katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Dziwny lekarz bo B6 przyswaja lepiej Mg dlatego lekarze zawsze polecaja ten z B6.
wiesz, też mnie to zaciekawiło i poszperałam na necie i znalazłam opracowanie naukowe, w którym jest informacja, że witamina B6 zwykle jest w wystrczający sposób uzupełniana w diecie, natomiast zalecana jest kobietom ciężarnym szczególnego ryzyka (bardzo młodym mamom, chorująjcym, bądź po chorobach, kobietom spodziewającym się bliźniąt lub więcej, kobietom z biednych środowisk lub z nałogami). Natomiast nadmiar witaminy B6 może mieć efekt toksyczny: cyt."Składniki, które przy nadmiernym spożyciu mogą mieć efekt toksyczny to żelazo, cynk, witaminy A, B6, C i D. Przykłady te dowodzą dlaczego rutynowa suplementacja tych związków powinna być prowadzona rozważnie."
może więc dlatego mój lekarz jej nie zaleca.. zapytam go przy najbliższej wizycie.
Zgadzam sie calkowicie.Jeden temat jest rozbijany na kilka malych i ciagle dochodza watki.Mysle,ze polowa powinna byc poprzenoszona,niech zostana te z najwieksza frekwencja a tam gdzie juz nikt nie zaglada i nie pisze niech zostana poprostu usuniete.W ten sposob unikniemy balaganu. Probowalam to napisac przed chwila na innym watku,ale zostalam,ze tak powiem zakrzyczana heh.
mam jeszcze inny pomysł (zaczerpnięty od nas z marcówek), może po prostu załóżmy Archiwum Sierpniówek, do którego moderator (czyli Olga - winszowania :-) ) będzie wrzucała tematy, które "wygasły" - tym sposobem każdy, będzie mógł, jeśli będzie miał taką potrzebę, do nich zajrzeć a nie będą one zaśmiecały ogólnego naszego forum.