reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowa mama po porodzie...

u mnie już ok, krechy nie ma, rozstępów też nie i skóra na brzuchu wróciła do normy:tak: Natomiast ja mam problem z suchością skóry. Zawsze miałam suchą, w ciąży suchośc się nasiliła i teraz jeszcze, wieć zastanawiam się nad pościem do dermatologa, bo nie mogę sobie poradzić dotychczasowymi kosmetykami. Musiałabym się kąpać i smarować 2 razy dziennie, a niestety nie mam na to czasu.

reklama
hej mi rozstępów nie brakuje ale bardziej martwie sie moimi brodawkami są strasznie popękane dzisiaj nawet mi krew leciała z jednego już niewiem jak je leczyć smaruje maściami mlekiem masłem.macie może jakieś sposoby bo z bólu idzie popuścić:szok: a niechce odstawiać małego od piersi:no:

Breez - proponuję takie specjalne nakładki, przez które się karmi maluszka. Ja z nich korzystałam, bo miałam taki problem. Po wyleczeniu brodawek karmię normalnie - leczenie zajęło jakieś 3 dni. Zawsze po karmieniu (przez nakładki Aventu) smarowałam bepantenem

hej! ja też polecam te nakładki bo mi też one pomogły no i maść o której pisze Mrozik.Polecam teraz nie mam żadnego problemu.

breeze- ja polecam maść PereLan 100 to czysta lanolina jest super podobnie jak Bepanthen z tym że jest bardzo malutka tubka kosztuje ok 25-30 zł ale jest wydajna bo ma bardzo gęsta konsystencje, nie trzeba jej zmywac przed karmieniem:tak:No a tak poza tym wietrz piersi jak masz okazje polez sobie bez stanika żeby rany sie zasuszały. Ja w chwili obecnej też mam peknięta jedną brodawke na złączeniu z otoczką smaruje ale nie chce sie goic bo co mała pociągnie mocniej rana na nowo sie otwiera.

Powiedzcie mi dziewczyny czy wam wypadają włosy :eek:bo ja normalnie przezywam istną tragedie po pierwszej ciąży wypadały ale nie w takich ilosciach jak teraz. Po myciu wychodzi mi cała garść włosów:szok: jak się czeszę wystarczy że raz przejade po włosach i grzebień pełen. Niewiem co robić:eek:Biorę nadal witaminy widocznie to nie witaminy mają wpływ tylko hormony zauważyłam też że znów pojawił mi się trądzik na plecach z kótrym walczyłam przed ciążą, to samo na twarzy coraz częsciej wychodzą syfki:wściekła/y:W ciąży było wszystko ok plecy były idealne twarz też a teraz wszystko powróciło.:wściekła/y:

Kurcze Edyta no to u mnie calkiem na odwrot, wlosy mi nie wypadaja , wrecz przeciwnie, staly sie grubsze i bardziej blyszczace a syfki to ja mialam w ciazy, oj i to jakie!!!a teraz buzia, plecy, dekold jak pupa niemowlaka:-),to zalezy od kobiety,ciaza ci bardziej sluzyla.Slyszalam ze kobieta potrzebuje 9 miesiecy na powrot do formy z przed ciazy.Jeszcze 6 i napewno problemy sie skoncza Edyta.

A czy ktoras z was chodzi na solarium???Tylko na mnie nie krzyczcie, lekarz mi powiedzial ze moge, na malego to nie ma wplywu zadnego, ale ja zauwazylam ze po kazdy razie na nastepny dzien mam mniej mleka:baffled:, gdzies kiedys czytalam ze solarium zmniejsza laktacje, ale lekarz zaprzeczyl, ale ja ewidentnie widze ze laktacja sie zmniejsza, ale potem po kilku dniach juz jest ok.Czy ktoras z was tez tak ma?

reklama
edyta80 i mrozik_i dziękujemy za przywitanie :-D
Jeśli chodzi o włosy to tez mi wypadają :-( Mój synek też czasami pomoże jak złapie to potem nie chce puścić i o parę włosów mniej:tak:

Do góry