reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

no to juz powinnas moc odprawic, ale mi kiedys blad wyskakiwal ciagle i 2dni ojca probowalam odprawic
siedze na ebayu i szukam ciuchow w gory :) a co tam, byc moze zaczynam rodzic, moge siedziec tak 3dni z tymi bolami tepymi, wiec wykorzystam to chociaz ;)

reklama
Dobre podejscie, tak trzymaj:tak: Ja z mlodym podobnie mialam, 4 dni z takimi dziwnymi bolami zanim sie na dobre zaczelo, wiec kto wie, moze na weekend bedziesz juz Kruszka malego tulila.
A przy tej odprawie mi tez wlasnie wyskakuje jakis blad, jak ja nawet jeszcze nic nie wpisalam. No a jak to u Ciebie w koncu poszlo, samo "sie naprawilo" czy musialas gdzies interweniowac?

jeden wieczor blad, caly dzien nie moglam, wieczor do polowy odprawilam i nastepnego dnia zrobilam, jeszcze jest roszke czasu, w razie czego to dzwon do nich, chyba ide spac, tzn.sprobuje jakos sie ulozyc, poluje na jakies uggsy albo emu fajne, poza tym nie ma jeszcze wyboru na zimowe ciuchy za bardzo, ale moze pokupuje chocby nowe rekawice i gogle, i takie wlasnie rzeczy, no kilka aukcji wyczailam, mialam porzadny skurcz25minut temu :) no jezeli jak piszesz chodzilas 4dni to tak moge jeszcze funkcjonowac, bo bol jest ale znosny, mam nadzieje ze zasne :)

Mi wlasnie sie brzuch spina dosc bolesnie, bo wtedy mi caly do gory sie jakby unosi i starsznie mala wypycha, ze az boli.
Ja tez sie zbieram do wyrka, slodkich snow i spokojnej nocy mimo wszystko!!!

a wiec od polnocy przysypiam lekko, budza mnie czasem skurcze, w toalecie jestem co pol h, bol teraz troszke ustapil jak siedze, ale jak leze albo ide na kibelek to jazda :szok: dzidzai bardzo aktywna a to jej pora juz dawno na spanie
a ja sama czuje niepokoj
mam nadzieje ze jeszcze przejdzie bo tak jak pisalam, nigdzie nie ide :-D

hej dziewczyny:) wstałam z mężem, zjedliśmy śniadanie i pojechał do pracy. ja dopiję herbatkę i idę dalej spać:-D
ja wstaję w nocy ze 3 razy, czasem raz. w nocy odczuwam ból w biodrach:-( budzę się bo boli i muszę na drugi bok się położyć. stopy mam spuchnięte i czasem też bolą jak chodzę, ale to i tak nieźle jak na 9 miesiąc bo innych dolegliwości raczej nie mam, czasem jeszcze kłucie "w środku" i to dość mocne, że kroku nie można zrobić ale gin mówiła że to może mały na jakiś nerw naciskać. dla dziewczyn które jeszcze nie napisały planu porodu, podaję fajna stronkę. wystarczy zaznaczyć na czym nam zależy i czego zabraniamy i dać do wydruku i wyskakuje fajny gotowiec Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku

Irisson wszystkiego co naj....
Asiu mam nadzieję, że żyjesz po obwieszczeniu wieku koleżanki, ale Wy młode jesteście kochane. Przed Wami najpiękniejsze lata:-)
Kruszki trzymam kciuki, aby okruszek posiedział jeszcze trochę u mamy...Ja tak jak Ty mam dużo takich mlecznych upławów, czasami trochę podbarwionych i czekam.Dziś nie rodzę, bo M na cały dzień w pracy i położna moja ma wolny dzikeń. Jutro mogę;-)
Mam dzisiaj w planach kanapę umyć, bo M nie może widzieć

Dziendoberek! No to se pospalam wrrrrrr! Moj budzik wewnetrzny ciagle chyba jest nastawiony na wstawanie do pracy, bo juz od 5.30 sie przewalalam. Poza tym brzuch mi sie spina ciagle no i boli tak nisko w podbrzuszu, ech... no to wstalam,co by chociaz TZ mogl sie wyspac.
Domi a co to za sekrety przed mezem?;-) Hehe, czyzby Cie pilnowal? Ja tez co dzien slysze "zostaw juz, ciagle cos robisz, czy to nie moze poczekac?" albo "poloz sie i odpocznij" kiedy ja ledwo np obiad nastawilam:-) Troskliwy ten moj chlop, nie powiem.
No to ide sobie zrobic sniadanko, pomidorki i rzodkiewka z kwasna smietana, szkoda troche, ze nie mam bulek do pieczenia, musze pamietac zeby na jutro kupic. A po sniadanku znowu usiade to tej durnej odprawy mamy, moze juz dzis sie cos ruszy, koorde, oby ta moja mamita do mnie dojechala:eek:

Witajcie. Ja po nocy obudziłam się z nadal opuchniętymi nogami i dłońmi. Nogi aż bolą. M. zawiózł mi mocz do badania a ja dzwoniłam zapytać czy jest możliwe żeby wynik był dzisiaj a nie jutro to pani powiedziała że przed zamknięciem poradni powinni go dostać. Ale mnie by ratowało gdyby wynik był ok 13-14, bo wtedy moja gin jest akurat w szpitalu (a jest tam tylko jeden dzień przez 2 godziny) to bym go jej od razu pokazała. A tak to będę musiała do niej dzwonić. A Ona jest taka zajęta że odbiera najczęściej dopiero po 21,albo oddzwania wtedy. No trudno jeszcze trochę stresu przede mną. Na szczęście Tymek ładnie mnie przywitał kopniakami z samego rana.

Danuś super że udało się powstrzymać akcję. Współczuję samopoczucia po fenoterolu. Mnie też po kroplówkach strasznie telepało i trochę musiało minąć zanim się przyzwyczaiłam do tabletek. Wytrzymaj jeszcze trochę!

A propos fenoterolu wczoraj przespałam jedną dawkę. Wzięłam isoptin i położyłam się z M. i oboje zasnęliśmy. Jak się obudziłam to stwierdziłam że już nie ma sensu go brać bo mi się godziny przestawią więc poczekam do dawki o 24. Byłam ciekawa czy mnie coś ruszy, ale dopiero jakieś 3 godziny po tym jak ominęłam dawkę złapały mnie jakieś 3 delikatne skurcze a potem spokój.

Kruszki jak się czujesz?? Jak Twoje bóle?? Doti też coś wczoraj pisała o bólach. Która jeszcze bo już nie pamiętam? No ale to już najwyższy czas na nas :-) i tak się nieźle trzymamy.

Miłego dnia dziewczynki.

reklama
No własnie pilnuje;-) Najlepiej, żebym do końca tygodnia grała w pomnik nieruchomy. Nawet synowi przykazał, ze ma mne pilnowac i jak się tylko skrzywię to Młody pyta co się dzieje. Wczoraj łaskawca pozwolił mi pojechać z nimi do sklepu, ale miałam powoli chodzić. W końcu nie wytrzymałam i powiedziałam mu, ze jak tak dalej będzie to na Boze NArodzenie urodzę. Zaczęłam się nawet śmiać, ze lekarz już powoli seks zaleca, a ten do mnie, ze do końca tego tygodnia mogę pomarzyć:szok: JA na to,a co z moimi potrzebami i Tobą, a On na to, że tu o dobro dizecka chodiz. Faktycznie ta ciąża zagrożona była i na egoistkę wyszłam, choroba:baffled:

Do góry