reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

mała to sie razem pokaffkujemy?
margarita u maluszków (tez chłopców) z tymi cycusiami to podobno normalne, jesli karmisz piersia. Bo to działanie hormonów mamy. No ale zawsze najlepiej zapytac lekarza.

reklama
...ide cwiczyc..... ::)
Ale wiecie co... zauważałam , że mi się troche brzucho zmienia. moze nie mniejsze, ale nie takie juz flakowate.

No dobrze. Nareszcie znalazlam mój stary pamiętnik, gdzie zapisywałam powiedzonka Boguchy.

"Marynarze nie mieli kanapek, pozjadali buty i stali boso na pokladzie"

"Trzeba wyłopacić jeszcze jeden ogród" - skopac

"Nie moge spac, bo mi cos rechoce pod plecami"

"Idziemy do domu, bo jest brudna pogoda"

"Ja lubie bawic się z potworami, bo jestem bardzo dzielny i szybko uciekam na rączki"

"Mamo, ty pachniesz jak taxówka"

"Idź do pieprzu rosnacego"

" Bardzo jestem łesny, ze dziadka nie ma"

Bogucha dostal obcą walutę
"To sa niekupialne pieniądze"

"-Bogusiiu, co ci się śniło?
-NIc, bo spałem z otwartymi oczami"

Tu już miał 3 latka....
"Mamo, ja cię kocham całościowo"

"W wulkanizacji to się reperuje wulkany, a samochody oddaje się do stacji napraw"

"- Mamo, ja ci kupie lokomotywę z silnikiem
-Ale ja chyba nie potrzebuje takiej lokomotywy!
- To ja ci kupię bez silnoka!"

"-Mamo, kupię Ci zamrażarkę szufladową i będziemy w niej trzymać szuflady"

" Boguś - Kiedy będzie jajeczko?
Babcia - za 4 minuty
Boguś - To za długo jak na moje nerwy!!!
Ja - cha cha cha!!!
Boguś - Tu się nie ma z czego smiać!!!!!!"

" Ja - Jak byłam mała to też byłam taka ładna!
Boguś - A nie taka dziwna jak teraz"

"Jak śnieg napada do wody, to trzeba wezwać płetwonurka, żeby go odgarnął"

Bogus wymienia wyrazy na zadane litery "M - jak mama, T - jak tata... U- jak Fiat Uno"

Bogucha robi jedna ze swoich popisowych min
"-Mamo, zdagnij, jaka to mina?
-nie wiem.
-Mina mineralna!"

Bogucha rozmawia na temat okrętów
"..._lotniskowiec... tankowiec...i zbudujemy taki statek do przewozu dinozaurów i będzie nazywał sie dinozaurowiec..."

Babcia pyta
"-Bogucha, czym będziemy nadziweać nalesniki?
-Widelcem!"

"-A niech to węgoz kopnie!!
- Przeiez wegoz nie ma nóg
-Elektryczny!"

"-Aż mnie ciarki przeszły!!
- po chrzanie?
- nie, po plecach"

zuzaczku ale sie usmialam...
mam dzisiaj dwa czorty w domu, bo Michala wysypalo na rekach i nogach. Idziemy na 16 do lekarza. Znmowu nie bede miala czasu na BB. Wypadam z rytmu i nie wiem, co sie u Was dzieje :( Dziewuszki, ale mysle o Was!!

Buziaczek dla Oliwki

Żużaczku, dobre... ;D ;D, chyba pójdę za Twoim przykładem i pozapisuję Gabrychy teksty...

A u nas już wszyscy chorzy, tzn. mąż jeszcze nie ale jak mówi, jutro leci samolotem do Holandii i pewnie od klimy też się rozchoruje...
I kiedy mi najbardziej Go potrzena to męża niet w domu. :( No, cóż taki już los... Coś za coś... smutne...
Agatko, dzięki, przyda się...
Nockę mieliśmy przerąbaną, ja ze swoim katarem, Łukasz darł się co chwilkę, też nos już założony i kaszlał. Podałam mu dzisiaj zestaw lekarstw mojej pierwszej pomocy, jak do jutra nie przejdzie idę do lekarza. I jeszcze Gaba dodatkowo w nocy fisiowała. Przyszła do nas zapłakana i strasznie roztrzęsiona. Mówiła, że się boi. Usypianie dwóch maluszków, co chwilkę wstawanie do jednego i drugiego, karmienie... eh, może ze dwie godziny przespałam. Teraz chodzę śnięta...

Goga, zdrówka dla Micha i wracaj do nas...

Hej dziewczyny!
Zdrówka dla wszystkich bo widze ze jakies choróbsko nas pobiera, mnie też brało ale jakos na szczescie chyba wyszłam z tego obronna reka (czy jak to sie tam mowi ;D) a wszystko wlasnie chyba przez ta klime, na tym szkoleniu non stop w klimatyzowanych pomieszczeniach, faceci w garniturach wiec im gorąco a my marzłyśmy ehhh...i gargło też sobie doprawiłam, ale stwierdzialm ze co ma byc to bedzie i zafundowalam sobie loda mowic ze albo sie poprawi albo pogorszy ale chyba pomogło ;) :p
żużaczku teksty faktycznie dobre, ja tez staralam sie prowadzic taki pamietnik, począwszy od dnia kiedy poczułam pierwsze ruchy do dzis z tym ze czasem nie chce mi sie uzupalnic, pisze tak po miesiacu co w danym miesiacu Olus nowgo robi,ile wazy czego sie nauczyl co je itp...i wlasnie powiannam uzupalnic kwiecien :)

Tysiąc buziaczków dla Oliweczki :-* :-* :-*

ja jestem na furaginie... chyba ta drożdyca mi pęcherz podkopała bo lekko mnie piecze przy sikaniu ale oprócz latania do kibelka nic mnie nie boli. Zapodalam sobie furagin i zurawinkę.

...Smutno mi Boże...
...gdy pchły po poduszce maszeruja sznurkiem...
i kazda z nich ugrysć mię może...
..Smutno mi Boże...

Ja dzisiaj byłam w swojej pracy i cholera zmiany, zmiany, zmiany. NIkt nic nie wie tylko tyle że w piątek będzie coś na pewno wiadomo albo w poniedziałek. Mojego stanowiska na pewno nie będzie :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:. CHolera by wzieła tych polityków pieprz..... Zyta chce mieć mniej pracowników. Mój wydział liczył 5 osób, dwie odchodzą to dla 3 wydziału nikt robić nie będzie. Raz się martwię a raz mam dobre myśli co do mojego powrotu bo w sejmie 3 ustawy, które mają dać gwarancje zatrudnienia młodym mamom. Nawetn ie wiem kto będzie moim przełożonym no nic normalnie. Na razie załadam, że wracam do pracy.

Żużaczku może zwalcz drożdże innymi np. piwnymi ;D

reklama
Oliwciu - buziaczki!!!

Żużaczku, ale czy furagin działa na drożdże? Bo na bakterie napewno. My się męczymy z 1/3 tabletki codziennie wieczorem (tzn ja się męczę żeby Ania zjadła grzecznie tabletkę >:D).

Agata mam nadzieję że wrócisz do pracy na jeszcze lepsze stanowisko. Ja właściwie też czekam na pewną ustawę z Min. Finansów, która ma odmienić (na lepsze) losy firmy, w której pracuję...

Do góry