reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

antylopka a co to za chorobsko cie rozlozylo?:-(
ja jeszcze nie dostałam okresiku, ale nie wiem czy powinnam sie cieszyc czy płakac, bo to roznie moglo byc... :tak:
no to zdrowka zyczę i nie przejmuj sie jakos dasz rade bez męza, moj tez mnie nieraz zostawial samą w obcym kraju, w duzej pustej chacie i dalam rade, a wybywal na kilka tygodni i to na drugi koniec irlandii, czas tak szybko zlecial, ze nawet tego nie zauwazylam, tak wiec glowa do gory, odpoczniesz sobie od niego, bedziesz miala czas tylko dla siebie ( no prawie tylko dla siebie :-) )

reklama
niby przeziębienie, a że karmię, to bez mocnych leków nie mogłam się wygrzebać. Mój lekarz rodzinny stwierdził, że warto zrobic morfologie, cukier, na anemie i enzymy wątrobowe, bo mówi że karmiąca mama może byc zmeczona nie tylko z powodu dzielenia czaus na prace, dom, dziecko i męża, ale że moglo się tam cos przypałetać...:baffled: Byłam dzis na pobraniu krwi i z moim niskim cisnieniem krew sobie tak wolno płynęła, że probówka nie mogła się wypełnić, aż w końcu pękła mi żyła:wściekła/y: I teraz mam juz siniaka (ciekawa jaki urośnie) i mnie boli ramię...

ja z zyłami mam to samo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiele razy nawracala u mnie anemia, a co za tym idzie ciagle badania krwi, wiec wygladalam jak narkomanka, a oni kłuli bezlitosnie i gdzie sie tylko dało, to samo na porodówce kiedy mi podłaczali wenflon, probowaly dwie i dopiero jakas starsza doswiadczona piguła zrobiła jak nalezy, ale co sie wycierpiałam to szkoda mowic, nienawidze pobierania krwi, zastrzyki sa ok, moga byc, ale nie morfologia brrr...

Nata - nigdy nie miałam takich problemów, fakt, ciśnienie mega niskie (ostatnio mialam, właśnie u lekarza, 90/60.), ale wkuć zawsze się można było bez problemów. A teraz nie wiem co to... Jutro wyniki, zobaczymy.

Dziewczyny czy jak juz dostalyscie okres, to ten durgi przyszedl we wlasciwym terminie tzn po 28 dniach? Czy moze czekalyscie jakos dluzej?
Bo ja przed ciaza mialam okres prawie co do godziny, no i jakby tak bylo i teraz to powinnam dostac dzis rano, a tu na razie nic, ino pryszczy na buzi pelno (a mialam taka nadzieje ze teraz juz ich nie bedzie ;-))

no własnie okresiatko, zapomniałam powiedzieć, ze tez juz dostałam dokladnie 5 kwietnia, czyli mialam spokoj przez ponad poltora roku :tak: no moze odliczając okres pologu, ale powiem wam szczerze, ze nic nie poczułam -ABSOLUTNIE NIC, zero mdłości,skurczy, obrzmiałych piersi, wymiotów, biegunki itd. jak dla mnie git i oby tak pozostało :tak::tak::tak:

a juz się bałam, ze Kubie zbyt wcześnie podaruję rodzeństwo :-p

tomola U mnie to było tak że niestety dostałam już po 3 miesiącach po porodzie:wściekła/y::angry::wściekła/y: a myślałam ze trochę dłużej nacieszę się wolnością:sorry2: A następny dostałam prawie regularnie.Pisze prawie bo przed ciążą mialam cykl 25 dni a po ciąży jakieś 28-29 już nie pamiętam bo nigdzie tego nie zapisałam, a znowu teraz dostałam w 33 dniu cyklu że aż się przestraszyłam i test robilam, na szczęście Filip na razie rodzeństwa mieć nie będzie:-p Przy pierwszym razie nic nie czułam, była to zupełna niemiła niespodzianka bo nic nie czułam;-)ale teraz ostatnio to chyba wszystko wraca do normy bo już mnie nawet brzuch bolał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kludi, to rzeczywiście wcześnie dostałaś, ja dostałam 5 m-cy po porodzie, co też mnie zdziwiło bardzo. Ale nie są o dziwo bolesne te miesiączki.

Dziewczyny ja okres dostałam miesiąc po połogu następny miałam nieregularny tzn chba po 40 dniach ale teraz jak w zegarku co 28 dni moja ginekolog mówiła że do 3 miesięcy może być różnie a później powinno się unormować

reklama
U mnie nic sie nie unormowalo:no:2 pierwsze okresy mialam jak w zegarku potem co drugi miesiac:baffled:listopad,grudzien bylo ok,w styczniu nie bylo,w lutym tak,w marcu nie,i teraz czekam:wściekła/y:a jestem wsciekla bo tabletkli czekaja i nie moge ich zaczac brac

Do góry