reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowa mama dba o siebie

Czy któraś z Was używa też może masełek z Body Shopu? Jestem trochę od nich uzależniona i przed ciążą wypróbowywałam coraz to nowe 'smaki' mam więc ich parę opakowań. Ciężko mi jest zachować regularność w smarowaniu, chyba że właśnie coś tak ładnie pachnie, że samo smarowanie to przyjemność. Są dość tłuste, ale łatwo się je wsmarowuje... nie wiem tylko czy to idealne na takie ciążowe rozstępy (pewnie nie) :confused: ale lepsze może to niż nic...

reklama
Dziewczyny ratunku.... wczoraj zauważyłam jak oglądałam brzuszek ze mam coś na brzuszku w lustrze wyglądało to jak ogromne rozstępy i aż się przestraszyłam.... ale patrze an brzuszek a tam skora mi schodzi na całego..;/ ehh nie wiecie od czgeo to możne być? morze macie jakiś sposób na to.... ? wam tez się tak robi? zrobię sobie dzis piling na brzuszku i zobacze czy dalej ebdzie schodzic

hmm .. kurcze to chyba będę musiała poczekać na biedroneczkę aż się pojawi .. ona morze będzie wiedzieć..;)

Monila - mi w poprzedniej ciąży na dole i po bokach brzucha, jak również na rękach robiły się takie a'la plamy (kropy), z których łuszczyła się skóra.. po prostu po zdrapaniu odchodziły takie suche płatki.. poszłam z tym do dermatologa to pani powiedziała, że to są jakieś zmiany łuszczycowe i że po ciąży albo mi to zaniknie albo jeszcze bardziej się nasili.. pani przepisała mi jakieś maści które farmaceutka robiła na miejscu w aptece (to coś chyba na bazie wazeliny było).. i suma sumarum po ciąży przeszło jak ręką odjął.. nie wiem czy masz to samo czy nie.. póki co może jakoś to nawilżaj wazalinką lub oliwką.. a jak będzie Cię to niepokoić lub się nasili to dla spokoju idź do dermatologa..

dziewczyny ja się tak zastanawialam czy to może być uczulenie na proszek?? zawsze do białego używałam persila a teraz dostałam od babci bryzę do białego i właśnie zaczęłam tak kojarzyć ze to możne być po proszku jak myślicie ??

Monila możliwe,że jak zmieniłaś proszek to dostałaś uczulenie.Spróbuj go nie używać i zobaczysz czy coś się zmieni.
Ja znowu mam cały czas coś na łokciach,jakieś uczulenie i chyba jutro wybiorę się do lekarza bo juz mnie to wkurza:(

Ja dostałam czerwonych plam na twarzy, zawsze używałam fluidu Kanebo, Shiseido, a teraz kupiłam MaxFactora nie chciałam kupować jakiś drogich kosmetyków bo rzadko się teraz maluję i po co mają wysychać. No i pomalowałam się wczoraj na imprezę. Gęba w plamach, piecze jak cholera :-(

reklama
Do góry