reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

Aniulka-moja blizna jest bardzo mało widoczna i prawde mówiąc nie bardzo mi przeszkadza:-pSłyszałam że po cc ćwiczenia najwczesniej po 2 msc-ale ja juz bym chciala-wkurza mnie ten wiszący worek przedemna:wściekła/y:
Naur-zazdroszcze że już po;-)Ja osobiście tez juz bym mogła i chciała-mimo ze tez nie czuje sie atrakcyjna:zawstydzona/y:ale rozsadek bierze góre-najpierw wizyta u ginka i wybór metody antykoncepcji:sorry2:prezerwatywy do mnie nie przemawiaja:dry:a nawet powiem wiecej-nie cierpie ich:no:

reklama
Aniulka ja podobnie jak Ty nie miałam rozpuszczalnych szwów. Czasami jak dotykam brzucha mam wrażenie ze nie mam tam prawidłowego czucia jakby miejsce przy szwie było zdrętwiałe :szok: we wtorek ide do swojego gina to spytam sie jak to jest z tym czuciem :eek: no i spytam też od kiedy można zacząć cwiczyć ;-) ale słyszałam że po ok.2-3 miesiącach :-( tak mi mówiła położna środowiskowa :shocked2:

Kira ja też właściwie mam od pępka w dół ale najbardziej przy szwie :szok: zaczęłam sie już martwić ale skoro wy też tak macie to może to jest normalne?:baffled: dobrze ze ide do gina to wszystkiego sie dowiem :-D

jestem już w sumie ponad dwa miesiące po cc i chyba zaczne w końcu ćwiczyć,musze coś ze sobą zrobić,bo brzuch mam koszmarny,skóra rozciagnięta,rozstępy na całym brzuchu(pojawiły sie po porodzie).Juz nie mogę na siebie patrzyć,ech

Syska a w jaki sposób zamierzasz ćwiczyć? sama na własną ręke czy moze zapiszesz sie gdzieś na ćwiczenia? :confused:

Rabbit wydaje mi sie ze z tym czuciem to normalka ja po pierwszej cesarce nie odzyskałam czucia przy bliznie, pewnie poczas przeciecia powłok uszkadzają sie nerwy, które później nie moga sie zregenerować. Co do samej blizny to oswojcie się z myslą że może ona was boleć przy niepogodzie mnie bolała jak padało:(

Raabit, myślałam o tym,zeby ćwiczyc na własną ręke,ale wiem jak to ze mną bywa,nie bedzie mi sie chciało.Zapisuję się na aerobik (rozważam aerobik wodny albo step),chcialam dwa razy w tygodniu,ale ze wzgledu na to,ze moj czas jest ograniczony(pracuję),zdecyduję sie na godzine tygodniowo.

reklama
Do góry