reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

mgiełka ja chyba bym poszła. Lapiej iść niz się stresować. U mnie też był mega bladzioch ale był:tak:
karenm gratulacje. Ja nie będę jeść żadnych sztucznych witamin bo mi moja ginka ostatnio powiedziała, że przestała je zalecać odkąd przyszedł do niej przedstawiciel z lekami na mądrość i inteligencję dziecka po porodzie :-D Stwierdziła, że koniec naciągania pacjentek i moje zdrowe niechorujące dziecko jest bezwitaminowe:tak: ale kwas foliowy bardzo ważny a za badania i tak płacę wszystkie i nic bym przed wizytą nie robiła.
Błonka no właśnie mnie też mdli od tej kawy a głupia piję :zawstydzona/y: organizm mi sygnały rozsądku wysyła...
Ilonka (mogę tak pisać strasznie mi się podoba:) zasypia między 10 a 21 teraz bliżej 21 ale latem wstawał o 5 więc teraz mam luksus

reklama
ilona24 trojaczki to wcale nie jest kurcze fajnie dla nas decyzja o drugim dziecku była trudna, eh naprawdę się tym zamartwiam , lekarz chciał mi wspomóc owulację i przepisał mi clo ( ja zielona - lekarz każe baba musi) nie monitorował cyklu tylko pare dni po owulacji i oczywiście po naszych staraniach byłam u niego i powiedział że pękły aż trzy!!! chyba byśmy odpuścili starania gdybym wiedziała że aż trzy!!!
to co radzicie kiedy iść do tego mojego lekarza? aby potwierdził czy jest ciąża i ile tych pęcherzyków
Jeny jaka ja jestem niecierpliwa!!!Chciałam wstawić suwaczek ale chyba poczekam do wizyty lekarza bo już mi sąsiadka powiedziała żeby sie nie cieszyć bo jej dwa razy wyszło że jest w ciąży a nie było
ooo a teraz mnie mdli chyba na pracę ;-)

kakakarolina a ty byłaś już u lekarza? jesli tak to dawno? coś było widać?

mgielka wstawiaj suwaczek. Cieszysz się prawda zawsze można go usunąć albo zmienić (oczywiście nie będzie potrzeby:tak:)

edit: mgielka nie byłam bo ja optymistka jestem. Idę dopiero 22.12 ale się jeszcze nie umówiłam.

Ostatnia edycja:
Witajcie Ciężarówki :-)

Gratuluję udanych wizyt u lekarzy!

No niestety tak jak piszecie, przed nami nagrorszy okres ciąży, strach wręcz wszechobecny, ale jakoś musimy to znieść... Grunt żeby nie wariować, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Co ma być to będzie i tego nie zmienimy niestety...

Wiecie co, dziś zajrzałam na pierwsze karty mojego sierpniowego wątku ciażowego 2010 roku, przeczytałam swoje wpisy i okazało się że mam te same objawy jak na razie hihihi... A dokładnie to 2 lata temu tak samo budziłam się o 4-5 i już zasnąć nie mogłam a wieczorem padałam na twarz ze śpiączką maksymalną :p

Na wizytę chcę iść 22 przed świętami bo chcemy tak jak za pierwszym razem w wigilię wszystkich poinformować, ale jak nie zobaczę serduszka to będziemy cicho siedzieć... mam nadzieję, że już będzie mocno bić dla mamusi, tatusia i braciszka :-D

witaj Black Opal
my mniej więcej w tym samym tygodniu
suwaczek dodałam mam nadzieje że dobrze
zastanawiam się czy nie pójść teraz w piątek a potem przed samymi świętami 23ciego co o tym myślicie

Karolinko mój Jaś zasypia tez ok 21 wstaje raz po 7 raz po 8 a nawet i po 9, ale przeważnie jest to przed 8 :tak: także nie jest źle :) ale w dzien jeszcze spi ok godzinki, a teraz np poszedł spać po 12 i jeszcze śpi :szok: nie wiem co on bedzie robić w nocy a ja razem z nim :szok: ale że teraz chory wiec nie budze GO, niech sobie odpoczywa :-D
mgiełka- no to może idż szybciej, pęcherzyki bedą juz moim zdaniem wiec bedzie wiadomo ile bedzie dzieciaczków:-D no ale teraz to juz nie ma co sie martwić bo sie stało, jak coś ważne aby dzieciaczki były zdrowe :) :tak: jak bedzie wiecej to bedę mega zazdrosna :laugh2:

Dzien dobry :)

Ja juz po wizycie. Mialam isc tylko po skietowanie do kliniki a zrobiono mi usg :) info w odpowiednim miejscu coby nie zasmiecac ;)

Witam nowe mamy...
I dolaczam sie do strachowania...ja tez sie boje przeokrutnie..ale odetchne dopiero po 20tc..

Sztorm mamy dzisiaj!!! Ledwo wrocilam od lekarza..

Czesć dziewczynki, życzę Wam wszystkim szczęśliwych 9 miesięcy a potem reszty życia z bobaskami:) mnie niestety nie udało się utrzymać ciąży, termin miałam na 1-go... Będę miała do wątku sierpniowego straszny sentyment, dlatego czasem do Was wpadnę - poczytać że wszystko u Was w brzuszkach ok.

reklama
Do góry