reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

ja też jeszcze nie śpię.... siedziałam do 1 nad moimi nagraniami, a potem chciałam Was nadrobić, ale se popisałyście :tak:

Mart my z kolei wybraliśmy do kuchni szafki bez szyby ze względów czysto praktycznych i "wygodowych"- żeby ewentualnego syfu,nieładu nie było widać - i efekt moim zdaniem jest super.Kuchnia to będzie moje królestwo - czuję to w kościach. Jeśli o wyprawkę chodzi - to my np. tego wózka i fotelika nie mamy,no i pewnie jeszcze parę rzeczy by się znalazło,ale to też dlatego, że pochłania mnie pisanie pracy, wyprowadzka, pakowanie - masa innych rzeczy.

Na noc wchłonęliśmy z M budyń czekoladowo-waniliowy - mhmmm... nasyciłam się nim - i podrosłam pewnie po nim.

K8libby jak tam wycie alarmu? Dadzą Ci w końcu spać?

Irisson witaj z powrotem :tak:

Asia, moim zdaniem u Ciebie ogólna złość, nerw są związane ze stresem, zmęczeniem (studia, studia, studia i presja z nimi związana) i napięciem. Przejdzie na pewno, po dobrym śnie będzie lepiej.

Któraś z Was napisała o tym, jak babcia pozwoliła potłuc szklanki. GENIALNE podejście moim zdaniem i jaka fajna babcia :-D

Jaka to jest bielizna po ciąży? Ja dziś kupiłam w dobrej cenie 2 staniki i jestem zadowolona.Jeszcze tylko pas lub te majtki ściągające brzuch po porodzie. Miała któraś z Was tego typu wynalazek? Jak dobrać rozmiar? Pytam chyba już trzeci raz metodą zdartej płyty, więc mi to proszę wybaczcie :-D

Idę spać - boli krzyż, górna część pleców i szyja. Czas odetchnąć, bo weekend będzie pewnie pracowity :tak:

Dobrej nocy Nocne Dzienne i Dzielne obecne i przyszłe Mamusie :-)

reklama
Pipka nadal, oni śpią od drugiej strony, więc nie słyszą... no i zawsze mają zamknięte okna, więc tym bardziej nic z zewnątrz się do nich nie dostaje... ja nie wiem jak można z zamkniętymi oknami spać, udusiła bym się...

A ja juz nie wiem co ogladac, na ebay juz normalnie mi sie nie chce wchodzic, no bo ilez mozna:-p Ale z braku laku chyba sobie popatrze, aaaaa wiem, na foteliki samochodowe, czerwone ooo:tak: i moze jakies tankini wkoncu upoluje.
K8 a jutro planuje skoczyc po wedzonego kuraka i uskutecznic Twoj przepis. A z tymi mieszkaniami to moze trzeba dluzej poczekac, nie wiem jak w pl, ale tutaj obrot nieruchomosciami troche spadl. U mnie na ulicy dom juz od dluzszego czasu stoi na sprzedaz, kolejnej tabliczki sie dorobil. Moze u was tez jest jakis zastoj?

U nas problem, mieszkania tanieją, ale kredytów nie dają... a skąd ludzie mają 200 tyś gotówki mieć? Jak rodzice nie kupili młodym mieszkania 5-6 lat temu, to dzisiaj młodzi mogą tylko wynajmować, no chyba, ze mają 10 tyś dochodu netto. Sytuacja jest taka, że idąc po kredyt, musisz bankowi udowodnić, że wcale tej kasy Ci nie trzeba...

Ja też już, cały internet przeczytałam :) nudzę się okropnie, na ebay i allegro nie wchodzę, bo zaraz bym coś kupowała, a kasa mi się skończyła...

Chyba muszę iść do sypialni, zamknąć to okno i spać w duchocie, ale może pipkania nie będzie słychać...

Sałatka pyszna, polecam :) w obu wersjach. A wiesz jak najlepiej ryż gotować? wcale nie ten z torebek. Szklanka ryżu na 2 szklanki wody. Na zimną to wrzucasz, na małym gazie od czasu do czasu mieszając, jak sie woda wygotuje, to ryż jest gotowy. Trochę soli do wody i łyżeczkę oliwy ;) Jak wrzucisz Basmanti ryż na zimną wodę i potrzymasz z 30 min, to taki fajny długaśny się zrobi :)

Dobra, cos tam wyszukalam na tym ebayu, dodalam do watch list i wiecej mi sie nie chce na razie. Mi juz to serio bokiem wylazi:eek:
A ryz to ja tylko taki "na szklanki" gotuje, ale inaczej niz Ty podalas. Ja po ugotowaniu zawsze przelewam zimna woda, zeby byl idealnie sypki. Ale jutro jak nie zapomne to sprobuje Twoim sposobem, a salatka juz z samego przepisu jest pyszna:-)
Oki, spadam do lozia, dobranoc!

Cześć dziewczynki.
Wstałam w dobrym nastroju, nawet wyspana. Niestety, zrobiłam błąd taktyczny i stanęłam na wadze, 14,5 kg na plus, totalnie się załamałam, 1,5 kg w 10 dni. I mam humor spieprzony i siedzę i buczę że już nigdy nie wejdę w moje ubrania sprzed ciąży…. Do kitu wszystko :-(

MieMie - ja wybrałam bieliznę z kolekcji Triumph Retro Sensation - ona nie jest dedykowana kobietom po ciąży, to poprostu bielizna modelująca. Nie miałam przekonania do tej na allegro od innych producentów - jednak tą można obejrzeć w salonie i podjąć decyzję, Co ciekawe, ceny w salonie Triumpha są praktycznie identyczne jak te na allegro więc nie warto zamawiać przez internet.

No nic dziewczynki, zbiorę się jakoś w sobie i przeżyję kolejny dzień w ciele hipopotama....
Pozdrawiam

Ło dziewczyny widzę, że bezsenność daje Wam w kość. Dziś lepiej i nie lepiej:tak: ten typ chyba już tak ma. Rano pojechałam na bazarek, potem wkurzyłam się na psa, leży biedny wtulony w pancia. Wiecie, że ten pies czuje przed mną taki respekt, że np. podczas zabawy jak to szczeniak w sumie jeszcze (49 kg:-)) łapie za mankiety, raz się zapomniał i myslał że to pancio i łapie mnie za mankiet, ja jedno spojrzenie, a on uciekł do siebie na posłanie. Przecież go nie biję:-), chyba jestem zołzą:tak:

Noc jak noc, przekręcanie, sikanie raz 5, czy Was też tak czasami coś zakuje w spojeniu tam gdzie jest główka? jak się obracacie z boku na bok, albo wstajecie? Bożę jak ja sapię przy tym:-), mówię 4 razy "bożę" po nosem i dłoni już dawno nie mogę zacisnąć tak bolą. Mała dawała ostro w nocy myślałam, że wyskoczy pannica.

La Remi, szkoda, że nie była plastikowa :-)lubiłam ją, ale tania była.

Marta, ja mam część mlecznych i normalnych, w mlecznych mam światło i ozdobne szklanki i kieliszki i bardzo sobie chwalę takie rozplanowanie.

Ostatnia edycja:
cześć. ja wstałam ok 8 i zaczęłam troszkę sprzątać (oczywiście dopiero po śniadanku:-)) w między czasie pomalowałam paznokcie u nóg i tak wygląda moje sprzątanie:no:

reklama
toście poszalały w nocy dziewczęta :-D pewnie teraz odsypiacie ;-)

ja w sumie weszłam tylko zerknąć, czy któraś się nie odważyła rozpakować.. młoda śpi, mąż sprząta nasz piwniczany klubik a ja padnięta - noc standartowo fatalna, 5 razy siku, o 2 przydreptała Natalia i zostawiła mi tylko 1/5 łóżka, jak zwykle spała w poprzek :baffled: trzeba będzie gdzieś się kopsnąć na spacerek później, bo ładna pogoda.. w lodówce przeciąg, pomysłów na obiad brak..

p.s. ciekawe czy wrześniówki czują stracha jak nas podczytuję :-D

Ostatnia edycja:
Do góry