamy ;D

co do alergii to małą złapała (wydaało mi się ) na bebilon ale jak dałąm jej drugi raz było ok, i czasami tak reaguje na nowości, ale po kilku dniach znowu daję i jest bez problemów

a co do suchych policzków to u nas był ten problem i z suchymi rączkami, nasza czarownica powiedziała żeby dać dziecku spokój i nic nie robić bo w tym wieku maluch sam ma walczyć, no i czasami smarowałam oliwą z oliwek (raz na 4-5 dni) i wszystko przeszło
wogóle nam powiedziała żeby przy kąpieli myc tylko pupcię a co 3-4 dni całe dziecko i żeby nie oliwić niczym bo nie potrzeba (czasami myjemy nivea płyn do kąpieli z oliwką) Majka ma skórke jak marzenie :)

ufff się rozpisałam

marta pogadaj z mężem dziewczyny mają rację, należy ci się troche spokoju i czasu dla siebie

atol tu są objawy nietolerancji glutenu.

Najczęściej obserwowanymi pierwotnymi objawami klinicznymi tej klasycznej postaci choroby są:
- przewlekła biegunka tłuszczowa, kryzy celiakialne,
- powiększenie obwodu brzucha,
- utrata łaknienia,
- wymioty,
- narastające upośledzenie stanu odżywienia( wyniszczenie),
- zmiany usposobienia (encefalopatia).

Także nie masz co sie jeszcze martwić.

reklama
mailen moja teściowa tez myślałą że jej syn taka bida dopóki dwa dni temu jak tam byliśmy Krzysiek nie podniósł koszuli, bo pokazywał nowe spodnie i coś majstrował z paskiem, no i baniorek wyszedł, ale się jego mama zdiwiła ;D

Do góry