reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

My też używamy pampersów 4.I zastanawiam się czy nie kupować już z +. Ale biedronkowe DADA były dla nas najlepsze. Jeszcze nie znalazłam biedronki w pobliżu więc kupujemy pampki.

A co do spania na brzuchu. Jakie ja horrory przechodziłam jak Łukasz spał od samego początku na brzuchu. Więcej nocek było przesiedzianych i czuwałam nad małym. A teraz dalej śpi na brzuchu. Tylko, że ja teraz śpię spokojnie i też... na brzuchu. Ma to po mamusi...
Nasze dzidziole są już na tyle duże, że nie powinny sobie zrobić krzywdy śpiąc na brzuchu. Ja już wyluzowałam. Tyle czasu mi to zajęło...

reklama
Jakos poczułam się jak wyrodna matka, ale przeciez nie ide do rpacy z przyjemnosci i dla zabawy, tylko dlatego zeby zarobic troszke pieniezkow, zeby bylo nam lżej...nie jest łatwo, tesknie za nim bardzo, a on z tego co widze jak wracam to chyba też ;) a szczegolnie za cycuszkiem, jeszcze w dodatku pisanie pracy...ale kiedy????ehhh nie ma nic za darmo :mad:

MalaYoo - co do cen działek i budowy. Działki na Białołęce (tu mam jako takie rozeznanie) to ok 100 pln za m2. Mysle tu o działce przy drodze publicznej z dostępem do mediów przy ulicy gdzie nie ma wypasionych domów. Pewnie taniej można kupić ale trzeba mieć bardzo dużo szczęścia a do tego działka będzie pewnie wymagała doprowadzenia mediów a to jest kasa, czasami spora co powoduje że tania działka nie jest już taka tania (np. stoen proponuje zakup transformatora za 50 tys pln) . Do tego trzeba powiedzieć, że nie ma co liczyć na komunikacje miejską. Wbrew pozorm kupno działki to równie tudna sprawa jak kupno mieszkania, zwłaszcza w warszawie gdzie nie ma planu zagospodarowania przestrzennego i trzeba uważać na warunki zabudowy bo może się okazać iz nawet na budowalnej działce nie postawisz domu.My szukaliśmy ponad rok. A co do cen budowy - my liczymy na koszt nie przekraczający 2 tyś pln - z podstawowym wyposażeniem typu podłogi ale bez stolarki wewnętrznej czy białego montażu. Taką mamy wycenę. Ale to nie będzie budowa systemem gospodarczym bo nie mamy na to czasu i nie znamy się na budowaniu więc dla nas lepszym rozwiązaniem jest umowa z wykonawcą, ktory daje nam gwarację jakości. Dom na pewno można wybudować taniej np. parterowy.
Ale się wypisałam :p

mailen nie jesteś wyrodną matką o nie. I nikt nie powinien ci tak powiedzieć. I nie musisz nikomu tego tłumaczyć. Ja jestem zdania że mama powinna pracować, żeby mieć trochę własnego życia, no chyba, że czuje się doskonale w domu.

Witam z rana. Co pierwsza jestem????

U nas pobudka o 5.40 przez Gabę. Nie da małpka pospać starym...
A Łukaszek za to jak wczoraj po 22 dostał flachę to dopiero jak Gaba zrobiła pobudkę zrobił awanturę o jedzonko.
Ale i tak się nie wyspałam, bo do 1 oglądaliśmy z mężem Piłę II.

No nic, życzę miłego dnia.
Mam nadzieję, że będzie ładny i ciepły...

Hello  :)
No i wreszcie słoneczko zawitało do Warszawy.
Agata, dzięki za informacje. Wycena 2 tys dotyczy 1m2?
Mailen, ale chyba kończysz już tą szkołę, bo skoro piszesz pracę? Co tam, jesteś młoda i pełna sił witalnych, to dasz radę ;D A dzidzia nie jest już malutkim nieporadnym noworodkiem i trochę odpoczynku od mamy też się jej należy.

Witam z ranka.
My na pampersach 3 ale już nastepna paka musi być 4 bo maly przybrał.
Arabella trzymaj sie i wytrwałości.Super że Misiunia przybiera-a tak sie zamartwiałaś...
Mailen podziw i jeszcze raz podziw jesteś bardzo dobra mamusia bo nie myślisz tylko o dzisiaj.Dzieki twojemu uporowi i zaganianiu twoje dzieciątko kiedyś bedzie miało lżej.Trzymam za ciebie i powodzonka :D
Evelinka u nas też czasem dochodzi do sprzeczek na ten temat,bo mama jest be a tatuś cacy.tTylko że jak chłopa całymi dniami nie ma w domu to zawsze bedzie cacy bo na chwilke i tylko do grandzenia :laugh: A mamusia musi wychować, ::) wiec zakazy nieuniknione.U nas już sobie z tym poradziłam ale było cieżko .Wreszcie łoś zrozumiał swój bład jak przyszli do nas znajomi z jedynakiem5 latkiem a oni miedzy soba sie o niego żarli.a tamten dzieciak ich wykorzystywał(dziecko głupieje jak jeden rodzic tak a drugi inaczej -i nie ma sie czemu dziwic,stary by zgłupiał)
Wiec evelinko daj łosiowi troche czasu a sam zrozumie a jak ma inne poglady to powiedz mu zeby to załatwiać poza dzieckiem,najlepiej w 4 oczy i na spokojnie >:D

CAłUSKI DLA MAJECZKI Z OKAZJI OSMIOMIESIECZNICY :-* :-* :-*
100 LAT WYTRWANIA Z OKAZJI 7ROCZNICY BYCIA RAZEM DLA GAGI

Słowiczku najlepsze życzonka dla meżusia
czy to już wszyscy świetujacy czy o kimś zapomniałam?

reklama
hej dziewczynki!
dzieki za słowa otuchy ;)
małaYoo co do szkoły to jeszcze nie zupełnie koniec,bo to dopiero licencjat, co pracwda blizej niz dalej no ale...ale nie mnie tak strasznie nie przeraza bo jak juz bede na miejscu i zaczne normalna prace to bedzie OK bo bede konczyla prawdopodobnie o 16 wiec spoko, tylko teraz musze jeszcze przetrwać te 3 tyg :mad:
agata a co do siedzenia w domu to nie wyobrazam sobie tego, oczywiscie na poczatku jak dziecko malutkie to chyba normalne ale pozniej....nie ludzie sa poprostu stworzeni dla ludzi i ja tez potrzebuje wyjscia i przebywania z nimi (co nie znaczy że nie uwazam Olusia za człowieka :p) hihi

Majeczko żyj nam STO LAT!!!!

Do góry