reklama
Mam pytanie do mam które miały nacinane krocze...chodzi o to że wzdłuż przecięcia mam zgrubienie..nie obuchnięte tylko takie zgrubione i nie wiem czy to tak ma być czy ta blizna ma być taka pogrubiona lekko?...za tydzien ide do ginekologa bo bedzie 6 tyg
He he ja narazie nie mysle nawet o seksie jakos sie jeszcze nie czuje...poprostu te szwy jeszcze je czuje:-( troche mnie ciągną...zreszta najpierw wizyta u lekarza i jakies konkretne zabezpieczenie...i jeszcze te durne upławy poporodowe czekam aż znikną całkowicie bo jakos tak nieprzyjemnie one pachnąi tez by mi było nie za bardzo w łóżku a jak juz zaczniemy to chce się czuć na 100%:-)
hej dziewczyny,rany wy juz 6 tyg po porodzie,a ja dopiero 2
mnie juz szwy nie bola,ale czasem mam straszne ciągniecie ale z tyłu,tak jakbym nie umiala sie wypróznic,wtedy ani siediec,an sac ani lezec.
a od wczoraj mam jakies dziwne objawy,raz w nocy mialam takie dreszcze ze bylo mi zimno a za chwile sie budzilam zlana potem,poza tym boli mne glowa,kreci mi sie w glowie i czasem robi mi sie niedobrze,pierwszy raz takie cos mam,mam nadzieje ze to nic groznego z tego nie bedzie
mnie juz szwy nie bola,ale czasem mam straszne ciągniecie ale z tyłu,tak jakbym nie umiala sie wypróznic,wtedy ani siediec,an sac ani lezec.
a od wczoraj mam jakies dziwne objawy,raz w nocy mialam takie dreszcze ze bylo mi zimno a za chwile sie budzilam zlana potem,poza tym boli mne glowa,kreci mi sie w glowie i czasem robi mi sie niedobrze,pierwszy raz takie cos mam,mam nadzieje ze to nic groznego z tego nie bedzie
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Kasiu to może zadzwon do lekarza i umów się na wizyte może jakieś komplikację sie pojawiły ?
A ja chciałam się spytać dziewczyn po cesarce i tych które mialy szwy rozpuszczalne czy macie już zagojona bliznę? Bo mi sie cały czas pypra. Przy pierwszej cesarce było ok miałam zwykłe szewki i sie ładnie goiło choć blizna była duza bo ja mam niestety tendencje do przerostu blizn. A teraz niewiem co jest czy moj organizm nie toleruje tych nici czy co? Robią mi się małe dziurki i ciągle się sączy ropa do tego w dwóch miejscach widać te nici. Jestem wiec ciekawa po jakim czasie one się rozpuszczają, no a poza tym jesli mi sie na wierzchu tak pypra to ciekawe jak goi sie macica która pewnie była tymi samymi nicmi zszywana.
A ja chciałam się spytać dziewczyn po cesarce i tych które mialy szwy rozpuszczalne czy macie już zagojona bliznę? Bo mi sie cały czas pypra. Przy pierwszej cesarce było ok miałam zwykłe szewki i sie ładnie goiło choć blizna była duza bo ja mam niestety tendencje do przerostu blizn. A teraz niewiem co jest czy moj organizm nie toleruje tych nici czy co? Robią mi się małe dziurki i ciągle się sączy ropa do tego w dwóch miejscach widać te nici. Jestem wiec ciekawa po jakim czasie one się rozpuszczają, no a poza tym jesli mi sie na wierzchu tak pypra to ciekawe jak goi sie macica która pewnie była tymi samymi nicmi zszywana.
Kasia spiralę można zdjąć kiedy się chce, 5 lat to maksymalnie. A zakładanie nie jest najmilsze, ale 5 minut i po zabawie, nie boli ale jest niemiłe takie kłujaco-szczypiące uczucie, ale co to jest w porównaniu z porodem!
A takie samopoczucie może byc w połogu, ja tak oba razy miałam, zimne poty wieczorem i w nocy. Ale jak bardzo źle się czujesz to idź się zbadać.
A to ciągnięcie z tyły to pewnie hemorid, ja miałam jeden, ale czopki i masc szybko pomogły.
Natalia to ciebie jeszcze szwy bolą?? To chyba za długo nieco..
A my juz po seksiku..uch..bosssko!!! Nareszcie szczupła, bez brzucha i nic nie bolało...ech...żeby tak jeszcze sił i czasu mieć więcej..
A takie samopoczucie może byc w połogu, ja tak oba razy miałam, zimne poty wieczorem i w nocy. Ale jak bardzo źle się czujesz to idź się zbadać.
A to ciągnięcie z tyły to pewnie hemorid, ja miałam jeden, ale czopki i masc szybko pomogły.
Natalia to ciebie jeszcze szwy bolą?? To chyba za długo nieco..
A my juz po seksiku..uch..bosssko!!! Nareszcie szczupła, bez brzucha i nic nie bolało...ech...żeby tak jeszcze sił i czasu mieć więcej..
Kurcze ja sie właśnie zastanawiałam czy to ciągniecie to nie sa czasami hemoroidy...w ciąży nie miałam........ale co tam w następnym tyg ide do lekarza to z nim pogadam...w sierpniu przeprowadziłam sie do Bydgoszczy i podpytałam dziewczyny z regionalnego forum o jakiegos dobrego lekarza bo do tej koszmarnej baby co byłam przed porodem nigdy nie wróce(przez nia wylądowałam niepotrzebnie na obserwacji na patologii i do tego źle okresliła położenie dziecka-że niby miednicowe, a było główkowe, nawet na izbie sie dziwili jak mnie zbadali co ona tam powypisywała...ech jak widac wspomnienia wciąż żywe heheh
aniulka01
Sierpniowa mama'07 nasze pierwsze maleństwo
hej ja po cesarce nie miałam rozpuszczalnych szwów
i mam pytanie do dziewczyn po cesarce czy może stosowałyście jakies maści na bliznę?? i po jakim czasie można zacząć ćwiczyć na zgubienie brzuszka?
Naur zazdroszcze tego seksiku!!ja to sie czuje mało atrakcyjna hehe brzuch wiszący szew straszy i jeszcze brzuch zdrętwiały uhhh
i mam pytanie do dziewczyn po cesarce czy może stosowałyście jakies maści na bliznę?? i po jakim czasie można zacząć ćwiczyć na zgubienie brzuszka?
Naur zazdroszcze tego seksiku!!ja to sie czuje mało atrakcyjna hehe brzuch wiszący szew straszy i jeszcze brzuch zdrętwiały uhhh
reklama
Podziel się: