reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Agata, własnie nie wiem jak to dokładnie jest z tym wychowawczym. A co do zostawienie dziewczynek, to niby mam z kim zostawić, ale nie wiem czy chce. Bo teściowie mogą zostać z dziewczynkami, ale czy ja bym chciała zostawić dziewczynki z nimi to jest inna sprawa. Dlatego muszę nad tym dobrze pogłówkować, zanim podejmę decyzję.
Gaga, a co do przedłużania do nie wiem jak u Ciebie, bo ja to składam w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej. I naprzykład w tej chwili urlop wychowawczy mam zaplanowany do sierpnia 2007 roku, tak mi wyraził zgodę pracodawca. A zasiłek wychowawczy i rodzinny mam przyznany do końca sierpnia tego roku i z tego co zdążyłam się dowiedzieć, to będę musiała złożyć tylko zaśiwadczenie ze skarbowego o dochodach za zeszły rok, czy dalej nie mam dochodów większyh niż te ich 503 zł. No i wtym roku napewno tak mi wyjdzie, ale za rok już nie, bo do tej pory mieliśmy z meżem najniższą krajową w papierach a inną kasę na rękę( nie ma to jak praca u prywaciarza), a teraz Piotrek będzie miał czarno na białym ile zarabia i napewno przekroczy nam dochód 503 zł.

Wychowawczy przedłuża się chyba najpóźniej na 2 tyg przed końcem. Pisze siędo zakładu pracy podanie o przedłużenie. Ja muszę coś takiego zrobić w czerwcu. Wezmę sobie drugą część jeszcze do końca roku. Ale jakby co to zawsze mogę skrócić urlop i do pracy.
Marta poczytaj kodeks pracy - pewnie znajdziesz tam rozwiązanie Twojego problemu.

Słowiczku, to u nas będzie dokładnie to samo przez następne 3 miesiące, bo tyle okresu próbnego będzie miał. Więc znając go wiem, że będzie stawał na głowie, żeby być dobrym. A na dodatek to jego stanowisko to kierowanie zespołem ludzi i i akurat ten zespół który od przejął, przejął od znajomego ( ten znowu awansował wyżej) i to jest najlepszy zespół w regionie i pasowałoby żeby tak go utrzymał. A jakby tego było za mało, będzie pracował z kolegą z którym przez jakieś 4 lata pracował w salonie, i to było dwóch pracocholików, którzy znów będą razem pracować, więc ja nawet nie chce myśleć, co się będzie działo.

Joanna, moje dziewczynki też jadły spagetti i to wsuwały, aż im się uszy trzęsły tak im smakował. Tylko dziwiły się czemu wszyscy mają jeszcze coś czerwonego na talerzu( sos) a one tego nie dostają:)

Słowiczku - 7 miesięcy okresu próbnego :o. Darek jak zmieniał ostatni raz pracę to od razu miał umowę na czas nieokreślony ale to nic nie znaczy. Jedno poważne potknięcie i koniec. Dalatego też cały czas tak zapier.... w pracy. ALe on kocha swoją pracę i niestety nie zamieniłby jej na taką bardziej spokojną. Do tego aplikacja no ale za rok egazmin.

U mnie w pracy znowu jakieś spotkania mojej szefowej z jej przełożonym. Może w końcu coś się wyjaśni bo przecież tak nie można. :mad:

A Marysia oprotestowała dzisiaj obiadek. Nie wiem nie smakował czy się najadła jakąś znikomą ilością. Jak wróci ze spaceru to będę jeszcze raz próbować. A teraz mam przygotować dokumenty do kosztorysu budowy i mi się nie chce >:D

A z tą zabawką dla psów/myją to naprawdę warto wypróbować jeżeli zależy wam żeby dzieciaczki czegoś nie dotykały. Ja nigdy bym nie uwierzyła że Marysia może się czegoś bać gdybym nie dała jej tej myjki. I na razie się sprawdza a jak przestanie to pozaklejam przyciski taśmią izolacyjną i nie będzie czerwonego światełka. Na razie dzisiaj Marysia jakby zapomniała o dvd i nie podchodzi do niego.

Agata, no to nie dużo wiadomości, ale ważne że dzieje się coś na dobrze chyba raczej a nie na źle.

Ale mamy fajny numer strony - 777:)

Dziękujemy za życzenia imieninowe  :)
Również wszystkiego najlepsiejszego  ;D
Mailen, z Zuzią siedzi moja siostra, która zaczęła w tym roku studia zaoczne - pedagogikę. Ma czas i ochotę, więc super. Może jeszcze z roczek posiedzi, a potem żłobek  :p

reklama
Ale macie tempo pisania :p
Dużo szczęścia, radości, uśmiechu, samych przyjemnych i spokojnych dni dla wszystkich świętujących

Do góry