reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Wyprawki jeszcze nie kupuję i pewnie poczekam do 3 trymestru albo i do porodu.

Też mam właśnie taki plan:tak: Jakoś nie mogę się przemóc, żeby już teraz buszować w dzieciowych działach. Zapeszanie i takie tam mnie męczą:sorry:
Rozumiem jednak jak najbardziej racjonalne przesłanki za takim stopniowym kompletowaniem wyprawki:tak:

Witamin pewnie jako jedyna nie jem.
Ja też nic nie jem :-D
Jeno tran i folik, ale to się nie liczy przecież;-)

dorotak no jasne, że to nie ostateczna wersja moich wypocin...Niestety. Obawiam się, że jeszcze trochę czasu nad poprawkami zmitrężę, ale ważne, że wysmarowałam już tekst i maszyna poszła w ruch:tak: Jeszcze tylko muszę zdjęcia pocykać i pomontować.
Dwójka dzieciaków na uciągu to nie lada wyzwanie, jeszcze przy wygwizduchu i ślizgawicy:szok: Szacunek!
A wiosna i do Was zawita, mój nos nadaje, że jest tuż, tuż :-D

Co do szczepień, to szczerze Wam się przyznam, że jeszcze tych kwestii nie rozważałam, więc tym chętniej Was czytam w tej materii i chłonę :tak:

reklama
zdrowego odżywiania część dalsza, dziś zrobiłam sobie spagethii :-) domowe zdrowsze chyba nie :-D
ja mam usg 2 marca...
nie biorę suplementów oprócz Kwasu Foliowego i Duphastonu - zalecenie lekarza...
jutro wracam do pracy po tygodniu laby :no: jejku jak mi się nie chce :no:

Olga do tej Wisły;-) przecież my prawie sąsiadki :-D moi rodzice mają tam niewykończony domek, który wspólnie wykańczamy. Rodzice robią parter a ich dzieci (ja i moi bracia górę) i mamy wspólny domek.

Aia mnie też trochę o to zapeszanie chodzi ale tez rozumiem, że praktyczniej byłoby mieć wcześniej. Ja się już przekonałam, że mój M umie kupować pierwsze ciuszki a potem wyrwać się z domu na zakupy to sama radość. Jedyne co zamierzam to jeżeli Hilda rzeczywiście okaże sie Hildą to posprzedaje wszystkie ciuszki po Maksie (jakieś 10 wielkich toreb) i będę mieć kasę na dziewczęce:tak:

o rany, właśnie miałam pełną buzię musli a wszedł do apteki pacjent - starszy pan, i się giął w ukłonach i przepraszał że mi przeszkodził w posiłku :p

Olga ja jem za filarem, ale wąs czekoladowy mnie zdradził dzisiaj i też klienci się "uśmiechali" :-p ale mam dzisiaj dzień debila dosłownie, nie wiem ile w tej robocie jeszcze nerwowo wytrzymam, bo teksty niektórych mnie do szału doprowadzają, grrrr :confused2: patrzcie co na necie znalazłam: ZUS dorabia się na symulantach. W zeszłym roku aż 150 mln zł wróciło do kasy nawet ciężarne sprawdzają :szok: idę poczytać co naskrobałyście dzisiaj :tak:

irisson, mam koleżankę która pracuje w ZUSie w zasiłkach właśnie, Mówi, że kontrole ciężarnych są, ale wtedy, gdy lekarz zapomni wpisać kod B na zwolnieniu. W innych przypadkach nie maja prawa kontrolować ciężarnych, bo to nie pro rodzinna polityka by była ;)

ja nie wierzę, że zus jest prorodzinny :angry: nie no nie wierzę, trochę w kontrolę ciężarnych, mnie w pierwszej nikt nie kontrolował :rofl2: ale mam humor zły przez robotę, siedzę i się złoszczę, najchętniej bym wszystko rzuciła w cholerę :zawstydzona/y:

no mnie też czasem robota dobija i czasem mam momenty, że chętnie bym poszła na L4. Na ostatniej wizycie moja lekarka się zdziwiła nawet, ze nie chce zwolnienia bo to ponoc obecnie standard. Ja mam na razie plan wytrwać conajmniej do maja, ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Oby sie udało, bo w domu padnę z nudów :-)

reklama
no właśnie jestem w pięknej du.., jak pójdę na l4 to mi dadzą umowę do porodu, bo kończy mi się 1.06, a jak popracuję do powrót mojego zastępstwa, czyli 11.04 będzie to lepiej widziane i będę mieć powrót po macierzyńskim do roboty :confused2: a z dwójką dzieci to mnie nie stać na brak pracy i tak się morduję, dzisiaj ledwo siedziałam :no: poszłabym na lumpy jakieś słodziaki wygrzebać :-D

ilovesumer ja mam datę 1.06 ale to życzeniowa mocno jest

Ostatnia edycja:
Do góry