reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

Kira chyba najlepiej poradzić się ginekologa w takich sprawach, pewnie byłaś u niego bo masz tabletki tak???? napisz co postanowiłaś.

reklama
Kira ja tez w tym miesiacu zaczelam brac tabletki zażyłam jak narazie 8 i jest ok żadnych skutkow ubocznych:sorry2:Rzeczywiscie dziwne to troche poczekaj 12 godz jak nie bedzie okresu to nie bierz a jak sie pojawi to jeszcze mozesz wziac nic sie nie stanie...

Kira jak tam u ciebie??

Kurcze ja nie dosc ze nie mam jeszcze okresu, to czuje ze tyje:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::angry::angry::angry::angry::angry: :no::no::no::no::no:
normalnie gromadzi mi sie tluszcz na bokach,bez sensu, jem nie tlusto, fakt ze troche lepiej niz kiedys,musze przystopowac z buleczkami i rogaliczkami maslanymi na sniadanko i z ciastkami.

Dostałam okres!!!!!!
Pierwszy po 18 miesiącach, po około miesiącu od zaprzestania karmienia piersią.
A tak dobrze było bez...:-p

juz sama nie wiem co mam robic:dry:brac jutro pigułke czy nie...
Kira a co bierzesz?
Ja przed ciążą byłam na marvelonie, po połogu na cerazette a teraz na prezerwatywach (nota bene jedna pękła, więc zobaczymy co życie przyniesie...:szok:)Okresiku jeszcze nie miałam, więc nie wiem, czy to złoty strzał, czy aut...:-p

Luxik-nie dostalam:no:ale ciągne te pigułki,zobaczymy jak sie skonczy opakowanie:-pjak dostane okres to super:tak:jak nie dostane to bedzie problem:baffled:
Antylopka ja biore Novynette-moj lekarz bardzo je zachwalal-sie okaze;-)

Kira - Może pojawi się taki w pełnym wymiarze dni dopiero po całym opakowaniu. Mojej koleżance też zanikł i pojawił się dopiero jak skończyła pierwsze opakowanie i potem już było ok. Jednak zawsze mogą być jakieś skutki uboczne, jak ból głowy czy plamienie nawet.

Mam do Was pytanie czy któraś z Was miała usuwana nadżerkę...byłam u ginekologa powiedział ze po porodzie można ja wypalić i że to koszt ok 200 zl:sorry: tak sie zastanawiam czy to rzeczywiscie tylko prywatnie robią?No i ogólnie czy to bolesny zabieg(wiem, wiem przy porodzie to pewnie mały pikus ale i tak bym wolała wiedziec:tak:)

Aaa i mam jeszcze takie pytanko :zawstydzona/y:do mam ktore brały tabletki antykoncepcyjne....teraz zaczynam 3 opakowanie we wrzesniu Andrzej wyjezdza na 3 miesiace i nie wiem czy lepiej odstawic na 3 msc tabletki(no bo wiem ze seksu nie bedzie:cool2: a wiadomo im mniej hormonow tym lepiej)czy brac mimo wszystko bo przerwa jest niekorzystna albo obojetna:confused:

reklama
Natalia-w sprawie nadżerki nie pomoge bo nie wiem,a w sprawie tabletek-ja bym nie odstawiala-jesli bierzesz ciagle,to takie odstawienie rozzreguluje Twój organizm totalnie,jak bedziesz chciala wrocic to mozesz niechcący sie zaciążyc-moja kolezanka tak miala-przerwala na 4 miesiace a teraz ma 3 letniego synka:-Dpozatym-najlepiej bedzie jak poradzisz sie ginka.Moim zdaniem im mniej kombinacji z tymi pigulkami tym lepiej:tak:

Do góry