reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

Dziewczyny a ja z takim pytaniem. Dostałam miesiączke 2 dni temu i jest POTWORNIE obfita:szok::szok::szok:normalnie ciągle biegam zmieniać podpaski:szok::no::zawstydzona/y:myślicie że to normalne?? Po pierwszym porodzie dostałam okres dopiero jak przestałam karmić czyli po 7 miesiącech a teraz...i nigdy nie miałam tak obfitych miesiączek:eek::eek::eek:po prostu szok:shocked2:

reklama
Gosiu to normalne:-):tak:ja przez pierwsze 2 dni mialam normalny okres a potem to krwotok poprostu:szok:tez bylam w szoku lalo sie jak z kranu:no:

Karolki dzięki za odpowiedź:tak:bo byłam już gotowa pędzić do lekarza-myślałam że coś jest nie tak:szok::baffled: Pozdrawiam.

Gosia a karmisz piersia? Pytam bo jestem potwornie zla:wściekła/y::wściekła/y:, myslalam ze po porodzie jak bede karmic to chociaz pol roku bede miala z glowy;-) a tu juz miesiac temu dostalam a teraz juz mnie brzuch boli pewnie znowu meczarnia:no::angry::no::angry: Moja tez byla obfita, tez sie przestraszylam, ale za to malo bolesna.

Niestety ale karmienie piersią wcale nie gwarantuje że dłużej będziesz bez miesiączki. To zależy indywidualnie od kobiety. Jedna może dostać już miesiąc po porodzie inna i po pół roku.

A ja mam takie pytanie - czy wypadają wam włosy. Bo mi okropnie. Nie dosyć że ciągle znajduję je na małym to jeszcze jak przejadę ręką po głowie mam spory kłaczek. Niedługo będę łysa.

Ewelina karmię piersią i też miałam nadzieję że dłużej będę miała spokój:-:)tak:po pierwszym dziecku miałam 7 miesięcy luzu...:-)ale na to niestety niema reguły:no:

Madziara włosy mi też wypadają:tak:ale ja na jesień zawsze tak mam poza tym to pewnie też po ciąży bo po pierwszej miałam tak samo:tak:potem odrastały najbardziej było widać z przodu-jakby mi grzywka rosła:szok::szok::laugh2::-D

dziewczyny ja okresu nadal nie mam i nie bylam jeszcze u kontroli po porodzie bo nie mam jak i kiedy:szok: troche sie boje tego pierwszego okresu bo wczsniej mialam bardzo bolesne i obfite, a co do wlosow to mnie tez strasznie wypadają i nawet sobie kupiłam taka wzmacniajaco maseczke z Dove ale niewiele pomaga.Ponoc rewelacyjne jest serum z Vichy na wypadanie wlosow ale drogie.Kolezanka stosuje i mowi ze rezultaty sa super, wiec jak dalej sie tak bede lenic to tez sprobuje, bo moja mala ciagle zjada moje wlsy a potem je w kuoie znajduje i boje sie zeby sie nie udusila nimi.

hej ja tez jeszcze niemam okresu, mam pytanko macie tyle samo dni okres czy wam sie skrucił czy wydłużył moja mama po pierwszym dziecku miała 3 dni bo jej sie skrucił a ja zawsze miałam 7 koszmar:wściekła/y:Mam nadzieje że mi też sie skruci
a włosy też mi wypadają ale nie aż tak mocno jak wy piszecie w ciązy owszem wszędzie byly moje włosy:szok: ale teraz jest już poprawa:tak:

reklama
breeze - ja mialam dopiero/az:wściekła/y::wściekła/y: jeden okres po porodzie i byl rzeczywiscie krotszy, 3 dni ale jeszcze ok 2 dni malutkie plamienie. pierwszy dzien byl obfity bardzo potem ok.

Do góry