reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

cdziewczyny calkiem serio i bardzo powaznie z 20minut temu przeszyl mnie potezny bol przez kregoslup.. i to nie byl takli zwykly od ciazy, w sensie od ciezaru brzucha, rano mialam jakies menstruacyjne bole, kilka dni temu pisalam Wam o sluzie, ze jakos tak wiecej.. co myslicie?? ide pogooglowac
masakra... teraz poszlo porzadne mega uklucie ale z przodu...

reklama
Kruszki na tym etapie chyba będą co chwile się jakieś bóle pojawiać, a nie przeciążyłaś się jakoś?

Mnie dziś pobolewa brzuch, też trochę jak na okres, ale na razie nie panikuje, zacznę jak się zaczną powtarzać :-p

ja też siedzę z nogami w misce :-) woda jest tak zimna, że aż mam sine stopy ale mam nadzieję, że opuchlizna zejdzie. co do organizacji to ja chyba wrócę do pracy ;-) bo całe pranie i prasowanie robiłam po pracy. weekend miałam wolne i nic nie zrobiłam :-( no i od dziś mam zwolnienie i umyłam tylko naczynia i to w połowie ;-) (źle mi się stoi i zlewie, mam za duży brzuch i plecy mnie bolą jak się tak nachylam)

kruszki może przepowiadające do 10 bolesnych na dzień jest ok

jjustyna
ja notorycznie mam mokry cały brzuch jak myję gary:)

Ostatnia edycja:
to nie byl braxton, to byl powazny bol, az mi lzy stanely, nic nie nosilam, nie przeciazylam sie, tak sie obserwuje bo tojakies takie dziwnie znajome bole, mialam je 9lat temu na porodowce,tyle ze na szczescie na razie byl tylko ten w kregoslupie, ale baaaardzo potezny i potem z przodu tez potezny, ide posluchac tetna dziecka do gory i rzucic okiem na torbe w razie czego

MieMie, napiszę jutro bo już tak spuchłam, że nie daje rady pisać na kompie. Wykapałam się, pozmywałam co nie zmieściło się w zmywarce i nie czekam żeby rozładować już załadowaną bo nie mam siły. Mama kupiła mi takie żelowe okłady na stopy, ale jakoś jeszcze nie użyłam. Mam jeszcze trochę prasowania rzeczy M do pracy ale zrobię to jutro o 6 i tak wstaje razem z nim. Jutro mają przyjść naprawiać płytki na balkonie więc muszę z M jeszcze rano uporządkować balkon...ale mnie bolą plecy.

Olga, no masz pojemną zamrażarkę kobito:tak: W mojej jest zamrożony chleb, porcjowana dynia z jesieni i trochę mięsa. Jutro może zrobimy łazanki z młodej kapustki z mamą, jakoś nie mam ostatnio ochoty na mięso.

MieMie, ja też się muszę zebrać, bo mam do opracowania trochę materiałów na 25, dziś zebrałam literaturę i będę robić:-( muszę się sprężyć bo inaczej nie zdążę.

kruszki, nie pomogę bo mi nie nic się nie dzieje, ale może odpocznij i poczekaj.

W ogóle nie jestem w stanie się "obrobić", M każe mi iść do kosmetyczki na paznokcie, ale muszę iść do jakiegoś super dobrego tam gdzie mają autoklaw do dezynfekcji bo jak kiedyś wiedziałam u normalnej kosmetyczki, że cążki przecierają jedynie spirytusem to odechciało mi się ładnych paznokci. Najlepiej jakbym miała jakąś koleżankę co zrobiłaby mi to moimi przyborami. Nie pomalowałam paznokci przez całą ciążę niczym, ale na porodówkę też sobie nie zrobię kolorku, bo jak każą zmywać:-(

Ostatnia edycja:
Kruszki Ty jeszcze zaciskaj nóżki. Swoją drogą, mnie też ostatnio dopadło jak szłam do mamy, jak mnie kopnęło w kręgosłup to stanęłam jak wryta, nogi skrzyżowałam i mówie do brzucha- na spokojnie, wózka nie ma, remont przed nami, prosze tam siedzieć- podziałało ;-). Ostatnie dwie noce też mnie tak pobolewa jak na okres, czasem szpilki mi ktoś wbija w szyjkę macicy i wczoraj to czułam, jakby mi ktoś miednicę poszerzał.

Kruszki trzymaj się dzielnie. Jeszcze nie Twój czas!! Mam nadzieję!

Rety wchodzę na forum teraz za każdym razem w stresie czy któraś się nie posypie. No ale nic na to nie poradzimy. Po prostu nasz czas się zbliża i teraz już tak będzie.

Ja czekam na M. i jak za godzinę nie wróci to chyba zasnę czekając na niego. Tak myślę czy wszystko zrobiłam co miałam do zrobienia.

reklama
ja mialam kilka takich, wydaje mi sie podobnych, bóli, ze az plakalam. ale przechodzily... no i wlasciwie nie wracaly, zdarzyly sie kilka pojedynczych razy...
choc no przeciez nie wiem, czy Ty nie mialas silniejszych o wiele.

Do góry